iskolakezdés

Ami a kisiskolás vállát nyomja…

3 Perc olvasási idő
iskolakezdés

Ami a kisiskolás vállát nyomja…

3 Perc olvasási idő

Iskolatáskák mesehősökkel| Hátizsákok diákoknak | Tornazsákok tesi órához
Minden tiszteletünk Demjén Ferencé, viszont a „de nehéz az iskolatáska” poént már nem lőnénk el többször, ezt előttünk és utánunk is megteszik ilyen tájt jónéhányan. Létjogosultsága persze még mindig van a dolognak, hiszen a gyerkőcök vállát bizony tényleg nagy teher nyomja, az meg hogy a súlyos könyveket mibe pakolják megint csak nem mindegy…

Az iskolakezdés nem csak anyagi megterhelést jelent a szülőknek, de komoly fejtörést is, hiszen nem csak olcsó, de jó felszereléssel kell elindítani a gyerkőcöket a tanév rögös útján, a tolltartón, a füzeteken és könyveken kívül pedig talán a legfontosabb a jó iskolatáska kiválasztása. Ehhez próbálunk most egy kis segítséget nyújtani. Lássuk a legjobb hátravalók ismérveit!

Ars Una Pókember iskolatáska

– Az iskolatáska kiválasztásánál fontos megnéznünk, hogy milyen az anyaga, mennyire masszív, hiszen minimum egy évnyi nyüstölést ki kell bírnia, senki nem szeretné fél év múlva a rongyokba szakad táskát lecserélni, sőt azt sem hogy egy őszi esőzés alkalmával cafatokká ázzanak benne a füzetek.
– Az oldaltáskák divatosak, viszont korántsem arra találták ki ezeket, hogy minden nap több kilónyi könyvet cipeljen bennük a csemeténk. Egyrészről iszonyatosan kényelmetlen hosszú távon, másrészről meg gerinferdülésre is erősen hajlamosít, ezzel meg együtt jár a folytonos hátfájás, a csúnya, féloldalas tartás. Ha minden áron szeretne egy oldaltáskát a gyermekünk, azt inkább csak alkalmanként használja és ne rendszeresen. Iskolába járáshoz válasszon hátizsákot!
– A jó hátizsák könnyű és merev hátlappal rendelkezik, ami megkönnyíti a használatot, igazodik a háthoz és a gerinchez, nem mellesleg pedig ad egy olyan tartást a táskának, melyben nem gyűrődnek annyira a könyvek, füzetek.
– Az iskolatáska anyaga és varrása legyen erős, bírja a strapát rendesen, hiszen a gyerekek a legkegyetlenebb kiképzésnek vetik majd alá (a gyengébb idegzetű szülők, most ne figyeljenek..), dobálják, húzzák, vonják.
– A vállpánt talán apró részletnek tűnik, azonban nagyon fontos hogy figyeljünk rá a vásárlásnál, hiszen a gyerekek vállára nehezedő súly miatt bizony szükséges hogy vastag, széles legyen, lehetőleg minél jobban párnázott.
– Fontos a táskák megválasztásánál, hogy több zseb, rekesz legyen benne, ahová a kisiskolás rendszerezheti a könyveket, füzeteket, külön tudja csomagolni az uzsonnát, könnyen megtalálja a bérletet, elrakhatja a kulcsát.
– A vásárlásnál ellenőrizzük le, hogy minden csat, zipzár jól záródik-e, mennyire nehezen nyitható, csukható, mennyire biztonságos.
– Részletkérdés ugyan, de célszerű ha olyan darabot választunk, melyen van hely a név és a cím feltüntetésének, illetve ha fényvisszaverő csíkkal is felszerelték.
– Végül, de nem utolsósorban kérdezzük meg a táskaválasztásnál a gyermeket is. Tudjuk, általában vagy nagyon márkás, vagy kedvenc mesehősükkel felszerelt darabot választanának, melyek ára is kicsit borsosabb, de hátha találtok valamilyen köztest megoldást. Azon túl hogy megfelelően masszív és kényelmes táskát választatok, az is legalább ilyen fontos, hogy a csemetének tetsszen, büszkén viselje és jó kedvvel járjon vele iskolába, hiszen ez tanévkezdéskor már fél sikernek számít!

 Könnyedén az iskolába!

Ars Una Verdák 2 nagy hátizsák Ars Una Verdák 2 nagy hátizsák legjobb ajánlat (táskák mesehősökkel kisiskolásoknak)
Topgal Iskolatáska Violet Topgal Iskolatáska Violet legjobb ajánlat (trendi táskák fiataloknak)
Lotto hátizsák, egy külső zseb, szivacsos hátrész és vállpántok Lotto hátizsák legjobb ajánlat (még több táska nagyobbaknak)

Ajánlott bejegyzések
iskolakezdés

Az iskolakezdés digitális kora: Online bevásárlás és felkészülés

3 Perc olvasási idő
Az iskolakezdés mindig is izgalmas időszak volt mind a szülők, mind a diákok számára. A hagyományos bevásárlás és az iskolatáskák pakolásának szertartása…
iskolakezdésősz

De nehéz az iskolatáska…

5 Perc olvasási idő
És eljött ez a hét is, az utolsó napok a nyári szünetből, az iskolakezdés előtt. Mennyire várták a szünidőt a gyerekek, milyen…
iskolakezdés

Legyen tiéd a legmenőbb!

1 Perc olvasási idő
Monster High iskolatáskák | Ars Una táskák | Még több isklatáska >> Az iskolakezdési szezon slágerteméke az iskolatáska. A szülők és a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük