víztisztítás

Frissebb a frissnél – Divat az otthoni víztisztítás

2 Perc olvasási idő
víztisztítás

Frissebb a frissnél – Divat az otthoni víztisztítás

2 Perc olvasási idő

Víztisztító kancsók a friss ivóvízért | Szódakészítő gépek a szénsavas víz rajongóinak
Én gyerekként csapvízen szocializálódtam. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy sosem láttam, ittam üdítőt, de semmi bajom nem volt a vízfogyasztással. Nem is értettem, hogy azok, akik a csapvízre panaszkodnak, miért ilyen finnyásak. Hiszen, ahol én laktam, ott tényleg jó ízű volt a víz.
Azután egy évvel ezelőtt elköltöztem és megtapasztaltam, hogy a fővárosban nagyon is sok helyen rossz íze és illata van a víznek. Azt nem tudom, hogy ez mitől függ – rosszabb közüzemi állapotok vagy csak minden kerület más mennyiségű klórt használ – de tény, hogy a fővárosban kerületenként változik a csapvíz minősége. Ahol én lakom, ott közepesen rossz. Mégsem tudtam hozzászokni és elkezdtem palackozott vizet inni. Egy év után azonban felfedeztem magamnak a víztisztító kancsót.

Brita 100007 Fjord Cool víztisztító kancsó

Furcsa ilyet mondani, hogy “felfedeztem”, hiszen régóta tudtam, hogy vannak vízszűrő kancsók, de mindig hasztalannak gondoltam őket. Azonban pár hete volt szerencsém tisztított vizet kóstolni. Nos, a tapasztalat arra vitt, hogy azonnal felmenjek a netre és megnézzem, hogy hol kapom a legjobb ajánlatot az új konyhai eszközömre.
A vízszűrő kancsók lényegében a következőket ígérik:
– megszűrik a rengeteg klórt és fertőtlenítőt a vizünkben
– kiszűrik a különböző szerves anyag származékokat és további problémás elemeket
– megszabadítják a csapvizet a kellemetlen mellékízektől

Colour narancssárga víztisztító kancsó +3db bi flux szűrőbetét+2db acryl pohár

A víztisztító kancsóknál rendszeres költséget jelent a szűrő cseréje. Egy szűrő általában 1 hónapig vagy 150-200 liter vízig használható. Árban ezek a szűrők is egy szélesebb skálán mozognak. Éppen ezért, amikor kiválasztottam a kancsót, arra is figyelmet fordítottam, hogy az adott kancsóhoz tartozó szűrő milyen árban kapható és általában van-e belőle vagy hiánycikknek számít. Ezeket  figyelembe véve már elég könnyű eldönteni, hogy melyik típus lesz a legjobb választás a számunkra.
Egy dologra azonban ne felejtsünk el odafigyelni: ha a kancsóban előző napról marad víz, azt már ne igyuk meg. Öntsük ki, vagy használjuk a növények locsolására.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük