játékokolimpia

Ötkarikás gyereknevelés

4 Perc olvasási idő
játékokolimpia

Ötkarikás gyereknevelés

4 Perc olvasási idő

A legtutibb konzolok | Kerti játékok kicsiknek és nagyoknak | Vizes játékok a nyárra
Nem, nem szeretnénk egy újabb gyereknevelési elvvel traktálni a szülőket, sőt a régiekkel sem hozakodnánk elő, hiszen éppen elég baja van ilyenkor a dolgozó anyukáknak és apukáknak, hogy mi is legyen csemetéjükkel a nyári szünetben és hogy még véletlenül se ragadjon rá a „kulcsos gyerek” jelző.

Természetesen ideig-óráig mindenki meg tudja oldani a problémát, utána meg erősen kell azon agyalni, hogy mivel is kössük le a legifjabbak szabadidejét, hogy ne a számítógép, laptop előtt görnyedjenek és a jó időben egyetlen csúcsszuper videójátékkal se játsszanak órákig, vagy vörös szemekkel nézzék a tévét napestig. Persze a sport szele őket is megcsapta már rendesen és elkerülhetetlen hogy az Olimpia lázától teljesen mentesüljenek, viszont mindezt a hasznunkra is fordíthatjuk.  A fiúgyermekekben különösen erősen kódolták a mozgás szeretetét, így egyszerű lesz a dolgunk, este pedig tutira nem kell majd a srácokat altatni! Játszatok ötkarikás játékot! íme!

Irány a víz!

Marimex Tampa medence

Apukának éppen ideje beszerezni egy jó kis stoppert és sípot, a kertben pedig felfújni a kismedencét, hiszen így bármikor le lehet zavarni egy versenyt a gyerekekkel. Ha a szomszéd fiúk is átjönnek és valahonnan előkerül egy strandlabda, akkor akár két csapatra osztódva, mini vízilabda bajnokságot is rendezhettek. Tudjuk, ennek nagyobb a helyigénye, viszont ha nem is áll rendelkezésre nagyobb úszómedence, még mindig megrendezhető az „olyan, mint ha” érzést imitálva, egy kicsit lájtosabb körülmények között. Legfeljebb bokáig érő vízben küzdenek majd az ifjoncok. A lányok persze nem biztos hogy szívesen vesznek részt ezekben a játékokban, ők a fodros kis fürdőruhában való billegést előnyben részesítik, viszont a vízben pancsolni imádnak, a kettőt pedig egy cuki szinkronúszás játékkal bőven kombinálni lehet!

Mindegy milyen, csak labda legyen és guruljon!

A labda nagy kincs egy családban, ezer dologra felhasználható, legyen az gumilabda, strandlabda, focilabda, vagy bármilyen más típusú. Mindegyikkel lehet focizni, kosárlabdázni, mindegyiket lehet dobálni, gurítani, így egy játékkal számos módon leköthető (és lefárasztható) a gyerkőc. A bowlingozás, tekézés különösen jól leköti a fiatalokat és ehhez még lyukakat sem kell applikálni a labdákba, elég ha a labda apró kezek által is jól megfogható. Találj néhány üres sörösdobozt (a foci EB-ről úgyis akad valahol a házban), állítsd fel, a gyerekek pedig próbálják meg ledönteni!
Ha nagyobb helyetek van a kertben akkor bártan rendezhettek strandröplabda versenyt is, ha pedig beszereztek egy pár ütőt, tollaslabdázásra is benevezhettek.

Minden más, ami Olimpia!

A szülői kreativitás határtalan, így biztosak vagyunk benne, hogy a fenti ötleteken túl is le tudjátok játszani az Olimpiát kicsiben. És hogy mi fér még ebbe bele? Bármi a gyerekek vérmérsékletétől függően, hiszen a szabályokat jelen esetben ti állítjátok fel! Legyen boksz, ha nem apukát használják a gyerekek bokszzsáknak, birkózás, ha közben nem lesznek kékek-zöldek a sérülésektől, sportlövészet, kizárólag vízipisztollyal, vagy ritmikus gimnasztika és talajtorna a lányoknak, ehhez ráadásul elég egy puha pokróc is! És hogy mi legyen a díj? Anyuka süssön néhány „érmet” a konyhában!
Olimpia keksz hozzávalók:

  • – 20 dkg vaj
  • – 5 tojássárgája
  • – 20 dkg cukor
  • – 30 dkg liszt
  • – 20 dkg darált dió
  • – 1 kiskanál fahéj

 
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a fahéjat, a diót és gyúrjuk tésztává. Amíg a gyerekek apukával a sportesemény lebonyolításán ügyködnek, addig hagyjuk állni (kb. egy órát), majd nyújtsuk ki és szaggassuk érem formára és tegyük szépen sorban a tepsibe. Az érmek tetejét kenjük le tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percet.
Amikor elkészült hagyjuk kihűlni, ez idő alatt megtörténhet a kertben a kölyökolimpia időeredményeinek összesítése (apukának lehet, hogy elkél majd egy számológép is hozzá), utána meg fényes papírba csomagolva a kekszeket, megkaphatják az érmeket. Ha eddig nem szerette a gyerek a sportokat, ezután tutira imádni fogja! De legyetek óvatosak, a kölyökolimpia függőséget okoz! Ezután minden hétvégén játszanotok kell majd!

A legjobb játékok a nyári szünidőre:

Micimackós kiscsúszda a kertbe Micimackós kiscsúszda legjobb ajánlat (még több csúszda)
Barbie Barbie: Strandlabda 45 cm Barbie Barbie: Strandlabda 45 cm legjobb ajánlat (további vizes játékok)
Écoiffier óriás dömper kerti játék fúknak Écoiffier óriás dömper legjobb ajánlat (az összes kerti játék)

Ajánlott bejegyzések
AjándékjátékokKarácsonylegoolcsóbbatOnline vásárlás

Ország játékai 2022-2023

3 Perc olvasási idő
Karácsony végével még nem ér véget a a karácsonyi szezon, mivel nagyon sokan, az ajándékba kapott pénzből már akciósan vásárolnak ajándékokat a karácsonyt követő leárazásokban.
AjándékárzuhanásiphonejátékokKarácsonylegomobiltelefonolcsóbbatOnline vásárlás

Berobbant a karácsonyi láz, idén kevesebbet költ a magyar

2 Perc olvasási idő
Az első adventi gyertya meggyújtásával és advent első vasárnapjával megkezdődött hivatalosan is a karácsonyi készülődés időszaka, ám a boltok polcain már sokkal korábban megjelentek az ünnepi termékek. A karácsonyi árucikkek egyes helyeken már ősz elejétől megvásárolhatók voltak.
3djátékok

Unalmas estékre

7 Perc olvasási idő
Január a kedélyállapot szempontjából a legszürkébb hónap. Elmúltak a sok feladatot adó ünnepek, nagyon sokan a tavalyról maradt szabadságukat akár több hét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük