HP Officejet 100 Mobile nyomtató – mobilizált nyomtatás

20110527-hp-officejet100mobile-nyomtato-olcsobbat-hu-01

Újabb hordozható nyomtatóval rukkolt elő a HP, és míg az Officejet H470 mérsékelt teljesítményt produkált, addig az Officejet 100 Mobile meglehetősen szépen teljesít. Rendben: árban talán kicsit elszállt a gyártó (tény, hogy ennyiért komolyabb asztali gépeket találni), de ebben a kategóriában kevés alternatíva között válogathatunk, úgyhogy érdemes megfontolni a beszerzését.

HP Officejet 100 Mobile nyomtató - olcsobbat.hu

A kialakítása meglehetősen hasonlít az elődjére, igaz, ez a modell ezüstös színezést kapott, és jóval nagyobb fedelet, ami lehajtott állapotban az egész gépet beborítja. A nyomtatót könnyű szállítani, ugyanis mindössze 13,7 hüvelyk széles, 6,9 hüvely mély és 3,3 hüvelyk magas. Súlyra nem nehezebb, mint a legtöbb a laptop, két kilogrammnál alig nyom valamivel többet a mérlegen. Lítium-ion akkumulátor kapott helyet benne, ez a HP megjelölése szerint 500 oldal kinyomtatását biztosítja egyetlen feltöltéssel.

A nyomtatóba 50 lapos bemeneti tálca került, ebben szabadon állíthatjuk a lapméretet, egészen a 8,5×11 hüvelykes változatos a 3×5 hüvelykesig. A gépet rendkívüli egyszerűség jellemzi, mindössze négy gomb található rajta: az egyikkel be- és kikapcsolhatjuk a nyomtatót, a másikkal a papíradagolót állíthatjuk be, a harmadikkal a megkezdett munkát törölhetjük, míg az utolsóval a Bluetootht kezelhetjük – mert a nyomtató vezeték nélkül is használható természetesen.

A konnektivitást egyébként sem érheti panasz: bár kábel nincs, USB-portot találunk rajta, emellett a fotósok kedvéért SD-, miniSD- és MMC-kártyákat is tud fogadni a nyomtató. A készüléket két patronnalszínessel és feketével – tölthetjük fel, az első tesztek szerint 5,5 centbe kerül egy fekete, és 8,8 centbe egy színes oldal nyomtatása. A patronok mérete rendkívül nagy, aminek a kissé magas nyomtatási költségek ellenére is megtakarítás érhető el hosszú távon. Az Officejet 100 nyomtatási sebessége kielégítő, és a beszámolók szerint szinte nem is kell várni, azonnal működőképessé válik bekapcsolás után. A nyomtatási minőség megint kiváló: nincsenek recék, a színek pontosak, és az árnyékolásoknál is láthatatlan az átmenet.

HP Officejet 100 Mobile nyomtató árak, ajánlatok