rezsicsökkentés

Új rezsiárak hatása a mindennapokra

3 Perc olvasási idő

Sajtóközlemény

Budapest, 2022. július 25.

A rezsiárak módosítása nyomán többszörösére nőtt a kereslet egyes háztartási berendezések iránt

Különösen a kályhák és a bojlerek iránt ugrott meg az érdeklődés a bejelentést követő héten

Számos érintett termék kapcsán kiugró kereslettel szembesülhettek az online kereskedelmi cégek a rezsiárak módosításának bejelentését követő hét során. Az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító portál számos háztartási gép (többek között a bojlerek, a hűtő- és fagyasztószekrények, illetve a mosogatógépek) esetében tapasztalt az átlagos szint többszörösét kitevő érdeklődést, míg a kályhák, kandallók kategóriájában egy hét alatt 14-szeresére nőtt az érdeklődők száma.

Az e-kereskedelem is azonnal megérezte az energia-veszélyhelyzet bejelenésének hatását: az átlag feletti fogyasztói díj ugrásszerű növekedésének hírére a háztartások azonnal megkezdték az energiamegtakarítási lehetőségek, illetve az alternatív energiaforrások felkutatását. Ennek keretében tömegesen mérték fel a kisebb fogyasztású, korszerűbb termékek beszerzési lehetőségeit is. Az Olcsóbbat.hu adatai szerint arányaiban a legnagyobb arányban a kályhák, kandallók iránti érdeklődés ugrott meg, itt több mint 14-szer annyian kerestek rá ezeknek a termékeknek a beszerzési lehetőségeire, mint egy héttel korábban.

A háztartásokban jelentős energiát igényelnek a vízmelegítők, bojlerek, valamint a hűtőszekrények és a fagyasztók. Előbbiekre 7-szer, míg utóbbiakra 5-ször akkora érdeklődés mutatkozott a bejelentést követő napokban, mint a megelőző hét nap során.

A köztudatban a lakások világításának korszerűsítése már jó ideje fontos megtakarítási lehetőségként él, nem meglepő tehát, hogy a lámpák és egyéb világítástechnikai eszközök iránt is három és félszeres érdeklődést mértek a vizsgált időszakban. Az alacsony fogyasztású világítótestek közül különösen a LED-es megoldásokat keresték az érdeklődők. Fentieken kívül a mosogatógépek és a tűzhelyek, főzőlapok keresési adataiban mutatkozott jelentős kiugrás az Olcsóbbat.hu portálon.

A hálózati elektromosáram-fogyasztás visszafogásának további eszköze lehet alternatív energiaforrások igénybevétele is. A napelemek iránt hatszoros, míg a szélgenerátorok iránt hétszeres érdeklődést tapasztaltak az összehasonlító oldal munkatársai. Az energiabiztonság is érezhetően fontos szempont a háztartások számára, amit a különféle áramfejlesztők iránt másfélszeresére növekvő kereslet is jól mutat.

„Noha az érdeklődések, illetve a webshopok oldalaira való átkattintások nem jelentik automatikusan a vásárlások ilyen arányú megugrását is, az bizonyos, hogy a rezsiköltségek drasztikus megemelkedésének lehetősége a lakosság széles körét sarkalta megtakarítási megoldások keresésére– magyarázza Dévavári Dezső, az Olcsóbbat.hu vezetője. –  Várható, hogy (alacsonyabb szinten) a további hetekben is fennmarad a fokozott érdeklődés a felsorolt termékkörök iránt, és az első emelt összegű rezsiszámlák kézbesítését követően egy újabb érdeklődési hullám is elindul majd ebben a körben.”

Olcsobbat.hu

Az Olcsóbbat.hu Magyarország egyik legismertebb ár-összehasonlító portálja. Az oldal célja, hogy a magyarországi online kereskedőket – teljes kínálatukat bemutatva – összekapcsolja azokkal a vásárlókkal, akik a kiválasztott termékeket a legkedvezőbb áron szeretnék megvásárolni. Az Olcsóbbat.hu portálon a legtöbb hazai és Magyarországon is jelen lévő nemzetközi webshop több millió terméke szerepel, kategorizálva, csoportosítva, az oldalra látogatók így könnyen ellenőrizhetik, hogy melyik webshop milyen áron és további feltételekkel kínálja a keresett terméket. Az oldalon minden online kereskedő csak regisztrációt és előszűrést követően jelenhet meg, amely a céges és szakmai háttér mellett a vásárlói visszajelzésekre is kiterjed.

Ajánlott bejegyzések
e-kereskedelemolcsóbbatrezsicsökkentés

Sajtóközlemény: Az e-kereskedelmi cégek is megszenvedik a válságot

3 Perc olvasási idő
Az online kereskedők harmada legalább 30 százalékos forgalomcsökkenést tapasztalt szeptemberben
rezsicsökkentés

Rezsicsökkentés mesterfokon

5 Perc olvasási idő
  Minden változik A világ változik és mi alkalmazkodunk, ez az élet rendje. De, amit megszoktunk, arról nehéz lemondanunk, kompromisszumokat viszont köthetünk….