sonytablet pc

A tabletpiacon próbálkozik a Sony is – megmutatjuk, mivel

3 Perc olvasási idő
sonytablet pc

A tabletpiacon próbálkozik a Sony is – megmutatjuk, mivel

3 Perc olvasási idő

A Sony sem akar kimaradni a buliból, a gyártó tavaly mutatta be két tabletjét, amik a fantáziadús Tablet S és Tablet P nevet viselik. Mindkettő gép androidos, viszont kétségkívül érdekes darabnak számítanak – hogy miért, az alábbiakban részletezzük. Érdekesség, hogy a Sony annak idején teljes mértékben magára vállalta a tabletkészítés feladatát, az Ericssont kihagyva a játékból, a saját neve alatt adja ki a készülékeket, azonban ez csak tavaly volt meglepő: azóta tudjuk, hogy a Sony kivásárolja a svéd vállalat a Sony Ericssonból, így idén már több olyan okostelefon is megjelenik, amin kizárólag a japán cég logója szerepel.

Sony Tablet S tablet - olcsobbat.hu

A Tablet S ugyan némileg jobban igazítható a táblagépek szokványos kialakításához, mint a Tablet P, azonban a Sonynak még így is rendkívül rendhagyó formatervvel jelentkeznie: a Tablet S inkább egy félbehajtott újságra emlékeztet, az ergonomikus dizájn miatt az ígéretek szerint hosszabb használat mellett sem lesz fárasztó a kütyü tartása. Méretes darabbal (9,5 x 6,8 x 0,3 hüvelyk) van dolgunk, a TruBlack kijelző 9,4 hüvelyken terpeszkedik, ez 1280×800 pixel megjelenítésére képes. NVIDIA Tegra 2 processzor dolgozik benne, ezt egy 1 GB RAM kíséri útján, hogy talpalávalót adjon az Android Honeycomb és a különféle alkalmazások, szolgáltatások alá. A Tablet S 16 GB és 32 GB háttértárral is kapható, szükség esetén pedig SD-kártyát is bedobhatunk az adataink tárolására, kamerából pedig kettő került rá, egy 0,3 és egy 5 megapixel felbontású.
A tabletből természetesen a Bluetooth (2.1+ EDR) és a Wi-Fi-adapter (IEEE802.11b/g/n) sem maradt ki, ahogy a termetes akkumulátor is adott: a tápegység 5000 mAh kapacitású, és a gyártó megjelölése szerint körülbelül 8 óráig biztosít kakaót a gép működéséhez. Az érdekesebb szolgáltatások és extra funkciók közül mindenképpen említésre méltó, hogy a kötelező DLNA mellett a Tablet S teljes értékű univerzális távirányítóként is használható, amivel a tévénket vagy a Blu-ray lejátszónkat vezérelhetjük, és érdekesség, hogy nemcsak a Sony-termékekhez használható így az eszköz. A tartalomszolgáltatások terén a magyar felhasználók ugyan nincsenek elkényeztetve, de a gyártó a nyugati vásárlóknak rendelkezésre bocsátja a saját rendszereit, így a Music Unlimited nevű zenés és a Crackle filmes-tévés szolgáltatásokat. Érdemes még megjegyezni, hogy a Tablet S természetesen „PlayStation Certified”, ami azt jelenti, hogy a PlayStation Store-hoz is hozzáférhetünk az eszközzel, hogy klasszikus PlayStation-játékokat vásároljunk a gépünkre.

Sony Tablet P tablet - olcsobbat.hu

A Tablet P már sokkal inkább különös darab, a formatervét tekintve nem is nevezhető tabletnek. A kagylókhoz hasonlóan nyitható ki az eszköz (6,22 x 8,07 x 0,53 hüvelyk), ami zárt állapotban inkább pénztárcára emlékeztet (3,11 x 7,08 x 1,02 hüvelyk) – a fenti kép láttán mindenesetre bárki megállapíthatja, hogy itt nem a szokásos, négyszögletű lapformával van dolgunk. Mindez azért is fontos, mert a Tablet P-n nem egyetlen, nagyobb kijelző kapott helyet, hanem két kisebb: az egyenként 5,5 hüvelykes megjelenítők 1024×480 pixel felbontására képesek, és nem feltétlenül kell két különböző képet mutatniuk, hiszen össze tudnak állni egyetlen panellé, így a nagyobb felbontásnál mindkét kijelző fele-fele arányban veszi ki a részét a munkából. A Tablet P-ről sajnos jóval kevesebbet tudunk, mint a fentebb ismertetett testvére esetében, a processzor és a rendszermemória mérete nem világos egyelőre, de az biztos, hogy a Sony 4 GB belső memóriával szállítja majd a kütyüt, amit vélhetően utólag bővíthetnek a felhasználók.
Kamerák és csatlakoztathatóság terén ugyanaz a helyzet: a Tablet P-n is két kamera feszít, s míg a hátsó öt megapixeles, addig elől VGA felbontású típust kapunk, ami egy csöppet jobb, mint amit a Tablet S-ben találunk. A Bluetooth- és a Wi-Fi-adapter itt sem maradhat el, a szabványok tekintetében teljes a hasonlóság a Tablet S-sel. Az akkumulátor némileg kisebb, 3080 mAh kapacitású, de egyelőre az nem világos, hogy ez hány óra használatot tesz lehetővé, hiszen bizonyos hardverelemek, így maga a saccolható fogyasztás sem ismert. A tartalmak terén ugyanaz a helyzet, a Sony természetesen azokat a szolgáltatások biztosítja a Tablet P leendő tulajdonosainak, mint az összes többi terméke esetében, arról nem is beszélve, hogy ez a készülék is támogatja a PlayStation-játékok futtatását lehetővé tevő keretrendszert.

Ajánlott bejegyzések
3dapplebevitelirodatablet pc

Digitális tervezőnaptárak - kézzel írva

8 Perc olvasási idő
Sokan már novemberben gondoskodnak a jövő évi naptárról, mivel munkaeszközük, s van, aki csak több hónapos határidővel tud dolgozni. Általában a szolgáltatóknak…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…
tablet pc

Hogyan segítheti a tablet a gyermek fejlődését?

1 Perc olvasási idő
Tabletek kedvező áron | Androidos tabletek | Kis képernyős táblagépek A gyermekeknek szóló laptopok és mobilok hosszú évek óta létező termékek, ezért…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük