monitorsamsung

Samsung Syncmaster S23A550H monitor – kacsalábon forog

A Samsung monitorait sosem érhette különösebb panasz, sőt ha kifejezetten jó készüléket kellene ajánlanunk, akkor is a gyártó választékából mondanánk egy típust: például a PX2370-et. Ez a darab abszolút az egyik legjobb TN-paneles monitor, dizájnban, árban, teljesítményben is az élen jár, ráadásul nem egy érdekes funkcióval is felvértezték.

Samsung Syncmaster S23A550H monitor - olcsobbat.hu

A koreaiak legújabb LED monitora már kezdi megközelíteni ezt a színvonalat, az S23A550H még kinézetre is utánozza egy kissé a fent említett példányt. A panel vékony, 1 hüvelyk vastag mindössze, a kávája 0,9 hüvelyk széles, ez öleli körül 22 hüvelyk átmérőjű képernyőt. A monitor 3,6 hüvelyk távolságra emelkedik el az asztaltól, VESA-támogatással sajnos nem rendelkezik. A Samsung „Touch of Color” nevű jellegzetessége itt is feltűnik: a legtöbb készülékéhez hasonlóan itt is gesztenyebarna csík fut végig az átlátszó végű káván.

A monitort 20 fokban dönthetjük meg, a legjobb mégis a talpa: a 9,25 hüvelyk széles és 9,5 hüvelyk mély láb szinte teljesen átlátszó, és remekül néz ki, mindezek mellett (ellenére?) ráadásul maximálisan stabil is. A nyaka vékony és kecses, a legérdekesebb az benne, hogy üreges, így a kábeleket is végigfuttathatjuk belül: eltávolítva a borítását, belegyömöszölhetjük a drótokat az esztétikusabb íróasztal látványáért. A csatlakozók – sajnos csak VGA és HDMI van – könnyen megközelíthetők, a nyak miatt alulra néznek.

A bekapcsoló gomb a monitor jobb alsó sarkában helyezkedik el, tőle balra futnak végig az OSD menü vezérlői, amelyek a divatnak megfelelően érintésérzékenyek. Világosságot, kontrasztot, élességet és színeket állíthatunk a segítségükkel, illetve itt válogathatunk az öt különböző rögzített beállítás között – találunk például filmes és játékos kombinációkat is. Érdekes funkciók között említésre méltó a Magic Angle, amely révén a monitor széles betekintési szöget imitál, az Eco móddal pedig energiát spórolhatunk: a készülék a mozgásérzékelője révén ha egy ideig nem észlel mozgást vagy külső fényt, automatikusan lekapcsol.

Samsung Syncmaster S23A550H monitor árak, ajánlatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.