Parrot AR.Drone – mivel játszanak a mai gyerekek?

20120328-parrot-ardrone-jatek-olcsobbat-hu-01

A jövő távirányítós autója | Még egy kis plusz teljesítmény | Népszerű távirányítós modellek

Hol vannak ma már jó öreg, távirányítós autócsodák? Rendben, a mai napig megvásárolhatjuk őket, azonban tény, hogy akadnak ingergazdagabb fejlesztések, amik könnyedén elcsavarják bármelyik tinédzser, vagy gyerekként gondolkodó felnőtt fejét. A Bluetooth-eszközeiről ismert Parrot 2010-ben mutatta be az AR.Drone nevű kütyüt: egy repülőgépet, amit az okostelefonunkkal irányíthatunk, közben a kijelzőjén figyelhetjük az utat, élhetjük bele magunkat a valóságot virtuális háborúvá változtató videojátékokba.

Asus Wavi Xtion Pro mozgásérzékelős kamera – a jövő távirányítója

20110418-asus-wavixtionpro-taviranyito-olcsobbat-hu-01

A következő poszt olyan tekintetben rendhagyónak számít, hogy a kiegészítő elsősorban az Asus Wavi Xtion médiamegosztójával együtt használható, azzal viszont nagyon is. Az idei év második negyedében – áprilistól júniusig bezárólag – boltokba kerülő kütyü a Microsoft Kinectet utánozza, méghozzá nem is akárhogy, elvégre a kiegészítőt az a PrimeSense fejlesztette, aki a konzolos kamerát is összerakta.

Távirányító a jövőből: Logitech Harmony 600

20100614-logitech-harmony-600-taviranyito-olcsobbat-hu-01

Még sosem kívántam ennyire, hogy elveszítsem a távirányítómat. Míg régen ilyen esetben valami gagyi ál-univerzális borzalommal lehetett csak pótolni az eredeti távvezérlőt, most itt az ultra-deluxe megoldás, a Logitech Harmony 600 személyében.

Hasznos apróságok #5: az akkutöltő

20100128-akkutolto-01

Néha a legkisebb, legkevésbé fontosnak tartott alkatrészek hiányoznak a legjobban. Például, ha ott állunk a világ végén egy lemerült fényképezőgéppel vagy más egyéb, elemmel működő ketyerével, és akkor jut eszünkbe: miért nincs nálunk egy akkutöltő?