mobiltelefon

Az sem baj, ha leejted a telefonod!

3 Perc olvasási idő
mobiltelefon

Az sem baj, ha leejted a telefonod!

3 Perc olvasási idő

Strapabíró mobilok | Ha tudsz rá vigyázni: Apple iPhone-ok | Ha mindig leejted: mobiltelefon tokok
Meg kell, dicsérjük a telefongyártókat! Hiába szerelik manapság a mobiltelefonokat hatalmas érintőkijelzőkkel, hiába a rengeteg drága alkatrész, a készülékek viszonylag jól bírják a gyűrődést. Nem állítjuk persze, hogy nem lehet őket tisztességesen lezúzni, de az kétségtelen, hogy nem dől össze a világ, ha véletlenül betesszük a kütyüt a kulcscsomónk mellé, és talán szerencsés helyzetben egy kisebb zuhanást is túlélnek. Ne teszteljük le, ha nem muszáj!

Mit csináljunk viszont akkor, ha notórius telefontörők vagyunk? Esetleg rendszeresen kirándulunk, extrém sportokat űzünk, és olyan helyeken fordulunk meg, ahol nemcsak a nem várt mechanikus behatásokkal kell megküzdenünk, hanem a megnövekedett pára-, víz- vagy homokmennyiséggel is? Nos, a gyártók az ütésálló telefonokat ajánlják nekünk, egyszersmind garantálva, hogy nemcsak modern okostelefont kapunk a pénzünkért, hanem megerősített külső védelmet is.
Az alább bemutatott telefonok mind a törhetetlen kategóriát képviselik, közös bennük, hogy a gyártójuk speciális védelemmel látta el őket, hogy kibírják az ütéseket, és a víz és a por se okozzon gondot nekik. Természetesen a specifikáció a legfontosabb: oké, hogy megfizetjük az extra védelmet, de azért sem mindegy, hogy milyen hardver dolgozik a gépház alatt.

Motorola Defy – széles választékban

Motorola Defy mobiltelefon

A kategória jeles képviselője az immár kétéves Motorola Defy, ami elsők között ötvözte a korrekt teljesítményt a törhetetlenséggel. A 118 grammot nyomó, 107 x 59 x 13,4 milliméteres készülékre 3,7 hüvelykes érintőkijelző került, ez 854×480 pixel megjelenítésére képes. A telefon mélyén egy 800 MHz-es, egymagos processzor dolgozik 512 MB RAM társaságában, a belső memória mérete 2 GB, amit igény szerint microSD-kártyával bővíthetünk.
Kamerája 5 megapixeles, videót viszont csak 640×480 pixel felbontásban tud készíteni. Csatlakoztathatóság terén semmiben nem szenved hiányt, akkumulátora 1540 mAh kapacitású – operációs rendszerként még az Android 2.1-es verziója fut rajta. A telefon természetesen több szemszögből is elavultnak számít, tavaly ezért elkészült a frissített Defy+ modell, amibe 1 GHz-es processzor és nagyobb, 1700 mAh kapacitású akkumulátor került, illetve itt már az Android 2.3.4-es verzióját kapjuk készhez vásárláskor.
Ezen felül létezik egy kisebb változat is a Motorola megoldásából, az olcsóbb Defy Mini 3,2 hüvelykes kijelzővel (320×480 pixel felbontás), 600 MHz-es processzorral, és 3,15 megapixeles kamerával került forgalomba.

Sony Xperia Go – alternatíva

Sony Xperia Go mobiltelefon

Noha a Sony Xperia Go idén jelent meg, és ennek ellenére bizonyos szempontból még mindig a Defy szintjén van, ettől függetlenül nem csodálkoznánk, ha valakinek vonzó alternatíva lenne a Sony csinos telefonja. A 110 grammos készülékre 3,5 hüvelykes érintőképernyő került 320×480 pixeles felbontással, ezen az Android 2.3.7-es verzióját egy kétmagos, 1 GHz-es processzor hajtja meg 512 MB RAM mellett. A belső memória 3,5 GB, ám csakugyan bővíthető.
A processzor mellett csatlakoztathatóság terén figyelhető meg igazán, hogy az Xperia Go modernebb telefon, mint a Defy, a 3.0-s Bluetooth mellé kapunk 802.11 a/b/g/n szabványú Wi-Fi vezérlőt, és a modem is jobb, legfeljebb 14,4 Mbps elméleti letöltési, illetve 5,76 Mbps feltöltési sebességet tesz lehetővé. A kamera itt is 5 megapixeles, videót viszont már 720p felbontásban készíthetünk vele. Az akkumulátor 1320 mAh kapacitású.

Sonim XP5300 Force – szélsőséges példa

A Sonim telefonjait érdekességképpen említjük meg, mert bár kétségkívül az ütésálló kategóriát erősítik (sőt!), viszont inkább szélsőséges használatra helyezték ki őket. Itt tényleg a külső védelmen van a hangsúly, nem számít a teljesítmény, cserébe bármivel próbálkozhatunk, ezt a telefont garantáltan nem fogjuk összetörni – érdemes utánakeresni a YouTube-on a törésteszteknek.
Az XP5300 Force még az olcsóbbik darabok közé tartozik, a 120 ezres vételárért cserébe egy masszív, 185 grammos telefont kapunk. Érintőképernyő kizárva, a kijelző 2 hüvelykes mindössze, 320×240 pixelt és 262 ezer színt képes megjeleníteni. Belső memória gyakorlatilag nincs, mindenképpen kénytelenek leszünk beszerezni egy microSD-kártyát, csatlakoztathatóság terén pedig a Wi-Fit leszünk kénytelenek nélkülözni a mobilinternet javára. A telefonba brutális, 1900 mAh kapacitású akkumulátor került, ami a gyengécske hardvert rendkívül hosszan életben tartja.

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
mobiltelefonUncategorized

Szuper telefonok a forró hónapokban is

1 Perc olvasási idő
Nagy tárhelyet, modern hangzást, kiváló akkumulátorú készüléket keresel, vagy éppen designos telefonra vágysz? Az olcsóbbat.hu-n mindet egy helyen megtalálod! Ha valami igazán…
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük