appleháztartásiphone

Darálni, darálni, darálni

Az utóbbi idők egyik legkeményebb vírusmarketing-sorozata a BlendTec Will it Blend-je: ebben a bika turmixgépük teljesítményét bizonyítandó őröltebbnél őrültebb tárgyakat darálnak porrá. Mint például a nemrég piacra dobott, szinte nevetséges hype-pal övezett és körülrajongott iPhone-t:

Nos, amíg ez az 1500 wattos szörnyeteg fel nem bukkan hazánkban, be kell érnünk pár gyengébb, de még mindig egész kiváló szerkezettel a mindennapi banánturmixunkhoz vagy mohitonkhoz. Íme pár jó ajánlat:

Philips HR 7735

Mint a legtöbb konyhai robotgép, a Philips HR 7735-e is két felhelyezhető kehellyel rendelkezik: az egyikben (2l űrtartalom) turmixolhatunk, a másikban (3.6 liter) a finomabb műveleteket, pl. a tésztadagasztást végezhetjük. 2+1 sebességfokozatot használhatunk, az utóbbi közülük a folyamatos nyomvatartással aktiválható “burst” fokozat, amiben a legkeményebben hajthatjuk a rendszert. 700W-os motorja az alábbi cserélhető karokat tudja hajtani: rozsdamentes kés, rozsdamentes aprító betét, műanyag elegyítő tárcsa pl. habveréshez, műanyag dagasztókellékek, granuláló betét és zöldségszeletelő kés. 22 ezer forintért nem is drága.

Siemens MK7EK20

Zseniális alapötlet: minek foglaljuk a helyet külön elővehető-bedugható gépekkel, amikor az összes ilyen rendszer úgy is úgy működik, hogy van egy motor, amire aztán különböző feltéteket helyezünk rá, amiket majd aztán külön-külön bedobunk a mosogatóba elmosni. A Siemens ezen gépe arra lett tervezve, hogy beépítsük állandóra a munkalapba, és csak mindig a megfelelő tálat/kart kapjuk elő hozzá. Kapunk hozzá egy nemesacél turmixfeltétet, egy nemesacél keverőtálat keverővel és dagasztóval, egy “multi-mixert” (bármi legyen is az) és egy zöldségszeletelőt. Ha épp nem használjuk, egy üvegkerámia lapot húzhatunk a süllyesztett felszínére, ezzel egy újabb strapabíró munkalap-felszínt kapván. 300 ezer körüli ára igencsak húzós, de egy hi-tech dizájnkonyhában nem nézhet ki rosszul…

Moulinex DFC 3

A Moulinex gépe a Philpsénél kicsit erősebb, 800W-os motorral rendelkezik, de amúgy szinte teljesen megegyezik kialakításában azzal. 2 sima és még egy turbófokozat, másfél literes turmixtál, 3 literes dagasztórész, fém habverő, szeletelő- és reszelőtárcsák. No meg citromot is facsarhatunk vele, ez se semmi. 29 ezerért nem biztos, hogy csak ez az egy fícsör megéri, de érdemes lehet megvizsgálni ezt is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.