Legyen kényelmesebb a digitális olvasás!

20111220-onxy-booxm90-ekonyvolvaso-olcsobbat-hu-03

Az e-book olvasók előnyeit már számtalanszor kiveséztük, ugyanakkor kétségtelen, hogy az újdonsült hóbortnak megvannak a maga hátrányai. Egyetlen kütyünk van, kevés dologra kell odafigyelnünk, arra viszont nagyon. Ha az e-book olvasó koszolódik, karcolódik, urambocsá’ leejtjük szerencsétlent a földre, könnyen lehet, hogy éveken keresztül emlékeztet majd a nyoma felelőtlenségünkre. A digitális könyvek vásárlása sok tekintetben praktikusabb, ráadásul az élmény és a kényelem még tovább fokozható – cikkünkben mutatunk néhány érdekes kiegészítőt a jövő hétköznapjainak egyik legmeghatározóbb kütyüjéhez!

Olcsón is lehet projektort venni, mutatunk néhányat!

20120119-epson-empdm1-projektor-olcsobbat-hu-01

Érdekes módon az emberek ritkán gondolkodnak projektorban, ha a házimozizni szeretnének, sőt előadóként is inkább az jut az eszünkbe, hogy elég egy pendrive vagy laptop, majd nézünk, mikor az előadóhely nincs felszerelve vetítővel. Előfordulhat. Pedig egy jó projektor igazán hasznos, s ma már korrekt áron férhetünk hozzá jó kép- és hangminőséget ígérő eszközökhöz is, és ugye általában az ember jobban szeret egy hatalmas felületen filmet nézni vagy játszani, mint a tévén, aminek ugye anyagi okokból vannak méretkorlátai. Szóval a vásznakat, lepedőket elő, nézzük ki a legalkalmasabb falfelületet és húzzuk be a függönyt: mutatunk három projektort, ami nemcsak jól működik, de a pénztárcánkat sem fekszi meg!

CES 2012: OLED TV-k és high tech kütyük a kiállításról

20120114-ces-osszefoglalo-masodikresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – második rész

Show must go on – hadd idézzük sokadikként a Queen örökzöld slágerét, hogy egyszersmind így vezessük fel a Consumer Electronics Show (CES) kapcsán készített kétrészes összefoglalónk befejező darabját. Az előző felvonásban a legújabb és legérdekesebb laptopokról, tabletekről és okostelefonokról esett szó, most pedig egy kicsit a szórakoztatóipari termékek felé vesszük az irányt: szó lesz néhány érdekes tévékészülékről, mutatunk egy-két játékosoknak szánt újdonságot, bónuszként pedig néhány olyan kütyüt mutatunk, amit az érdekes és hasznos, de annyira nem megfizethető kategóriába sorolnánk. Nézzük őket!

Ultrabook-áradat és Intel-alapú okostelefon a CES-en

20120111-ces-osszefoglalo-elsoresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – első felvonás

Az év egyik legnagyobb konzumelektronikai szakvására a Consumer Electronics Show (CES), ez kétségtelen, a Las Vegas-i összejövetel évről-évre vonzza a technokraták figyelmét, s egyszersmind elbűvöli őket, végtelenül beindítja a fantáziájukat. Kétrészes összefoglalónkkal arra vállalkozunk, hogy összeszedjük a show legérdekesebb bejelentéseit, bemutassuk a legizgalmasabb újdonságokat. Nem álltatjuk magunkat: bár megpróbálunk minél teljesebb, kerekebb ismertetőt összeállítani, biztosan lesznek olyan finomságok, amik esetleg kimaradnak – a hiánypótló észrevételeket kommentekben várjuk! Vágjunk is bele: az első felvonásban a legújabb laptopokat, tableteket és okostelefonokat vesszük sorra.

Acer Iconia Tab A200 tablet PC – folytatódik az „olcsó” hadjárat

20111230-acer-iconiatab200-tablet-olcsobbat-hu-01

Szeretjük az Acert, a tajvani gyártó ugyanis általában olcsón kínálja a termékeit, de azok minősége és tudása az árszabáshoz képest kiváló, olykor az Acer-kütyük reális alternatívát kínálnak más gyártók sokkal drágábban árult eszközeihez képest. Persze ne misztifikáljuk túl a dolgot: az Acer nem feltétlenül a megbízhatóság, az innováció és az egyediség mintaképe, de hát nem is várjuk el ezt tőle. A gyártó tavaly lépett be a tabletek piacára, az Iconia Tab-sorozat pedig idén folytatódik: a tajvaniak december elején mutatták be az Iconia Tab A200-at, amit várhatóan egy nagytestvérrel együtt a januárban megtartandó Consumer Electronics Showra is kivisznek magukkal. Az A200-ról egyelőre nem sokat tudunk, de az biztos, hogy az olcsó tabletre ácsingózóknak megéri rá várniuk!

Netezzünk a fa alatt is!

20111213-sony-vaiovpcf21z1e-laptop-olcsobbat-hu-01

Ki örül a laptopnak a fa alatt? Nos, én két kézzel kalimpálok, nem tudom, hogy hányan látják, de valószínűleg senki. Mindenesetre az tény, hogy az összes munkamániás oda lenne az örömtől meg vissza, ha az ünnepek alatt egy okos kis géppel ajándékoznák meg, amit nem csak könnyű használni, de könnyű hordozni is.