mobiltelefon

LG Optimus L7 mobiltelefon – éppen jó

4 Perc olvasási idő
mobiltelefon

LG Optimus L7 mobiltelefon – éppen jó

4 Perc olvasási idő

LG mobilok | Népszerű okostelefonok | MP3 lejátszós mobiltelefonok
Az LG csupa érdekességgel készült a barcelonai Mobile World Congressre, az LG Optimus 3D Max térbeli megjelenítéssel, az LG Optimus 4X HD négymagos processzorral, míg az LG Optimus Vu hatalmas, 5 hüvelykes kijelzővel várta az érdeklődőket. És az Optimus L7? Nos, ez a kütyü nem tartogatott túl sok extrát, hacsak azt nem számítjuk, hogy a dél-koreai vállalat középszintű androidos készüléke bizonyos funkciói túlmutatnak ezen az árkategórián – igaz, más területeken épp így elmarad a telefon az elvárt színvonaltól.
A készülék dizájnjában semmi említésre méltó nincsen, igaz, az éles sarkok és az elvékonyodó élek jelentette minimalizmus elegáns külsőt kölcsönöznek a telefonnak. A 4,94 hüvelyk hosszú, 2,63, hüvelyk széles és 0,38 hüvelyk vastag kütyü a kisebb modellek közé tartozik, könnyedén elfér a kézben és a zsebben, a 127 grammos tömegével nem is túlzottan megterhelő. Baloldalt találjuk rajta a hangerő szabályozót, felül a 3,5 milliméteres jackdugó helye és a kikapcsoló gomb figyel, alul microUSB port terpeszkedik. A hátsó műanyag borítás eltávolítható, ez alatt bújik az 1700 mAh kapacitású akkumulátor, és természetesen idekerül majd a SIM kártya és a microSD memóriakártya is.

LG Optimis I7 mobiltelefon

Az L7-es kijelzője 4,3 hüvelyk átmérőjű, és WVGA, vagyis 800×480 pixel nagyságú felbontásra képes 450 nit fényerő mellett. A kijelző a maga nemében impozáns, persze a csúcstelefonokhoz képest van mit pótolnia: a lényeg, hogy minden megfelelő élességű, a színek jók, nem lesz problémánk. Ami kiábrándító, az a készülő processzora, az egymagos A5 lapka 1 GHz mellett ketyeg, ami ma már édeskevés, még az alapvető alkalmazások is érezhetően lassabban működnek.
A telefonon a Google Android operációs rendszerének 4.0-s, Ice Cream Sandwich változata fut,  emellé természetesen automatikusan járnak az olyan alkalmazások, mint a Gmail, a Search, a Plus, a Latitude, a Messenger, a Maps with Navigation, a Places, a Talk vagy a YouTube. Egyéb előretelepített alkalmazás még a Polaris Office irodai csomag, a RemoteCall, a SmartShare nevű tartalommegosztó vagy az FM rádió alkalmazása. A kezelőfelület az LG sajátja, az Optimus UI 3.0 megszokást igényel, de végső soron ízlés kérdése, hogy kinek tetszik majd.
Fontos adalék, hogy a kategória ritkaságaként, az L7-es NFC chippel is fel van szerelve ezzel a készülék más NFC-kompatibilis készülékekkel is tud kommunikálni. Az Android Beam ezt a funkciót használja ki, vezeték nélkül továbbíthatunk teljes böngészőoldalakat vagy elérhetőségeket. Az LG három darab Tag+ matricát is mellékelt a készülék dobozában: az Office, Sleep és Car feliratú matricák más-más beállításokat aktiválnak – magunk szabhatjuk testre, hogy ezek mégis mit takarjanak. Alváskor értelemszerűen elnémíthatjuk a telefont, autóban pedig a kihangosítást érhetjük el így.
El ne felejtsük a fényképezőgépet! Az 1,3 megapixeles előlapi kamera mellé egy 5 megapixeles hátsó társul, amit vaku is kiegészít. A kamera funkciói viszonylag gazdagok: van autofókusz, érintésre reagáló fókusz, 15x digitális közelítés, arcfelismerés, geotagging, időzítő, folyamatos fényképezés és panorámaképet is készíthetünk. Öt különböző méretben, hat módban, négy effekt társaságában lőhetünk képet – ha utazunk, bulizunk, ez éppen elegendő.

Az első tesztek szerint a telefon a minőségpróbákon vegyesen szerepelt: nincs vonalszakadás, és bár telefonálás közben sem kell extra zúgással számolni, a hangminőség nem tökéletes, kissé torzít a hangszóró, ami csak hangosítással küszöbölhető ki többé-kevésbé. A hangszóró zenehallgatás közben is elvérzik, ha jót akarunk magunknak, inkább fülhallgatóval élvezzük a kedvenc muzsikáinkat. A fényképező viszont képminőség terén megállja a helyét, talán a sebesség az, ami bosszúságot okozhat – ez a processzor hibája. Az akkumulátor üzemideje jó, nem kell éjjel-nappal a töltőn lógnia a felhasználónak.
Noha az LG Optimus L7 nem tökéletes készülék, megvannak a maga hibái (elég csak a processzort említeni többek között), a középkategóriát tekintve korrekt kütyüvel van dolgunk, ami a legújabb Androiddal és NFC képességekkel érkezik.

A legtutibb LG mobilok:

LG Prada mobiltelefon LG Prada mobiltelefon legjobb ajánlat (további LG okostelefonok)
LG Optimus 2X P990 mobiltelefon LG Optimus 2X mobiltelefon P990 legjobb ajánlat (még több fényképezős telefonok)
LG Optimus L3 E400 mobiltelefon LG Optimus L3 E400 mobiltelefon legjobb ajánlat (MP3 lejátszós telefonok széles választéka)

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
mobiltelefonUncategorized

Szuper telefonok a forró hónapokban is

1 Perc olvasási idő
Nagy tárhelyet, modern hangzást, kiváló akkumulátorú készüléket keresel, vagy éppen designos telefonra vágysz? Az olcsóbbat.hu-n mindet egy helyen megtalálod! Ha valami igazán…
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük