laptop

Lenovo ThinkPad X230 laptop – a megbízható munkatárs

3 Perc olvasási idő
laptop

Lenovo ThinkPad X230 laptop – a megbízható munkatárs

3 Perc olvasási idő

Lenovo laptopok széles választéka | Laptopok Core i7 processzorral | Intel processzorok
Nyár eleje óta egyre több laptopban tűnnek fel az Intel új, Ivy Bridge processzorai, és most már nem csak feltétlenül a high-end gépek vásárlói élvezhetik a finomított technológiát. A Lenovo ThinkPad X230 az elsők között tudhatja magáénak a harmadik generációs Intel Core processzorokat a mainstream kategóriából. Az X230 nemcsak gyors processzorral és hosszú üzemidővel, de masszív felépítéssel várja a sokat utazó, és emellett állandóan dolgozó felhasználókat – és ami a legfontosabb, mindezt elfogadható áron teszi.

Az új ThinkPad ismerősnek tűnhet, persze jogosan: nem különbözik sokban elődeitől, viszont azoknál mégis fiatalosabb, modernebb, letisztultabb. Az X230 éppen úgy fest külsőre, mint az X220-as, a matt, magnéziumból készült váz itt is megvan, ez gondoskodik róla, hogy a gép kellően strapabíró legyen. A kijelző 180 fokban kifordítható, ráadásul erős fémen keresztül kapcsoló a gépházhoz – annyi biztos, hogy az X230 bírni fogja az utazgatást! Mindezek mellett a gép meglehetősen könnyű, alig nyom másfél kilogrammot a mérlegen.

Lenovo Thinkpad x230 laptop hátulról

A külcsínt tekintve az egyik legfontosabb újdonságot az átalakított billentyűzet jelenti. A klaviatúra gombjai kellően elkülönülnek egymástól, megfelelő mértékben emelkednek ki a gépházból, ráadásul kicsit homorúak is a kényelmes gépelés érdekében. Relatíve nagy billentyűket kapunk, ráadásul a megszokott gombok mellé extrák is érkeznek, amik például a videochatet hívják elő, vagy éppen némítják a hangszórót és a mikrofont. Mindennek a tetejébe kétszintű háttérvilágítással érkezik az X230-as, alulról és felülről is megvilágíthatjuk a klaviatúrát. A ThinkPad-sorozat védjegyének számító, vörös trackpoint is visszatér – a Lenovo-rajongók legnagyobb örömére valószínűleg.
Az X230 képernyője 12,5 hüvelyk nagyságú, ami 1366×768 pixel megjelenítésére képes – noha a monitor első blikkre kicsinek tűnhet, a felbontása meglehetősen jól kompenzálja ezt. Ráadásul a kijelző erőssége, hogy gyakorlatilag bármilyen szögből jól látható marad, a matt megjelenítő nem tükröződik, és a színek, illetve a kontraszt sem változik, ha mondjuk oldalról vagy felülről vizslatjuk az eseményeket.
Az X230 természetesen több konfigurációban elérhető, a felhozatal közepére a 2,6 GHz-es, Intel Core i5 processzorral szerelt modell tehető, ami mellé 4 GB RAM és egy 320 GB-os merevlemez került – alternatívaként kérhetjük a gépet Core i3-as és Core i7-es központi egységgel, de akár SSD-vel is. A csatlakozók terén nem lehet különösebb panaszunk: VGA és Mini-DisplayPortot kapunk a megjelenítőkhöz, ezen felül két darab 3.0-s és egy 2.0-s USB aljzat, valamint SD kártyaolvasó vár ránk. A gépbe természetesen került Bluetooth és Wi-Fi-vevő, sőt akár 3G, illetve LTE modemmel is megrendelhetjük a masinát!

Az első tesztek szerint az Ivy Bridge processzorok jól vizsgáztak a Sandy Bridge egységek után, multitasking területén egyértelmű a fejlődés az előző generációhoz képest, egy-egy program futtatásánál már kevésbé érhető tetten. Természetesen mindez nem különösebben számít, az új processzorok ugyanis annyiba kerülnek, mint a korábbiak, így gyakorlatilag mindenképpen nyerünk, ha éppen váltani készülünk. A következő generációs Intel HD 4000 grafikus chip is szépen szerepelt, persze arra ne számítsunk, hogy csúcs grafika mellett fogunk játszani a legújabb játékokkal… A beszámolók szerint 6-7 órás üzemidővel számíthatunk teljes töltöttség után: ez korrekt eredménynek tekinthető.
A Lenovo ThinkPad X230 gyakorlatilag minden területen jól teljesít, s bár külsőre nem sokat változott, az új billentyűzet és az újgenerációs Intel processzorok miatt feltétlenül érdemes rászavaznunk vásárláskor – no meg aztán a ThinkPadeket eddig sem érhette panasz, nem igaz?

Netbookosoknak kötelező!

Lenovo ThinkPad Edge E125 NWW2XHV netbook Lenovo ThinkPad Edge E125 NWW2XHV legjobb ajánlat (netbookok széles választéka)
Lenovo IdeaPad Y580 laptop Lenovo IdeaPad Y580 legjobb ajánlat (további Core i7 laptopok)
Lenovo ThinkPad T530 3G laptop Lenovo ThinkPad T530 3G legjobb ajánlat (még több nagy felbontású laptop)

Ajánlott bejegyzések
laptopultrabook

Az ultrabookok a laptopok császárai

3 Perc olvasási idő
Ultrabook válogatás különböző gyártóktól | MacBookok az Apple fanoknak Az Ultrabook elnevezést gyakran halljuk manapság, ha valakit akár minimálisan is érdekel a…
laptop

Öt olcsó laptop a karácsonyfa alá

3 Perc olvasási idő
Meglepetés barátnőnek | Karácsonyi ajándék bárkinek 3 000 Ft alatt | Még több karácsonyi kategória >> Mérget vehetünk rá, hogy a karácsonyi…
applelaptopmobiltelefontablet pc

Nem esik messze az Alma a karácsonyfától

4 Perc olvasási idő
Az Apple iPhone sorozata | Az Apple tablet kínálata | Apple iPodok: Shuffle-től a Touch-ig Valakitől sűrűn kell majd bocsánatot kérnem a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük