olimpia

Olimpikonok a konyhában

3 Perc olvasási idő
olimpia

Olimpikonok a konyhában

3 Perc olvasási idő

Készíts házi fagyit könnyedén! | A kerti sütés elengedhetetlen kellékei | Facsarj friss gyümölcslevet otthon
Hamarosan itt az olimpia, ami azt jelenti, hogy az EB után ismét lesz oka minden sport rajongónak, hogy a tévé elé szegeződjön. Ez persze általában több férfit érint mint nőt, így az ilyen sportesemények idején rengeteg nő ideje felszabadul, illetve kirekesztődik a nappaliból, ha nem akar minden áron szurkolni a többiekkel.

Ám ilyenkor sem lehet éhezni hagyni a család tévé előtt szurkoló tagjait, ezért inkább vegyük elő a kreativitásunk és készítsünk néhány gyors és hűs fogást.

Hűsítő levek

A piacok standjai most roskadoznak a friss, édes és egészséges gyümölcsöktől. Ezekből nem csak egy jó ízű uzsonna kerekedhet, de fantasztikus üdítők, koktélok is készülhetnek. Ehhez, a gyümölcsökön kívül nem kell más, mint egy gyümölcscentrifuga vagy esetleg egy jó erős turmix gép.
Ha egy jeges koktélra vágyunk, akkor mossunk meg és magozzunk, szárazzunk… le néhány gyümölcsöt, kedvünk szerint, majd tegyük be őket a turmix gépbe. A fedél rögzítése előtt adjunk hozzá egy nagyobb adag jeget is, majd turmixoljuk össze az egyveleget. A házi jégkásánk garantáltan kevesebb cukrot fog tartalmazni, mint a bolti változatok, és elkészítése sem fog nagy energiát vagy időt igénybe venni.
A hőhullám idején szintén nagyon kevesen vagyunk azok, akik szívesen esznek nehéz ételeket. Valahogy ilyenkor a szervezetünk inkább több folyadékot és könnyen emészthető ételeket kíván. Ilyenek például a különböző gyümölcs és zöldség levek is. Ezeknek pedig számtalan variációját készíthetjük el, ha van egy gyümölcscentrifugánk, mellyel bármely gyümölcs vagy zöldség levei kinyerhetők.

Olaj helyett grill

Nincs rosszabb, mikor a 40 fokos hőségben be kell kapcsolni a sütőt, vagy az olajos serpenyő alá kell gyújtani, hogy meg legyen a vasárnapi ebéd. Ilyenkor ideális alternatíva a grillezés.
Persze nem mindenkinek van egy tágas kertje, ahol felállíthat egy grillsütőt. Ám ma már a hordozható, asztali grilleknek hála, bárki a konyhaasztalon is megoldhatja a grillezés problémáját.
Persze ilyenkor jóval kevesebb hő és kellemetlen szag keletkezik. Azonban nem árthat, ha a grillezést még így is egy nyitott ablak mellett vagy az erkélyen végezzük.

Fagyi gépek

Ha az egészséges konyha hívei vagytok és szeretitek tudni, hogy mit adtok a család tányérjára, akkor ebben a hőségben érdemes a házi fagyikészítésbe fogni.
Ezek a kis gépek általában nem foglalnak sok helyet, nagyrészt csak beléjük kell önteni a hozzávalókat és nagyjából 30-60 perc után kikanalazni a friss fagyit a tálból.
Akinek kevés az ideje, az bármely boltban vehet fagyi alapot. A többiek pedig kísérletezhetnek számtalan gyümölcs, tejszín, joghurt kombinációjával.

Az elengedhetetlen popcorn

Modern világunk egyik legnépszerűbb csináld magad rágcsája a popcorn. A legtöbben a mikrózható változatot fogyasztjuk több-kevesebb alkalommal, de az igazi rajongóknak érdemes beszereznie egy popcorn készítő gépet, ami bárhol és bármikor elkészíti a kedvenc ropogtatni valónkat percek alatt.
Itt kisebb annak a veszélye is, hogy odaég a popcorn vagy nem pattog ki az egész.
Ráadásul egy dizájnos kis pattogtató konyhánk bohókás dísze is lehet.

Ajánlott bejegyzések
mobiltelefonolimpiatablet pc

Olimpia úton-útfélen

3 Perc olvasási idő
Androidos táblagépek | Apple iPadek | Minőségi laptop és tablet táskák, tokok Bármily hihetetlen, de ismét eltelt négy év és benne vagyunk…
ágyneműolimpia

Egy ágyban az olimpikonokkal…

3 Perc olvasási idő
Minden, ami a nyugodt alváshoz kell | Pihe-puha ágyneműk | Kutyusos párnahuzatok Végy egy olimpiai aranyérmest, egy szépen berendezett, hangulatos hálószobát, egy ruganyos…
olimpiatelevízió

Ne maradj le egyetlen aranyról sem!

3 Perc olvasási idő
Hordozható TV-k | Kis méretű netbookok | Műholdas beltéri egységek Javában zajlik a 2012-es olimpia Londonban. A minden ízében eddigi legnagyobb nyári ötkarikás…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük