e-könyvjátékoklaptopnotebookrazer

Vidd magaddal a könyvtárad a zsebedben!

3 Perc olvasási idő
e-könyvjátékoklaptopnotebookrazer

Vidd magaddal a könyvtárad a zsebedben!

3 Perc olvasási idő

Amikor gyerek voltam, a felnőttek folyton azon panaszkodtak, hogy milyen nehéz az iskolatáskám, pedig nem is nekik kellett cipelni minden nap. Most, hogy iskolás korú gyerekek vannak a családban és koromnál fogva én is felnőttnek számítok (de ezt ne áruljátok el senkinek), én is azon szörnyülködöm, hogy milyen nehéz az iskolatáska. A könyvek súlya alatt a kicsik egyre görnyedtebbek lettek az évek során. Talán pont emiatt döntöttek úgy néhány amerikai gimnáziumban, hogy kísérleti jelleggel megszüntetik hagyományos könyvtáraikat. A könyvek digitális, e-book olvasók formájában továbbra is elérhetők, de a padlótól falig terjedő könyvespolcok helyét átvették a könnyű kis digitális olvasók és a kávés, teás bögrék.

Talán a 21. századi könyvolvasási szokásaink gyökeresen meg fognak változni, talán nem. Mi azt az alternatívát tudjuk elképzelni, hogy megmaradunk az arany középúton és míg nap közben a gyerekeinknek nem kell 10-20 kg könyvet magukkal cipelni az iskolába vagy a nyaralásra a bőrönd felét nem az év közben kiolvasatlan könyvek fogják elfoglalni, addig esténként még mindig egy izgalmas kötettel fogunk párunk mellé bújni és ugyanúgy egy kalandos mesét fogunk olvasni az apróságoknak a jó öreg lapozós mesekönyvből is.

Bár a ma hagyományos könyveknek sok híve van, és a jövőben is sokan fogják előnyben részesíteni, mégsem tagadhatjuk, hogy számtalan előnye van a digitális könyveknek. Ahogy a papírusztekercset és az állatbőrre írt szövegeket is felváltotta a nyomtatott könyv úgy el kell fogadnunk azt is, hogy az írott szó is a haladás útján jár.

Pocketbook Pro 902 e-könyvolvasó - olcsobbat.hu

Napjainkban nem csak azért vásárolunk egyre ritkábban könyvet, mert lassacskán luxuscikké válik a nyomtatott szó, hanem az is számtalanszor az eszünkbe jut, hogy az egyre fogyatkozó esőerdőkből vajon mennyit vágtak ki ismét, hogy a kevéssé maradandónak bizonyuló alkotásokat hófehér lapokra nyomtassák.

Minden nap papírok, és apró holmik nehezítik a táskánkat, mégis a legtöbben még belepakolunk a retikülbe, hátizsákba egy szép vaskos könyvet is általában, hogy a metrón, buszon, villamoson utazva nehogy unatkozzunk. És ez így nagyon is rendjén van. De nem lenne egyszerűbb a fél kilós vagy súlyosabb könyvek helyett egy tíz dekás kis kütyüt magunkkal hordani? Amit nem csak mi olvashatunk, hanem akár még fel is olvassa nekünk önmagát, ha épp arra van szükségünk? Rosszul látók vagy vakok számára ez hatalmas segítséget jelent a mindennapokban.

A digitális olvasók, vagyis e-book olvasók idén karácsonykor már elérhető áron férhetőek hozzá bárki számára, hisz nem újdonságról beszélünk, hanem egy egyre hétköznapibb használati eszközről. Nem kell súlyos összegeket költenünk rájuk, ráadásul számtalan formában és technikai háttérrel kaphatóak. Igaz, még a legkisebb memóriával rendelkező darabok is képesek egy legalább 100 kötetes könyvtárat eltárolni magukban. Az e-könyvek pedig nyomtatott változataiknál jóval olcsóbban, akár néhány száz forintért hozzáférhetőek már.

Így válasszunk akár 21. századi könyveket vagy maradjunk a papír illatánál, az olvasás szépségét sohasem fogjuk elveszíteni, hiszen nem a csomagoláson van a lényeg, hanem a benne foglalt szavakon.

Ajánlott bejegyzések
AjándékjátékokKarácsonylegoolcsóbbatOnline vásárlás

Ország játékai 2022-2023

3 Perc olvasási idő
Karácsony végével még nem ér véget a a karácsonyi szezon, mivel nagyon sokan, az ajándékba kapott pénzből már akciósan vásárolnak ajándékokat a karácsonyt követő leárazásokban.
AjándékárzuhanásiphonejátékokKarácsonylegomobiltelefonolcsóbbatOnline vásárlás

Berobbant a karácsonyi láz, idén kevesebbet költ a magyar

2 Perc olvasási idő
Az első adventi gyertya meggyújtásával és advent első vasárnapjával megkezdődött hivatalosan is a karácsonyi készülődés időszaka, ám a boltok polcain már sokkal korábban megjelentek az ünnepi termékek. A karácsonyi árucikkek egyes helyeken már ősz elejétől megvásárolhatók voltak.
3djátékok

Unalmas estékre

7 Perc olvasási idő
Január a kedélyállapot szempontjából a legszürkébb hónap. Elmúltak a sok feladatot adó ünnepek, nagyon sokan a tavalyról maradt szabadságukat akár több hét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük