egérhardverkiegészítő

Hasznos apróságok #4: az egérpad

Ugye? Megvettük a csillogó-villogó gépet, erőmű a köbön, hozzá csúcs egér, millió gomb, görgő és súly – és valami mégsem stimmel. Csúszkál a kurzor, félrekattintunk, nem mozdul az a nyamvadt egér – mert egy filléres apróság kimaradt: az egérpad.

egérpad

Pedig bizony, a legtöbb egér még mindig igényli ezt a darabka műanyagot, hiszen csak a precíziós lézeregerek némelyike képes erezett fa-lapon vagy a nadrágunkon görgetve is pontos működésre. Az üvegasztal meg aztán minden egerésző rémálma. Egy jól kiválasztott egérpad segítségével azonban ez a gond is a múlté. Persze nem mindegy, milyen egérhez, milyen feladatra választunk alátétet. A csillogó felszínű, vicces mintás divatdarabok sokszor csak a mi vizuális örömünkre szolgálnak, de az egér ugyanannyira rosszul tűri, mintha nem is lenne ott. Érdemes homogén felületű, nem teljesen “rideg” kiképzésűt választani, és arra is figyeljünk, hogy esetleges durvább kiképzése miatt ne gyűjtse a koszt sem – zt ugyanis a rágcsáló is felszedi a kis tappancsaira, és ismét hiába várunk majd tőle pontos kurzormozgatást.
Vannak kifejezetten lézeres egerek számára tervezett egérpadok, melyek felülete teljes precizitást garantál. Másrészt olyasmit is találhatunk, ahol az alátét asztallal érintkező felülete erősen tapad, így nem húzzuk azt is magunk után az egérrel együtt. Ugye, mennyi mindenre kell figyelni még egy ilyen egyszerű kiegészítőnél is? Még szerencse, hogy az olcsobbat.hu kínálatában százával hemzsegnek, lehet választani!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.