Az ultrabookok a laptopok császárai

ultrabook tenyéren tartva

Ultrabook válogatás különböző gyártóktól | MacBookok az Apple fanoknak

Az Ultrabook elnevezést gyakran halljuk manapság, ha valakit akár minimálisan is érdekel a laptopok világa, minden bizonnyal belefutott már a kifejezésbe. Az Ultrabook márkanevet az Intel álmodta meg, a processzorgyártó vállalat azokat a felsőkategóriás laptopokat hívja így, amik nemcsak kisméretűek, de rendkívül jól teljesítménnyel és akkus üzemidővel bírnak. Ennek kulcsa egyebek mellett az alacsony fogyasztású processzor és a merevlemez helyett vagy mellett használt SSD, a tömeg- és méretcsökkentésben pedig a különleges dizájn játszik nagy szerepet.

Öt olcsó laptop a karácsonyfa alá

Télapó laptoppal az ölében

Meglepetés barátnőnek | Karácsonyi ajándék bárkinek 3 000 Ft alatt | Még több karácsonyi kategória >>

Mérget vehetünk rá, hogy a karácsonyi kívánságlistán a laptop is szerepelni fog, ha pedig rábólintunk egy új hordozható számítógép megvásárlására, kézenfekvőnek tűnhet, hogy a belépőszintű modellek közül válasszunk. Most a 110-140 ezer forintos árkategória masináit ajánljuk Neked, az alábbiakban öt olyan laptopot mutatunk, ami érdemes lehet arra, hogy a karácsonyfa alá kerüljön.

Nem esik messze az Alma a karácsonyfától

Karácsonyfa Apple termékekkel

Az Apple iPhone sorozata | Az Apple tablet kínálata | Apple iPodok: Shuffle-től a Touch-ig

Valakitől sűrűn kell majd bocsánatot kérnem a címért, ez biztos, de ettől függetlenül tény: az Apple termékeinek bérelt helyük van a karácsonyi ajándékötletek között. Az alábbiakban megnézzük, mit kínál az idei ünnepi szezonra az almás cég, nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen az elmúlt hónapokban sűrűbben szolgált bejelentésekkel a vállalat, mint bármikor korábban – a Macintosh-vonalat későbbre hagyjuk.

Három olcsó laptop az iskolakezdésre

Toshiba AC100 Android Netbook

Acer netbookok | Könnyen hordozható Asus laptopok | Toshiba notebookok

A laptop ma már elengedhetetlen a tanuláshoz: már a középiskolások is jó hasznát vehetik egy-egy házi dolgozatnál, míg a főiskolán és az egyetemen gyakorlatilag kötelező a használata a sok digitális jegyzet, beadandó vagy adott esetben a kifejezetten számítógépet megkövetelő szoftverhasználattal kapcsolatos feladatok miatt. Az alábbiakban három laptopot fogunk mutatni, amiket csak ajánlani tudunk a tanulásra!

Asus EeeBox PC EB1030 – ez nem olyan desktop PC!

Asus EeeBox PC EB1030

Asus Netbookok | Asus asztali gépek | Asus monitorok

Noha a laptopok térhódítása megállíthatatlan, és az asztali számítógépekből rendre kevesebbet adnak el, azért be kell látni: van aki, inkább a desktop PC-kre szavaz, vagy éppen azért használja őket, mert például a potenciálisan kínált teljesítmény miatt kénytelen rá. Többeknek viszont így is eszébe jutott: mennyi bosszúságtól kímélhetné meg őket, ha a hatalmas fémházat valami kisebbre, valami elegánsabbra cserélhetnék?

Lenovo ThinkPad X230 laptop – a megbízható munkatárs

Lenovo Thinkpad x230 laptop szemből

Lenovo laptopok széles választéka | Laptopok Core i7 processzorral | Intel processzorok

Nyár eleje óta egyre több laptopban tűnnek fel az Intel új, Ivy Bridge processzorai, és most már nem csak feltétlenül a high-end gépek vásárlói élvezhetik a finomított technológiát. A Lenovo ThinkPad X230 az elsők között tudhatja magáénak a harmadik generációs Intel Core processzorokat a mainstream kategóriából. Az X230 nemcsak gyors processzorral és hosszú üzemidővel, de masszív felépítéssel várja a sokat utazó, és emellett állandóan dolgozó felhasználókat – és ami a legfontosabb, mindezt elfogadható áron teszi.