appletelefon

Bréking: iPhone az Olcsóbbaton

Igen, igen, végre itthon is kapható az iPhone, méghozzá itt az Olcsóbbaton is, ott van a főoldalon balra, tessék csak megnézni. Igaz csak egy forgalmazónál, aki a honlapján “Használt 0 perces (bruttó)**: 139 900 Ft”-os áron forgalmazza, tehát minden bizonnyal megtört, izé függetlenített, és garancia nélküli modellről van szó, de akkor is. Ha már ennyire elhanyagol minket az Apple akkor meg is érdemlik.

Nézzünk most egy kis összefoglalót, hátha valaki elfelejtette, mit is tud ez a kütyü: van benne négysávos GSM, valamint EDGE, GPRS és WLAN kapcsolódás. 640×480-as, 16 millió színű érintős kijelzőjén nézhetünk weboldalakat (Apple-ös Safari böngészőn), hallgathatunk MP3-at, vagy nézhetünk filmet (4 vagy 8GB belső memóriával), természetesen lehet vele SMS-t és e-mailt küldeni és fogadni, no meg Google térképeket nézegetni, és 2 megapixeles fényképezőjével fényképezhetünk is. És most nézzük a konkurenciát!

HTC P3450 Touch

A szintén négysávos készülék 20ezer forinttal olcsóbb, mint az Apple csoda. Igaz csak 65ezer színű, és 320×240-es érintőképernyője van, 64MB beépített RAM-ja, és 128MB ROM-ja, de akár 1GB-os microSD kártyát is olvas. Ugyanúgy képes azokon a protokollokon kommunikálni, amin az iPhone (WiFi, EDGE, GPRS), és van benne Bluetooth csatlakozási lehetőség is. Ugyancsak 2 megapixeles beépített kamerával rendelkezik. Windows fut rajta.

Nokia N95

Ez újonnan 160ezer körül van, kijelzőjében az előző kettő keveréke (320×240 és 16millió szín), kell-e mondani, hogy hálózati és telekommunikációs protokollok terén szinte ugyanazt tudja (négysávos GSM, WiFi, GPRS, EDGE, Bluetoothe, valamint HSDPA és infra), az MP3 lejátszó mellett van benne FM rádió, és 5 (!!!) megapixeles Carl Zeiss optikás fényképezőgép (anno az én 5 megapixeles Canonomat vettem ennyiért, mint ez a telefon), 160MB memória, és beépített GPS, amit a Nokia saját fejlesztésű térképszoftverével használhatunk. Symbian fut rajta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.