aszalás

Aszalódj!

2 Perc olvasási idő
aszalás

Aszalódj!

2 Perc olvasási idő

Népszerű aszalógépek | Digitális konyhai mérlegek | Beépíthető sütők
Aszalódj! Persze ne a tűzforró napon szikkadj szárazra és ne is a hűs medencében ázzál mazsolává, inkább próbálkozz vele a konyhában! Ideje szorgos hangya módjára feltölteni az éléskamrát mindenféle finomsággal, hogy ha jönnek a vitaminhiányos téli hónapok, legyen mihez nyúlni! Kitaláltuk neked erre a legjobb módszert!

Vigyázat robban!

Az aszalás az egyik legősibb konzerválási forma, ráadásul igazi vitamin– és energiabombaként funkcionál a téli évszakban, hiszen ez a módszer a legtökéletesebb arra, hogy a gyümölcs cukor és vitamintartalma megmaradjon. Tudjuk, hogy most legalább öten sikítanak fel a monitor előtt e sorokat olvasva, hiszen a közhiedelem szerint ami hőkezelt, abból jobbára a vitaminok is eltűntek, azonban jusson eszünkbe, hogy az aszalás egy speciális készítési forma. A gyümölcsöt szárítjuk, nem főzzük, ergo más eljárásokhoz képest sokkal több hasznos anyag marad meg benne, nem beszélve a cukortartalmáról és a rostanyagokról.

Készítsd otthon!

Sencor SFD 135 E aszalógép

Manapság már kevesebben próbálkoznak a napon, kosárban történő szárítással, az energiaszámlák miatt pedig már a sütőben való aszalásról is lemondtak az emberek, ha pedig az aszaltgyümölcs árakat megnézik a boltokban elszörnyedve fordítanak hátat az egészséges csemegének. A problémára már évek óta van megoldás, hiszen egy gyümölcsaszaló berendezés megvásárlásával hosszú évekig elláthatjuk a családot szárított finomságokkal, egy kis számolgatás után pedig tisztán látszik, hogy az ára bőven megtérül, akkor meg főleg, ha gyümölcsfák is sorakoznak a tulajdonos udvarában.

Ne pepecselj!

Sokan hiszik, hogy az aszalt gyümölcs készítése nagy előkészületeket, pepecselést igényel, a gyümölcsből meg csak hosszú idő után válik szárított csemege. Azoknak igazuk is van, akik valamelyik ősi kivitelezési módszert választották, akik meg a korral haladva modern eszközökhöz nyúltak, korántsem. Az aszalógépekkel rövid idő alatt juthatunk különleges finomságokhoz, persze így is be kell tartanunk néhány szabályt:
– Csak tökéletes, egészséges terméseket aszaljunk, mielőtt nekilátunk legyünk tisztában azzal, hogy melyik gyümölcsöt mennyi ideig érdemes aszalni, hogy tökéletes állagú csemegét kapjunk.
– Amint elkészültél az aszalással, azonnal vedd ki a gyümölcsöt/zöldséget a gépből, hogy nehogy túlszáradjon.
– Ha a gépben hagyod kihűlni a finomságot, nem csak a túlszáradás fenyegeti, de az is hogy értékes anyagainak egy része kárba vész, ráadásul esztétikailag sem lesz tökéletes: elveszítheti a színét, fényét.
– Az aszalást gyorsítja, ha a keményebb zöldségeket, gyümölcsöket a gépbe helyezés előtt átgőzöljük, bár a mai szerkezetekkel enélkül is tökéletes végeredményt kaphatunk.
Ami az aszaláshoz hasznos lehet:
Tefal VC400330 aszalógép Tefal VC400330 aszalógép legjobb ajánlat (még több aszalógép)
Beurer KS 25 konyhai mérleg Beurer KS 25 konyhai mérleg (további digitális konyhai mérlegek)
Moulinex HM412131 HMX konyhai robotgép Moulinex HM412131 HMX konyhai robotgép legjobb ajánlat (népszerű konyhai robotgépek)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük