párátlanító

Köszönjük! Nem kell a konyhába vízesés!

3 Perc olvasási idő
párátlanító

Köszönjük! Nem kell a konyhába vízesés!

3 Perc olvasási idő

A legnépszerűbb párátlanítók | Jó áron kínált párátlanítók | Páraelszívók a megelőzéshez
Saját vízesésünk van, bizony. Több is. Folyik az ajtón, ablakon, időnként még a falakon is. Ilyenkor télvíz idején, két dolog biztos van, ami megkeserítheti az ember életét: ha nincs pára a lakásban, és ha van. Az utóbbi talán jobban.

Hosszú harcot vívtunk a párával, és ahogy az egyre színeződő, penészedő falakon megmutatkozott, úgy tűnt, hogy a csatát elvesztettük. Csodás mintázattal lepte el a penész, kezdetben csak az ablakok alját, aztán apránként itt-ott a falakat is. Azon túl, hogy egészségkárosító hatása vitathatatlan, esztétikailag is romboló volt a látvány és eljutott egy olyan szintre, ahol már a szellőztetés nem segített, sőt az ecetes, teafaolajos lemosás sem. A kesztyűt felvettük (szó szerint és átvitt értelemben is), a háborút megkezdtük és mostanra talán úgy tűnik, nyerni is fogunk. Hogy jutottunk el idáig? Tanulságos történet…
A márványmintázatú penész elleni küzdelem első lépéseként mindenki a rendszeres szellőztetést ajánlotta, de mivel ezzel korábban sem volt hiba, a helyzet kilátástalannak tűnt. A tablettás páraelszívók ugyan magukba zártak némi nedvességet, de korántsem annyit, hogy megoldódjon a „vízesés probléma”. Persze akiknél a párásodás és a penészedés gyerekcipőben jár és nem nőtte túl a házat, azoknál megoldás lehet ez is, nálunk nem az volt. Az építőipari szakik szerint ha már belekezdtünk, akkor durvuljunk be és bontsunk falat a fürdőszobában, szereljünk be egy ventillátort, illetve a tuti páraelszívó berendezésünket ne csak főzéskor, de egyébként is rendszeresen kapcsoljuk be. Az utóbbi azonban nem csak a párát, de a meleget is annak rendje és módja szerint kivitte, bár szó se róla sokat segített.

Köszönjük! Nem kell a konyhába vízesés! - olcsobbat.hu

Amikor már az álmainkban is a penészszörnnyel küzdöttünk és hosszú hetekig napi témának számított a „francba, ott is vizes a fal” ügy, akkor kaptuk elő a netet és szorgalmasan böngészni kezdtük. Tudtuk eddig is, hogy a Google a barátunk és mikor a megoldásra ráleltünk, igazán hálásak voltunk a keresőnek: páramentesítő berendezést vásárolunk! Na, de milyet?
Ilyenkor több szempontot is érdemes figyelembe venni: mekkora páramennyiségtől szeretnénk megszabadulni, mekkora a lakás/ház, mennyire tudjuk elviselni, ha a ketyere zizeg és zúg, illetve hogy mennyire illik bele a tökéletesen megtervezett otthonunk látványképébe. Ez utóbbi ugyan inkább a nőknek fontos, az viszont mindenkinek, hogy az alacsony zajszint mellett energiatakarékosan működjön, és ha úgy adódik, magától kikapcsoljon. Ez abban az esetben történik meg, ha a tartály megtelik és bár a telítettséget jelző fény erre figyelmeztet, mi mégsem vesszük azt észre.
Az általunk vásárolt készülék hazaszállítását követően elfoglalta helyét az ebédlő asztalán, a család pedig körbeülve figyelte mi fog történni. A bekapcsolást követően perceken belül látható formában is megjelent a pára a tartályban és ujjongó örömünk csak tovább fokozódott, amikor egy éjszaka alatt mintegy két deciliternyi folyadékot sikerült begyűjteni a csodamasinánknak.
A penészes falakat letakarítottuk és bár egy ideig gyomorgörccsel éltünk, hogy megjelenik-e újra, ez nem történt meg. Ezúton jelentjük: a háborút megnyertük!

Ajánlott bejegyzések
otthonpárátlanító

Az otthon melege

7 Perc olvasási idő
„Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, nagy bánata van a cinege madárnak…”- cseng fülemben Móra Ferenc: A cinege cipője című verse….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük