motorolatablet pc

Motorola Xoom 2 tablet PC – talán most sikerül?

3 Perc olvasási idő
motorolatablet pc

Motorola Xoom 2 tablet PC – talán most sikerül?

3 Perc olvasási idő

Pedig mennyire bíztunk benne. A Motorola Xoom tavaly nagyon ígéretesnek tűnt, az első Honeycombos tablet az első információk alapján simán esélyes lett volna arra, hogy hazaküldje az iPadet. És mégsem: az amerikai gyártó lebőgött az eszközzel, a kritikusok nem voltak elragadtatva tőle, és a közönség sem volt kíváncsi rá. A Motorola most a Xoom 2-vel próbálkozik, igyekezett is minden adandó alkalmat megragadni ahhoz, hogy kijavítsa az előző modell hibáit: az Xoom 2 gyorsabb, vékonyabb és könnyebb lett, a kijelző pedig sokkal szebb képet biztosít. A nagy kérdés persze az, hogy mindez elég lesz-e az üdvösséghez?

Motorola Xoom 2 tablet PC - olcsobbat.hu

Az első generációs Xoom egyik legnagyobb hibája a mérete volt, ezen a Motorola tervezői azonnal változtattak: az Xoom 2 jó 100 grammal könnyebb elődjénél, és mindössze 8,8 milliméter vastag. A kialakítás hasonló, a tablet sarkai jellegzetes módon vannak lenyesve, állítólag azért, mert így kényelmesebb tartani. Az Xoom 2 masszív szerkezet, alumíniumból készült a váza, gumi borítja az élein, ráadásul a kütyü vízálló is – persze a csapban ne folyassunk rá vizet, azt nem biztos, hogy bírni fogja. A tableten két sztereó hangszóró található, középen öt megapixeles kamera várja az utasításainkat egy LED vaku társaságában, elől pedig egy 1,3 megapixeles modell terpeszkedik. A Xoom 2-n micro-HDMI és micro-USB csatlakozó is található, érdekesség, hogy utóbbi már a töltéshez is szolgál, a Motorola most már nem használ dedikált töltőt. A tabletbe 16 GB belső memória került, ezzel viszont maradéktalanul be kell érnünk, a kütyü tárhelye nem bővíthető semmilyen módon.

A Xoom 2 IPS-panelt kapott, a 10,1 hüvelykes megjelenítő 1200×800 pixel felbontására képes. A betekintési szög 178 fokra rúg, az első beszámolók szerint a látvány mind a fotók, mind a videók esetében sokkal jobb, mint az előd esetében – egyedül az erős napfény az, amivel gondok lehetnek a későbbiekben. A tabletbe ARM architektúrájú, 1,2 Ghz-es kétmagos processzor került, ezt 1 GB RAM egészíti ki, ami minden tekintetben előrelépés az első Xoomhoz képest – a specifikációk 20 százalékos gyorsulással kecsegtetnek. Akkumulátor terén van hova fejlődnie az eszköznek, a mérések szerint a Xoom 2 9 óráig húzza videózás közben egyetlen feltöltéssel, a piacvezető riválisok erre rávernek egy-két órával.

A Motorola az Android 3.2-es (Honeycomb) verzióját telepítette fel a rendszerre, amit több saját, irodai alkalmazással is kiegészített, mint amilyen például a Quickoffice HD, a Twonky vagy a Citrix, de saját zenestreamelő programot is kapott a gép MotoCast néven. Opcionális lehetőség, de a Xoom 2-höz megvásárolhatjuk az úgynevezett Active Stylust, ami révén ceruzával is vezérelhetjük a tabletet, ha feltelepítettük hozzá a szükséges szoftvert. Meg kell jegyezni: az AAAA elemet megkövetelő stylus kizárólag ezzel a kütyüvel hajlandó együtt működni, de azon szinte mindennel – lépdelhetünk az alkalmazások és a menük között, ráadásul a Gorilla Glass kijelzőt is kíméljük vele, nem lesz tiszta ujjlenyomat a megjelenítő.

Összességében a Xoom 2 túlteljesít az elődjén, sok tekintetben fejlődött a tablet, de azóta sok Honeycombbal telepített kütyü megjelent, s bizony, ezek között jócskán akadt jobb megoldás is. Ne siessünk a vásárlással!

Ajánlott bejegyzések
3dapplebevitelirodatablet pc

Digitális tervezőnaptárak - kézzel írva

8 Perc olvasási idő
Sokan már novemberben gondoskodnak a jövő évi naptárról, mivel munkaeszközük, s van, aki csak több hónapos határidővel tud dolgozni. Általában a szolgáltatóknak…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…
tablet pc

Hogyan segítheti a tablet a gyermek fejlődését?

1 Perc olvasási idő
Tabletek kedvező áron | Androidos tabletek | Kis képernyős táblagépek A gyermekeknek szóló laptopok és mobilok hosszú évek óta létező termékek, ezért…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük