Uncategorized

Idd meg a levét!

4 Perc olvasási idő
Uncategorized

Idd meg a levét!

4 Perc olvasási idő

Gyümölcscentrifugák széles választéka | Nagy bemenettel rendelkező gyümölcscentrik | A legkedveltebb citrusprések
A frissen préselt gyümölcs és zöldséglé a legegészségesebb, benne van minden vitamin, táplálja a szervezetet, erősíti az immunrendszert, így aztán ebből az elvből kiindulva mi is ügyesen beszereztünk egy afféle centrifugának nevezett csodaszerkentyűt, amivel állítólag varázsitalok készíthetők. Olcsó is volt, szép is és aztán ennek meg is ittuk a levét…

Dúl a gyümölcsszezon és mielőtt még megszottyannának annyira, hogy csak a befőzés híveinek támad kedvük eltenni télire, még nekieshetünk frissen a fogyasztásuknak, illetőleg a belőlük facsart lé elkortyolgatásának, ez utóbbihoz pedig elengedhetetlen kellék a gyümölcscentrifuga, ami gondosan kirázza az utolsó csepp nedűt is a vitaminbombákból. Tudjuk nagyon jól, hogy elcsépelt már az az állítás, miszerint sokszor az olcsóbb lesz a drágább, de valahol ezeknél a szerkezeteknél mégis így van, még ha első ránézésre a „de jól jártunk” mondat is fordul meg a fejekben.

Az általunk beszerzett gyümölcscentrifuga mindössze néhány órán át élvezte a rajongásunkat, mindaddig, míg a takarítására nem került a sor, mert akkor aztán elborult az agyunk és háziasszonyból házisárkánnyá változva, hangos szitokszavak közepette ígértem meg, hogy az életbe többet nem iszunk frissen facsart leveket. A szerkezet ugyan csendes módban üzemelt, viszonylag alacsony hangerővel darálta le még a répát is két másodperc alatt, kinyerve ezzel a zöldség minden nedvességét és szétválasztva  a szárazanyagot, a folyékonytól, azonban ezekből az anyagokból rendesen megragadtak a szerkezet összes egyéb tartozékában is, már-már elmoshatatlanul. A tervezők valószínűleg azt a koncepciót követték, hogy legyen a gyümölcscentrifuga stabil, masszív és ne essen szét két alma levének kifacsarása után, viszont ezzel együtt elérték azt is, hogy a békés asszonyságok idegrohamot kapjanak, amikor tisztítani akarják. A vásárlás előtt persze körültekintőbbek is lehettünk volna, viszont őszintén szólva fogalmunk sem volt arról, mire is kellene figyelni. Hát ezekre:
– a készüléknél érdemes megnézni, hogy milyen teljesítménnyel bír, ugyanis ha gyenge a motorja, az almát és répát csak megpörgeti, sohasem lesz belőle lé, márpedig ha egyszer bizonyos összeget rászánsz egy gyümölcscentrifuga vásárlására, legyen hatékony és gyors
– a könnyen takaríthatóság alapfeltétel, ehhez pedig nem árt, ha a készüléket viszonylag több részre szét lehet szedni és az elemei (például a préslemez, szűrő) könnyedén csap alá tehetők és moshatók (nem, nem a motorra gondolunk, ezzel nem is ajánlott próbálkozni)
– egyes gyümölcscentrifugák esetében csak és kizárólag a hozzá csomagolt poharak használhatóak és ha nem azokat teszed alá, cserébe teleköpködik gyümölcslével a konyhádat. Ennek a legnagyobb hátulütője, hogy a centrifuga hosszabb élettartamú, mint a hozzá tartózó, általában műanyag poharak, ha meg megrepednek, eltörnek, a garancia pedig lejárt, pótolhatatlannak bizonyulnak. Ha ezt el akarod kerülni, válassz olyan szerkezetet, ami egyéb poharakkal is kompatibilis.
– ha túl kicsi a tartály, az kevesebb levet és nagyobb türelmet igényel, nem tudod folyamatosan gyümölccsel tuningolni, mert a kapacitása véges, így a műveletet mindig előröl kell kezdeni.
– a vásárláskor nézd meg azt is hogy a centrifugához milyen hosszúságú kábelt applikált a gyártó, ugyanis gyakran problémát jelent, hogy túl rövid, így eléggé bekorlátozza azt, hogy hova helyezed a konyhában. Megoldás lehet egy hosszabbító, de a háziasszonyok jobbára nem szeretnek tucatnyi kábelbe botladozni a birodalmukban.
– a betöltőnyílás mérete sem utolsó szempont, ha túl kicsi, akkor a gyümölcsöket, zöldségeket apró darabokra kell előtte vágni. Előnyt jelenthet ha például egy almát, csak mosni kell a behelyezés előtt, a többit pedig a gép elintézi maga.
– egyes gyümölcscentrifugák mérnöki precizitásról is tanúskodnak, hiszen arra is gondoltak a megalkotók, hogy a légyűjtőbe rostelválasztót szereljenek, így eldönthető hogy szűrve, vagy rostokkal együtt kívánjuk fogyasztani a vitaminturmixunkat.
Természetesen a vásárlásnál minden esetben vegyétek figyelembe az egyéni igényeket, hiszen ha nem szeretnétek nagyüzemi légyártásba fogni és csak alkalmanként kerül használatba a gyümölcscentrifuga, akkor az olcsóbb és egyszerűbb változatok is megteszik, melyek lehet hogy hangosabbak és macerásabbak, de ettől függetlenül is teljes mértékben használhatóak.

Ajánlott bejegyzések
hűtőgépUncategorized

Hűtőd a konyhád lelke, így nem mindegy, milyet választasz otthonra!

1 Perc olvasási idő
Most tervezed álmaid konyháját? Vagy éppen felújítanád a régit? A tökéletes konyha alapvető velejárója egy szuper hűtő, hiszen ételeid és italaid tárolása…
kávéfőzőUncategorized

Élvezd ki a reggeleket egy többfunkciós kávégéppel!

1 Perc olvasási idő
Tudtad, hogy mindennapjaidat nagyban befolyásolja, hogy elfogyasztott kávédat milyen körülmények között és hogyan készíted, illetve fogyasztod el? A kávézás kultúrája mára teljesen…
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük