chanel

Chanel Cristelle parfüm – A világhírű üvegcsék örök illata

1 Perc olvasási idő
chanel

Chanel Cristelle parfüm – A világhírű üvegcsék örök illata

1 Perc olvasási idő

A Chanel Cristalle nevű illatkreációja, bár a világhírű Henri Robert szakértelmének köszönhetően már 1974-ben megszületett, a méltán híres Chanel üvegcsékbe csak 1993 óta töltik, amit Jacques Polge-nak köszönhetünk.

Chanel Cristelle parfüm - olcsobbat.hu

Ez a tökéletes és tiszta illat, elsőre olyan érzést kelt, akár egy tökéletesen áramvonalas sportkocsi látványa, hajazva egy hibátlan formájúra csiszolt kristályra, vagy a tavasz hírnökéül szolgáló első szál hóvirágra. Zöld jegyei széles skálán mutatják be az illatot, hiszen olyan összetevők alkotják, mint az illatos bazsalikom és az édes, keserűnarancs olaj aromája. A tökéletes kezdést követően, tovább bolondítja a Cristalle-t a citrom illatának buja vadsága, és a vörös méhbalzsamként is ismert bergamott eszenciája. A Perzsiában termő Galbanum zöld jegyeit stílusosan kiegészítő citrus pedig, csak egy újabb hangjeggyel egészíti ki ezt a francia melódiát. A parfüm alapját a vetivérfű és a tölgymoha komponensei adják, míg annak szív és fej jegyeit a japán ylang-ylang, a hófehér jázmin, az édes dinnye, a méz, a jácint és a mandarin képezik, melyeknek köszönhetően került be végül ez az illat a virágos-ciprusos parfümök népes táborába.

Illatharmóniáját tekintve, míg a parfüm Eau de Toilette-jében a titokzatosságot és a fanyarságot keltő ciprusos jegyek dominálnak, addig az Eau de Parfum-öt inkább egy édesebb és gazdagabb – kevesebb zöld jegy és több mandarin aroma– buké jellemzi. A bergamott fűszer helyét az édes mandarin veszi át, mely az őszibarack és a sárgadinnye illatával harmonikus elegyet alkotva, teszi e parfümöt igazán karakteressé. A Cristalle eszmeiségét ugyanakkor a benne rejlő kontrasztok adják: miképpen az egzotikus virágok illata összhangba kerül a vetivérfű és a tölgy moha természetes jegyeivel, úgy keverednek a citrus és a fűszerek zamatos illatai is egymással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük