Uncategorized

Ha az orrodnál fogva vezet – 1. rész

3 Perc olvasási idő
Uncategorized

Ha az orrodnál fogva vezet – 1. rész

3 Perc olvasási idő

Népszerű női parfümök | Hosszan tartó illatok | Női parfümök kedvező áron
A szaglás az egyik kiemelkedően fontos érzékszervünk. Első tapasztalatainkat az életben a tapintásnak és a szaglásnak köszönhetjük. Pici babaként bár még nem látunk tovább az orrunknál, de az anyukánkat már megismerjük az illatáról, a hangjáról és az érintéséről.

Sokszor egy illat emlékek sorozatának áramlását indítja el bennünk, egyszerűen jó érzést vagy éppen fordítva rossz gondolatokat, feszültséget keltve bennünk. Ez az egyik alapvető ösztönünk. Az állatvilágban ez még fokozottabban működik, mint az embereknél. Az állatok sokszor kiszagolják a rájuk leselkedő ragadozókat, a méhek a virágok édes illatától csábítva szállnak virágról virágra és folytathatnánk.
Az illat számunkra is a csábítás egyik legfontosabb forrása. Nők és férfiak éveken keresztül próbálják megtalálni azt a parfümöt, mely a legtökéletesebben kihangsúlyozza saját testük illatát és azzal vegyülve ellenállhatatlan egyveleget alkot.

Ha az orrodnál fogva vezet - 1. rész - olcsobbat.hu

Nem hiszitek? Van bárki, aki ne tapasztalta volna meg legalább egyszer az életében, hogy azért fordult egy nő vagy egy férfi után az utcán, hogy még egyszer magába szippanthassa az illatát? Bátran megvallom, velem megtörtént egyszer, hogy egy férfi az orromnál fogva vezetett az illatával. Talán negyedórán keresztül követtem őt, mert a felőle áradó illat valamilyen kapcsolót átkapcsolt a fejemben, amitől akkor és ott szívesen követtem volna a végtelenségig, ha tovább érezhetem azt az illatot.
De mi is kell ahhoz, hogy mi is megtaláljuk a hozzánk illő illatot? Először is sok idő. Egy parfüméria látogatás során 2-3 illat megszaglása után telítődik az orrunk. Ilyenkor néhány szem kávébab morzsolgatása és megszaglása segíthet, de nem túl sokáig. Mivel kicsi az esélye, hogy rögtön megtaláljuk az illatot, amibe azonnal beleszeretünk, így többször térjünk vissza.
A parfüm emellett teljesen más illatot áraszt, ha csak a saját üvegcséjében szagoljuk meg és megint más illatot fog árasztani, ha már a bőrünkre kerül. Ha képesek vagyunk néhány illatra leszűkíteni a kört, akkor érdemes megkérdezni, hogy van-e lehetőség az adott illatból teszter mennyiséget, kis fiolában vásárolni. Ha nem, akkor az üzletekben kitett teszter üvegekből fújjunk a csuklónkra, fülünk mögé egy keveset és figyeljük meg, hogy a nap végén is tetszik-e még az illat. Mennyire érződik rajtunk, és persze azt is, hogy a környezetünkben élők hogyan reagálnak rá.
Ha megvan az igazi, akkor a vásárlás előtt jól fontoljuk meg, hogy milyen töménységű parfümöt vásárolunk. Az üvegeken mindig látjuk a következő feliratokat: eau de parfume, parfume de toilete, eau de toilette vagy eau de cologne feliratokat. Ezek azt jelzik, hogy a vásárolt terméknek nagyjából hány százalékos az illatesszenciája. Az eau de parfume esetében ez 20-30%, a parfume de toilete már csak 8-12%-os, az eau de toilette 5-8% esszenciát tartalmaz és az eau de cologne már alig 3-5%-ot. Így bár jóval többet kell fizetni egy parfümért, mint egy eau de toilet kölniért, de a valóságban a parfüm sokkal jobban megéri, hiszen mivel több benne az illatanyag, így tovább marad tartós az illat is. Nincs szükség napjában többször fújni magunkra és éppen ezért, akár hónapokkal tovább is használhatjuk majd.
A folytatásban: TOP 5 parfüm

Ajánlott bejegyzések
Uncategorized

Jól csak a szívével lát az ember.

1 Perc olvasási idő
Tekintse meg hírlevelünk termékajánlatát ide kattintva. “Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.” Antoine de Saint-Exupéry, A Kis Herceg című regényének gyakran idézett mondata…
Uncategorized

Spórolni tudni kell!

9 Perc olvasási idő
Megtakarítás okosan Gyakran kerülünk választás elé vásárlásaink során, és sok esetben érzelmi alapon hozunk döntést. Megvegyük most? Mikor látjuk, hogy csak pár…
Uncategorized

Házi kedvenc magazin

12 Perc olvasási idő
Aki barátot talál… …kincset talál. És aki az állatot szereti, bizony vágyik rá, hogy kedvencét maga mellett tudhassa. Persze nem árt, ha…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük