Uncategorized

Spórolási és újrahasznosítási tippjeink a hétre

3 Perc olvasási idő
Uncategorized

Spórolási és újrahasznosítási tippjeink a hétre

3 Perc olvasási idő

Finom teák | Minőségi kávék | Konyhai edények széles választéka
Lássuk, hogy minek érdemes utána nézni a héten, mit érdemes beszerezni vagy éppen megújítani otthon.

Idegenvezető a mobilodon

Ha neked is iPhone-od vagy Androidos okostelefonod van akkor érdemes letöltened a telefonos applikáció piacról egy ingyenes alkalmazást. A Triposo nevű program nem csak nyáron, de egész évben nagyon hasznos lehet bárhová is utaztok. Az offline működő program, attól függően, hogy éppen hol vagy a nagyvilágban, javaslatokat tesz számodra, hogy mit érdemes megnézni, milyen programba kell belevágnod, olyan részleteket is figyelembe véve, mint az időjárás, a napszak vagy a hőmérséklet.
Még az utazás előtt töltsd le az applikáción belül a várost vagy országot, ahová készülsz és az megkeres neked minden szabadon elérhető infomárciót, térképet, program lehetőséget a neten az adott hellyel kapcsolatban. Ráadásul ez a kis program még utazási naplóként is szolgál, hiszen lejegyezhetjük az út során tapasztaltakat is a segítségével.
Felejetsétek otthon a súlyos útikalauzt és csak a mobil töltőt dobjátok be a táskába.

Csomagolj műanyagba

fiatal pár dobozokba csomagol a költözés során

Mindenkinek van pár olyan doboz a lakásában, ami tele van olyan edényekkel, a nagyi értékes teás készletével, ami már csak használatra vár, de valahogy sohasem kerül elő a dobozból. Ezeket igyekszünk jól elcsomagolni, nehogy  költözések, pakolások során megsérüljenek. A legtöbben erre a célra újságpapírt szoktunk használni. Ám, ha épp az iskolai papírgyűjtés előtt vagyunk, akkor újság helyett nyugodtan használhatjuk azt a milliónyi műanyag zacskót, amit vásárlásaink során gyűjtünk rendszeresen össze.
Azonban ne csak a porcelánt csomagoljuk a műanyag zacskókba. A nejlonszatyrokat használhatjuk bélelésre és helykitömésre is. A költöztető doboz alját béleljük ki műanyaggal, vagy a becsomagolt edények közötti réseket tömjük meg ezzel a környezetromboló anyaggal. A fő, hogy számtalan hasznos célt találjunk ezeknek a zacskóknak, melyek érthetetlen módon, mindig, minden konyhát hónapok alatt ellepnek amúgy is.

Fura, de módfelett egészséges étel párosok

Talán sosem gondoltál volna arra, hogy az alábbi ételeket párosítsd, de tudományosan bizonyított tény, hogy ezek olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és enzimeket tartalmaznak, melyek erősítik a másik ételben lévő elemek jótékony hatását szervezetünkre. Persze, ha nagyon furának tartjuk mindezt, akkor tabletta formájában is bevihetjük a szükséges tápanyagokat.
Brokkoli és mustár: a nyers brokkoliban ott az a szulforafán, ami hozzásegíti szervezetünket a rák elleni küzdelemhez. Ám főtt állapotban kivész belőle egy olyan enzim (myrosinase), ami lehetővé teszi ennek a beépülését a szervezetünkbe. Ha azonban a főtt brokkolit mustárral tálaljuk, akkor a mustárból máris pótlásra kerül az elfőtt enzim és kész egy jó kis rák megelőző ebéd.
Koffein és cukor: szintén kutatások bizonyítják, hogy a koffein sokkal hatékonyabban élénkíti az agyunkat és energetizál, ha egy kis cukrot adunk hozzá, mint hogyha szólóban fogyasztjuk. A kávéhoz egy kis cukrot, a teához pedig mézet ajánlanak a kutatók. Nőknek maximum 6 teáskanál, férfiaknak maximum 9 teáskanál ajánlott naponta!
Paradicsom és olivaolaj: ez a kombináció talán nem is hangzik olyan furcsán. Ráadásul most úton-útfélen hozzájuthatunk friss, érett paradicsomokhoz. A paradicsom ugyanis gazdag likopénben, ami nagyban csökkenti a mellrák, szív és tüdő betegségek kialakulásának kockázatát. Hogy emeljük a likopén beépülésének a hatékonyságát, nem kell mást tennünk, mint jó minőségű olivaolajjal fogyasztani a paradicsomot. Ráadásul az olivaolaj tele van antioxidánsokkal is, ami tovább növeli egészség őrző szerepét.

WC-papír gurigával a kártevők ellen

Talán furán hangzik, mégis működik. Ha a kiskertünk frissen ültetett palántáit, növényeit rendszeresen megtámadják a csigák és más kártevők, akkor egyszerűen forduljunk egy olyan dologhoz, amit amúgy kidobnánk. Vágjuk megfelelő méretűre az üres wc-papír, vagy kéztörlő papír gurigát és nyomjuk a földbe a palánta körül. Így a henger belsejében a kis növényeink biztonságban lesznek és mesterséges rovarirtókat sem kell használnunk a kertben.

Ajánlott bejegyzések
hűtőgépUncategorized

Hűtőd a konyhád lelke, így nem mindegy, milyet választasz otthonra!

1 Perc olvasási idő
Most tervezed álmaid konyháját? Vagy éppen felújítanád a régit? A tökéletes konyha alapvető velejárója egy szuper hűtő, hiszen ételeid és italaid tárolása…
kávéfőzőUncategorized

Élvezd ki a reggeleket egy többfunkciós kávégéppel!

1 Perc olvasási idő
Tudtad, hogy mindennapjaidat nagyban befolyásolja, hogy elfogyasztott kávédat milyen körülmények között és hogyan készíted, illetve fogyasztod el? A kávézás kultúrája mára teljesen…
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük