Uncategorized

„Izaura nem tudni csomagolni”, avagy utazási szappanopera a négyzeten

5 Perc olvasási idő
Uncategorized

„Izaura nem tudni csomagolni”, avagy utazási szappanopera a négyzeten

5 Perc olvasási idő

Utazótáskák széles választéka | Hátizsákok túrázáshoz | FM rádiós MP3 lejátszók utazáshoz
Nincs az a bőrönd, ami egy nőnek elég nagy ahhoz, hogy minden cucca beleférjen és egy utazás alkalmával ne hiányozzon semmi. Ha megtapossuk, ráülünk, minire hajtogatjuk, akkor sem, ha egy hétre, tíz napra, vagy csak egyre utazunk akkor sem. A nő felháborodik, a férfi toporog és ideges, ha van gyerek, ő meg tutira visít, hogy indulni kellene már, éhes, szomjas, avagy éppen sürgős dolga akad a legkisebbik helyiségben. Akinek a szituáció nem ismerős, annak gratulálunk, mert ő a szerencsések táborát gyarapítja, aki pedig ráismert saját családjára, kérjük egy picit figyeljen most ránk.
Brazil szappanopera
Az vessen ránk követ, akinek még nem volt része abban, amikor egy nyaralás előtt kitör a frász a családtagokon és már-már brazil szappanopera hőseinek érzik magukat. Bármennyire igyekszünk is elkerülni a hasonló szituációkat, úgy néz ki temperamentumosabbak vagyunk az átlagnál. Bizony rendszeresen előfordulnak velünk furcsa esetek: csak egy cipő kerül a csomagba, a szükséges egy pár helyett, zoknit egyáltalán nem viszünk, viszont két téli pulcsit igen, hogy hátha hideg lesz, valahogy apró játékok sokasága varázsolódik be magától a bőröndbe, ellenben az úszógumit csak lyukas állapotban sikerül elcsomagolni. Természetesen már az utazás előtt hangos vitákba bonyolódunk a ki, mit, hogyan és miért kérdéseken, melyek jobbára a csomagolást érintik, úgyhogy idén úgy döntött a család felnőtt férfi tagja, hogy ennek vége! Kezébe veszi az irányítást, mindent megszervez és megtervez, az egészet pedig a pakolás megreformálásával kezdi.
Hátizsák vs. gurulós bőrönd

A kérdés eldöntéséhez először azt kell tisztázni, hogy hova is kíván utazni az ember és milyen járművel. Ha nem egy kalandtábor és untalan utakon át vezető dzsungeltúra a kiszemelt nyári program, illetve ha nem a homokos tengerparton kell végig húzni a szállodáig, akkor bizony a gurulós bőrönd erősen javallott. A több tonna női holmi benyelésére kialakított szerkezettel jelentősen megkönnyítjük a férfiemberek dolgát, akikre általában ráhárul a cipelés melója egy-egy nyaralás alkalmával, ezen kívül pedig igen jól bírják a strapát is (nem a férfiak, a bőrönd), gondoljunk csak a repülőtéren való nyüstölésre. Ha már gurulós bőrönd, akkor legyen masszív és lehetőleg számzáras. Bár ha valaki ki akarja nyitni úgyis megteszi, viszont némi akadályt azért ezzel az útjába gördítünk, főleg ha kódként nem négy darab nullát adunk meg.
A hátizsákok mellett a praktikusság, egyszerűség szól, de inkább rövidebb kirándulásokhoz és az autóval történő utazáshoz ajánlott. Teletömködni nem érdemes, egyrészről nem erre találták ki és a varrás mentén egy idő után megadja magát, másrészről meg nem bírja az ember válla, aztán meg a kirándulás mellé egy gyógymasszőrt is be lehet szerezni, aki a csuklyásizom fájdalmától megszabadít.
Férfivélemény
„Mivel úriember vagyok, így általában én robbanok le a táskák és bőröndök súlya alatt, ennél fogva a hátizsákot és a fémvázas túratáskát el is felejthetjük. Ha az asszony mégis szeretne egy sportosabb változatra beszavazni, akkor veszek neki egy nőcis kézitáskát, amit vihet magának, én meg majd húzom a kerekekkel felszerelt nagymami koffert, ha kell macskaköves, vagy földes úton át! Idén nem fogok megszakadni!”
Becsomagolási okoskodó
Első és legfontosabb dolog megállapítani, hogy mekkora a befogadóképessége a bőröndnek, majd az autónak, ha pedig repülővel utazunk, akkor mekkora megengedett súllyal számolhatunk. Ennek megfelelően érdemes összeválogatni és előre elkészíteni hogy mit is szeretnénk vinni (tisztában vagyunk vele: a nők mindent, mert sosem lehet tudni…). Bár a pasik nagyon jól tudnak térben gondolkodni, de koránt sem annyira precízek mint a csajok, akik minden lehetőséget számba vesznek. Fontos, hogy a kozmetikai szereken minden kupak jól záródjon és külön zacskóban tárolódjon a többi cucctól, ráadásul a repülővel való utazásnál arra is oda kell figyelni, hogy egyetlen flakon sem legyen csurig töltve, ugyanis megeshet, hogy a magasabb légnyomás miatt szétpattannak, aztán ott állsz majd testápoló, tusfürdő, sampon és fogkrém nélkül. Érdemes tisztázni a szállodával hogy a szobához jár-e törülköző, mert jelentősen nagy hely spórolható meg azáltal, hogy ezt kihagyod a ruhák közül, vagy csak egy kisebbet viszel magaddal. Praktikus lehet, ha a csomagba bekerül egy útivasaló és szennyeszsák is, bár a férfiemberek duzzognak amiatt, hogy feleslegesnek ítélt holmik is bekerülnek a csomagba. Ettől függetlenül azért ők is szeretnek szépen vasalt ingben tetszelegni a barnára sülten strandoló, csini csajok előtt.
Férfivélemény
„A nők nem voltak katonák, ergo nem tudnak rendesen pakolni és hajtogatni sem, pedig ott lehetett ezt igazán jól megtanulni. Nem vitatom, hogy minden apróságra gondolnak (legalább is a több ésszel és kellő összeszedettséggel megáldottak), viszont azt hogy minden, amit összehordanak hogy fér majd bele a táskába, arról fogalmuk sincs. Először is gurulós bőröndbe a nehezebb dolgok kerülnek mindig a görgőkhöz, például a könyvek, utána jöhetnek összehajtogatva a ruhák, galléros pólók és pulóverek esetében összeforgatva, úgy hogy a galléros és nyaki részek felváltva kerüljenek az egyik, illetve a másik oldalra. Felesleges a feltekeréssel próbálkozni, azzal nem lesz több hely a csomagban. Az alsóneműkkel, zoknikkal pedig a hézagokat tömködjük ki, de ezekkel a cipőket is meg lehet tömni, így egyrészről nem nyomódnak be (erre különben is hárplisak a nők), másrészről meg ezzel is helyet spórolunk. Logika, semmi más, nem kell nagy feneket keríteni a dolognak.”
Míg az egyik fél a másikkal harcol a „ki a jobb csomagoló” címért, addig kívülről nézve a dolgot meg kell állapítanunk, hogy a férfiak és nők kiegészítik egymást még az utazások és a csomagolás alkalmával is. Ami az egyiknél hiányosság, az tökéletesen megtalálható a másiknál, így ha még időnként meg is marják egymást, vagy brazil szappanoperát játszanak, együttműködésük csak jó eredményt szülhet. Vagy ti vitatkoznátok ezzel?

Ajánlott bejegyzések
hűtőgépUncategorized

Hűtőd a konyhád lelke, így nem mindegy, milyet választasz otthonra!

1 Perc olvasási idő
Most tervezed álmaid konyháját? Vagy éppen felújítanád a régit? A tökéletes konyha alapvető velejárója egy szuper hűtő, hiszen ételeid és italaid tárolása…
kávéfőzőUncategorized

Élvezd ki a reggeleket egy többfunkciós kávégéppel!

1 Perc olvasási idő
Tudtad, hogy mindennapjaidat nagyban befolyásolja, hogy elfogyasztott kávédat milyen körülmények között és hogyan készíted, illetve fogyasztod el? A kávézás kultúrája mára teljesen…
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük