hardvermonitor

HannsG 2.0

3 Perc olvasási idő

A Web 2.0 hatalmas buzzword: olyan kifejezés, amivel imádnak dobálózni „internetszakemberek”, lehet milliós költségvetésű konferenciákat-szimpóziumokat szervezni köré és szép új cégeket indítani ennek a jegyében. De az egyik alapkoncepciója, a felhasználó által generált tartalom már viszont egyáltalán nem hülyeség – az értékelőrendszerünkkel mi is ezt próbáljuk kiaknázni. Mert hiába ír egy gyártó csodálatos dolgokat a termékéről, hiába vannak ott a szaklapok professzionális tesztjei, az embernek mégis az a legmegnyugtatóbb vélemény, amit a sorstársaitól hall. Éppen ezért utánanéztünk, hogy mit mondanak az emberek az obskurus noname brandnek tűnő, ám igen olcsó HannsG monitorokról.

Predakon a logout.hu-n publikált cikkében először rávilágít a cég eredetére:
Először is szeretném mindenkinél kicsit világosabbá tenni honnan is származik a HannsG mint márka, a cég mindig is jelen volt az LCD panel gyártás piacán, gyártanak panelt többek között több viewsonic típushoz is, 2006-ban a cég önálló márkaként jelent meg a piacon Hannspree néven, azzal a nem titkolt céllal, hogy minőségi és elérhető árú termékekkel lássák el a piacot, ez véleményen szerint tökéletesen sikerült is nekik.
Aztán ír a HN198DP-ről, és igazán pozitívokat:
A monitor képe NAGYON NAGYON SZÉP, sehol egy hiba, és a 8ms válaszidőnek hála elhúzás sem tapasztalható. […] Játékra is marha jó, pontos részletes színeket produkál […] Egyszó mint száz, engem meggyőzött a HannsG, csak így tovább.

A Kispad ervinje is ugyanezt a modellt vásárolta meg pár hónapja, és ő is elégedett vele:
Én némi utánaolvasást követően a HN198D típusjelű terméket szereztem be, és teljesen elégedett vagyok vele. 19″, 1280×1024, DVI-csatlakozó, szép kép, zéró pixelhiba […] Nagyon bevált az állítható magasság és az oldalra forgathatóság; ezek nélkül így utólag már meg se lennék. Rájöttem, hogy más magasság kényelmes a munkához, mint a videók nézéséhez, illetve még a különböző programok használata is más szögben nézve jó időnként. […] Ja, és amennyire retro-bénának tűnt eleinte a monitor formája (sokkal inkább annak ellenére, mint azért vettem meg), annyira megbarátkoztam vele.”

És aztán a blogokon túl ott vannak a különféle fórumok egy-egy mondatos hozzászólásai: bandee a GameStar fórumán dícséri a márkát: „19”os Hanns-G… lehet, hogy a Samsung jobb, szebb, márkásabb, meg Samsungabb, de ugyanazért a pénzért a HannsG max a színeiben elmarasztalható, és 2″al több…”, hcs-nek is jók a tapasztalatai: „HannsG-t kapsz itt magyarországon is 50e alatt 3 év helyszíni garanciával ingyen házhozszállítva. Nekem Benq van, meg vagyok vele elégedve. Kollégámnak HannsG van, sztem ugyan olyan szép a képe mint az enyémnek.”.

És hogy a nemzetközi áttekintés se maradjon ki, a német Dark Horizons blog is dícséri a HX191DP-t: „Alles in Allem bin ich völlig zufrieden und kann den Monitor für sein Preis/Leistungs-Verhältnis uneingeschränkt empfehlen.”, és David Stoker véleménye is pozitív a HC194D-ről: „The monitor is extremely bright and it makes a very crisp image when running off my nVidia GeForce FX 5200 graphics card. I have it connected using a digitial connection so it looks great! […] Great monitor for the value since I got it for $110 after rebate!”.

A keresgélés során direkt kiszűrtük a nagy tesztcentrumok a hivatásosak véleményét: minket a kisemberek érdekeltek. Viszont nem szűrtük (volna) ki a negatív véleményeket: egyszerűen nem voltak. Egy sem. Szóval ha olcsón jó TFT-monitort akarsz, ne higgy nekünk, higgy a fenti 6 embernek. Ők megvették, és örülnek a döntésüknek. Hajrá HannsG-t venni…

Ajánlott bejegyzések
monitor

LG IPS235V-BN monitor – remek választás!

3 Perc olvasási idő
Népszerű LG monitorok | Nagyfelbontású monitorok az LG-től | LG LED monitorok kedvező áron Remek monitort dobott piacra a dél-koreai LG, az…
applehűtőgépmonitorsporttelefontvvideókamera

Kisorsoltuk a Véleményvezér nyereményjáték nyerteseit!

1 Perc olvasási idő
Kedves Játékosunk! Örömmel értesítünk, hogy kisorsoltuk a Véleményvezér nyereményjáték nyereményeit, egy Apple iPad 2-t, egy Sony fényképezőgépet, és egy Sony hordozható DVD…
3dmonitorsamsungtv

Samsung SyncMaster T27A950D monitor – egyszerűen lenyűgöző

2 Perc olvasási idő
A Samsung legújabb monitorát tiszta szívből ajánljuk bárkinek, már csak azért is, mert teljes értékű HDTV-ként is megállja a helyét: a szokványos…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük