appleasztalipcszámítógép

Apple iMac 27” asztali számítógép – csak profiknak

Az Apple új iMackel is előhozakodott nemrég, az új gép erősebb és jobb, mint valaha: Sandy Bridge processzor került bele egy erős videokártya társaságában, és természetesen az almás cég által rendkívül szorgalmazott Thunderbolt technológia is képviselteti magát. Ne kerteljünk: az új iMac nem feltétlenül átlagos felhasználóknak készült, munkára viszont kevésbé találnánk nála alkalmasabb számítógépet.

Apple iMac 27” asztali számítógép - olcsobbat.hu

Az iMac kenterbe veri a konkurenciát. Nem árt tudni – bár ezt a tájékozottabbaknak valószínűleg meg sem kell említeni -, de a gépet egybeépítették a monitorral, így az mindenképpen egyedi külsőnek örvend, emellett pedig jellemző rá a szokásos Apple-minőség: fém és üveg váz rendkívül jól néz ki, a hatalmas 27 hüvelykes, 2560×1440 pixel megjelenítésére képes monitor pedig beteríti az íróasztalt. Bár a mérete az erőssége, az új iMac formatervezése nem változott sokat, nem mintha eredetileg szükség lett volna rá.

Jó hír viszont, hogy a hardvert szinte teljes felturbózták a tervezőmérnökök. Mint említettük, a központi egység immár a Sandy Bridge családból került ki: az Intel Core i5 2400-as processzor 3,1 Ghz-es órajelű, ezt 4 GB DDR3 RAM és egy 1 GB-os AMD Radeon HD 6970M videokártya egészíti ki. A gép kiváló teljesítménynek örvend, a különféle alkalmazásokban és a játékokban egyaránt megállja a helyét. A számítógépbe egy terabájtos merevlemezt építettek, és az Apple OS X Snow Leopard 10.6.7 operációs rendszert telepítették rá. Egyetlen hátránya talán, hogy egyelőre csak kétrétegű DVD-írót kapott.

Az új iMacre rögtön két Thunderbolt is került (ez az új csatoló, amitől az Intel sokat remél a rendkívül magas adatátviteli sebessége miatt), ez egyébként arra is szolgálhat, hogy két további monitort csatlakoztassunk a géphez, ha a munkánk megkívánja. Jó hír az iPhone-felhasználóknak, hogy a masina a FaceTime nevű videochat alkalmazást is támogatja, továbbá az iLife személyében egy felhasználóbarát médiaszoftvert is kapunk.

Apple iMac 27” asztali számítógép árak, ajánlatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.