mobiltelefon

Pingpongütő méretű okostelefonok a Samsungtól

Samsung Galaxy család | Még több Samsung mobil >>
Már kapható a Samsung Galaxy Mega 5.8 és 6.3! Nem a szemünk káprázik: a számok a mobilok nevében a képernyőjük óriási méretére utalnak.
Phablet – ez a kifejezés a phone és a tablet angol szavak keresztezéséből származik. Szükség volt a szóalkotásra, mert az egyre nagyobbra hízó okostelefonok és az egyre zsugorodó – telefonálásra is alkalmas – tabletek lassan összeérnek.

Samsung Galaxy Mega 6.3

A legjobb példa erre Samsung két új mobilja, a Galaxy családba érkező Mega 5.8 és 6.3. Méretük már-már sokkoló, egy kézzel nehéz velük boldogulni. Ezzel természetesen a gyártó is tisztában van, így az egykezes módnál a billentyűzet a képernyő jobb vagy bal szélére húzódik. Viszont egy 7 inches tabletnél jóval kisebbek és könnyebbek köszönhetően annak, hogy ház jóval karcsúbb a képernyő körül.

Samsung Galaxy Mega 5.8

A Galaxy Mega 6.3 kijelzője nagyobb felbontású a Galaxy Mega 5.8-hoz képest, valamivel erősebb a processzora és gyorsabb adatátvitelre képes. A nagytestvér tartalmazza az Air View funkciót, így hozzá sem kell érnünk a képernyőhöz, hanem egy centis magasságból navigálhatunk a menüben, a kistesó viszont többféle fájlformátumot ismer fel. A Galaxy Megák a szintén Samsung termék Note II egyszerűsített változatainak készültek, de egyáltalán nem okoznak csalódást sem az alapfunkciók, sem a multimédia területén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.