mobiltelefonsamsungtablet pc

Növeljük a tétet: bemutatkozik a Samsung Galaxy Note 10.1

3 Perc olvasási idő
mobiltelefonsamsungtablet pc

Növeljük a tétet: bemutatkozik a Samsung Galaxy Note 10.1

3 Perc olvasási idő

Samsung Galaxy okostelefonok | Samsung táblegépek | Androidos tabletek
Még Barcelonában, a Mobile World Congress falain belül mutatkozott be a Samsung Galaxy Note 10.1, ami – mint a neve is sejteti – a „se nem tablet, se nem mobilGalaxy Note nagyképernyős utódja lesz. Álljunk is itt meg egy pillanatra! A Samsung megteheti, annyi terméket és olyan méretben dob piacra, amennyit és amilyet nem szégyell. A Galaxy Note 10.1 éppen ezért első blikkre simán összekeverhető a Galaxy Tab 2-vel (a tablet szintén ekkora kijelzővel rendelkezik), és talán a két gép között nincs is sok különbség, a Note mellé érkező S-Pen azért mindenképpen alapvető eltérést sejtet. Nézzük meg, mire képes!

A Samsung jól láthatóan a „ha nem romlott el, ne javítsd meg!” elvet követi, kialakításra a kütyü nem különbözik különösebben a korábbi termékektől, igaz, a fényes, műanyag hátsófedelet, végre sikerült matt borítóra cserélni – hálás köszönet érte, búcsút inthetünk  az ujjlenyomatoknak! Az alapvetően jellemzők közül mindenképpen említésre méltó, hogy a Galaxy Note 10.1 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os háttértárral érkezik, igény szerint ezeket tovább bővíthetjük microSD memóriakártyával. Kamerából ismét kettő jutott a tabletnek, elől egy 2 megapixeles, hátul egy 3 megapixeles fényképező fekszik. Az új Note nem nőtt számottevően, de azért vastagság és súly terén gyarapodott picit.

Kijelző terén némileg csalódást okoz a Samsung, mert bár a 10,1 hüvelykes képernyő kellően nagy, maga a felbontás viszonylag alacsony: a Note 1280×800 pixel megjelenítésére képes, ami a riválisokhoz képest nem túl jó pixelsűrűséget eredményez. Persze panaszra így sem lehet okunk, hiszen a kütyü még mindig csodaszép képet jelenít meg, a színek élethűek, kellően éles és részletes minden, és a betekintési szög is kiváló.
A rendszer legfontosabb kiegészítője természetesen az első Note-tal bemutatkozó S-Pen. Bár a kütyüt ujjal is vezérelhetjük, a pálca jóval sokrétűbbé teszi a lehetőségeinket, ráadásul a Galaxy Note rendkívül okosan tud együttműködni vele, így az eszköz használata jóval túlmutat az egyszerű böködés lehetőségén. Akit érdekelnek az S-Pen képességei, olvassa el az eredeti Galaxy Note kapcsán írt korábbi posztunkat: a stylus segítségével azt is megtehetjük, hogy szabadon rajzolgatunk, kézzel írunk a telefonra, és a Galaxy Note-ban olyan alkalmazás is van természetesen, ami eltárolja a feljegyzéseinket, sőt gyakorlatilag bárhol lavírozzunk a készülékben, készíthetünk hangos, rajzos és feliratos feljegyzéseket – utóbbiakat adott esetben be is tudja digitalizálni a rendszer.
A Galaxy Note 10.1-es 1,4 Ghz-es, kétmagos processzorral és 1 GB RAM-mal érkezik, ez kellő kakaót biztosít a felhasználók igényeinek kielégítésére. A tapasztalatok szerint nincs is semmi probléma, az Android operációs rendszer legújabb változata remekül fut rajta: bizony, a Samsung a jövőbe néz, már nem fáraszt bennünket a Honeycomb verzióval, van helyette Ice Cream Sandwich, egészen konkrétan a 4.0.3-as rajzszámot viselő szoftver került a gépre, amit a dél-koreai gyártó a saját, TouchWiz névre hallgató kezelőfelületével egészített ki.
Érdemes megemlíteni, hogy a Samsung saját alkalmazásai mellé két Adobe-programot is előretelepítve kapunk a Note-on. A Photoshop érintőkijelzőre butított változatát, a PS Touch-t, sőt annak is érkezik egy egyszerűbb változata az Adobe Ideas személyében. Utóbbiban szerkeszthetjük a képeinket, rájuk rajzolhatunk és alapszinten montázsokat is készíthetünk vele, a PS Touch pedig igazi fegyver lehet azok kezében, akik értenek a Photoshophoz, és profi szinten, akár a nagygépes szoftver kiegészítő alkalmazásaként használják az eszközt.
Mindent összevetve elmondhatjuk, a Galaxy Note 10.1 remek termék lehet azok számára, akik az S-Pen miatt vásárolják meg az eszközt. A rendszer semmiben nem nyújt többet a Galaxy Tab 2-höz képest, viszont a stylus remek kiegészítő, amit a Samsung a létező összes módon igyekszik hasznosítani. Ígéretes darabbal van dolgunk, érdemes vetni rá egy pillantást!

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
mobiltelefonUncategorized

Szuper telefonok a forró hónapokban is

1 Perc olvasási idő
Nagy tárhelyet, modern hangzást, kiváló akkumulátorú készüléket keresel, vagy éppen designos telefonra vágysz? Az olcsóbbat.hu-n mindet egy helyen megtalálod! Ha valami igazán…
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük