kiegészítősport

iMass – kütyük tekerés közben

2 Perc olvasási idő
kiegészítősport

iMass – kütyük tekerés közben

2 Perc olvasási idő

Ez is megvolt, idén is megraktuk ötvenezren és idén is velünk tekert a köztársasági elnök. Illetve: ez is megvolt, ma is beállt a város, mert a sok hülye biciklista úgy gondolta, hogy ő majd megmutatja. Legalább most hétvégén volt.

A CriticalMass megosztó rendezvény: vannak, akiknek az év két legjelentősebb napját adja, és van, aki szerint ez az egész egy teljesen értelmetlen koncepció píárolása érdekében történik. Mindenesetre vannak országszerte soktízezren, világszerte sok-sok millióan (és akkor még nem is beszéltünk a többmilliárd kerékpáros Kínájáról) becsületes-rendes fogyasztók, akiknek napi közlekedési eszköze a bringája. Tudják ezt a technológiai cégek is, és nincs is hiány a direkt számukra tervezett elektronikus kütyükből és különféle tartókról. Az alábbiakban ezekből szemezgetünk egy kicsit.

A legegyszerűbb lehetőség egy apró kicsi mp3-játszó, amit pl. futás közben is használna az ember. Jó, ha olyan kicsi, hogy kényelmesen elfér a zsebben, még jobb, ha van egy övcsipesz vagy karra-vállra tépőzárazható tartó, hogy még véletlenül se essen ki. (Sok újabb hátizsáknál gondoltak erre, és már eleve van egy kis nyílás a fülhallgató zsinórjának a kivezetésére – ilyenkor akár egy féltéglát is magunknál hordhatunk persze zenélni.) Ideális a célra a vízálló, lépésszámlálóval még pár hasonló trükkel ellátott Sony NW-S203F vagy a masszív, gumírozott borítású Lenco Xemio 633.

A lejátszóhoz adott fülesek általában elég gyatrák, ritkán elég masszívak ahhoz, hogy kibírják a mindennapos szabadtéri hajtást szélben-hóban-esőben, és egy hagyományos bedugós fülhallgatót véletlenül kirántani is könnyű. Ilyenkon jön jól egy strapabíróbb, jóbban rögzülő, sportoláshoz kitalált fülhallgató, mint pl. a Panasonic RP-HS22 vagy Logitech Sport. Egy dologra fontos figyelni: forgalomban fontos hallani is a többieket – ezesetben akár életveszélyes is lehet egy tökéletesen szigetelő fülhallgató.

Fejkamerával videókat csinálni jó. Prezentálhatod mindenkinek, hogy mennyire menőn rakod, te lehetsz a futároldalak sztárja, és mostanra talán az énbloggolás egyetlen elfogadható változata kirakni egy videómegosztóra az utad otthonról a munkahelyig. Bár idő beletanulni, hogyan is kell jól használni, félelmetes dolgokat lehet vele művelni. Tökéletes a célra az apró, csepp- és ütésálló külső optikás Samsung VP-X220L.

Térképen keresgélni két keréken még macerásabb, mint kocsiban, ha másért nem, mert itt aztán biztosan nem ül az anyjuk az anyósülésen, akinek ki lehet adni a feladatot. A GPS-gyártók is gondoltak erre: az iGo navigációs program újabb verzióiban már kerékpárosnak is beállíthatja magát az ember (bár személyes tapasztalatok alapján állíthatom, hogy a megoldás még korántsem mondható tökéletesnek: gond nélkül rávezetett volna az M3-as bevezetőre, ami lássuk be, bringával nem a legegészségesebb dolog…). És nem is kell a zsebünkből előkotorni a kütyüt minden alkalommal: szép számmal lehet már kapni kerékpárra szerelhető PDA-tartókat, mint pl. a RAM-MOUNT eszközeit.

Aki meg végképp telhetetlen, magával vihet mindent:

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
autósport

Téli kalandok

4 Perc olvasási idő
Az előrejelzések alapján hazánk időjárása nem kedvez a téli sportok szerelmeseinek, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szomszédos országokban számos…
kondigépekokosóraőszsport

Nyüzsögjetek, endorfinok!

7 Perc olvasási idő
Biztosan tapasztaltuk már, mikor mozogni kezdünk, egy kis idő elteltével megmagyarázhatatlan örömmámor kerít hatalmába és azt érezzük, legyőzhetetlenek vagyunk. Oké, oké, csak…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük