acerhtcmicrosoftsamsungtelefonwindows phone 7

Windows Phone 7.5 – egy szép, új világ

3 Perc olvasási idő
acerhtcmicrosoftsamsungtelefonwindows phone 7

Windows Phone 7.5 – egy szép, új világ

3 Perc olvasási idő

Hosszas várakozás előzte meg a Windows Phone 7 okostelefonos operációs rendszer legújabb frissítését, a Mango becenevet viselő Windows Phone 7.5 megjelenését. A frissített kiadás több száz új és továbbfejlesztett funkciót kapott, mi pedig kétrészes cikkünkben arra vállalkoztunk, hogy összefoglaljuk ezeket, valamint szemügyre vesszük az első a telefonokat, amik az új rendszerrel dolgoznak együtt – a második, holnapi felvonásban a Nokia első windowsos készülékeiről lesz szó!

A Windows Phone 7.5 gyakorlatilag minden fontosabb területen hoz újdonságot. A rendszer beszédfelismeréssel együtt érkezik, ezzel üzenetet küldhetünk és kereshetünk is az interneten. Apropó, üzenetek: a Windows most már sokkal intelligensebben kezeli a beszélgetéseinket, nem számít, hogy SMS-t vagy Facebook-levelet írunk, ráadásul az e-mail fiókjainkat is egy kalap alatt egyesíthetjük. Kiterjedt közösségi funkciók (csoportok rendezése, új megosztási lehetőségek) és új közösségi oldalak várják a felhasználókat, miközben az alkalmazások terén is van miről beszélni: végre elérhető a multitasking, vagyis egyszerre több programot futtathatunk a rendszeren, váltogathatunk is közöttük. Továbbfejlődött a keresés is, ráadásul a Bing Maps is új szolgáltatásokat ígér. Fontos még megemlíteni, hogy a telefonunkat akár irodának is használhatjuk majd: a SkyDrive szolgáltatással való szinkronizálás, a kibővített Office és az OneNote funkció mind-mind ezt a célt szolgálják.

Samsung Omnia W mobiltelefon - olcsobbat.hu

Az operációs rendszert pártolók közül továbbra sem hátrál ki a Samsung, a dél-koreai gyártó az elsők között mutatta be a mangós telefonját. Az Omnia W kifejezetten szemrevaló darab, elől fényes fekete színezést kapott, hátsó, fémes borítása is stílusos. A mérlegen 115 grammot nyom, emellett 116 x 59 x 11 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, amit egy 3,7 hüvelykes Super AMOLED kijelző tölt ki – ez utóbbi egyébként WVGA, egészen konkrétan 800×480 pixel felbontásra képes. Két kamerája van, az első VGA felbontású (videochathez ugye jobb nem kell), a hátsó pedig 5 megapixeles. A telefon mélyén egy 1,4 Ghz-es processzor dübörög 512 MB RAM társaságában, belső memóriából pedig 8 GB-ot kapott, amit természetesen bármikor kiegészíthetünk a Windows Live SkyDrive szolgáltatás 25 GB-nyi tárhelyével. A készülékben minden fontos érzékelő és csatlakozó helyet kapott, felszereltség terén nem érheti panasz a kütyüt – 1500 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik egyébként a kakaóról.

HTC Radar mobiltelefon - olcsobbat.hu

Nem hiányozhat a palettáról a HTC legújabb modellje sem, a tajvani gyártó a Radar becenevű készülékkel sorakozott fel a Microsoft mögé: az új telefon azért kapta ezt az elnevezést, mert a vállalat így szeretné érzékeltetni, hogy egy ilyen kütyüvel a zsebünkben mindenhol ott lehetünk, nem maradunk le semmiről. Specifikáció terén egyébként sok tekintetben hasonlít az Omnia W-re, de némileg butább és nagyobb is: a 137 grammos telefon 120 x 61 x 11 milliméter méretű, 3,8 hüvelykes kijelzője csakugyan 800×480 pixel tud megjeleníteni legfeljebb, háza pedig teljesen fémből készült. Processzora csak 1 Ghz-es, viszont RAM-ból és belső memóriából ide is 512 MB, illetve 8 GB jutott – természetesen a SkyDrive – mint minden készüléknél – itt is a rendelkezésünkre áll. F2.2-es lencsével szerelt 5 megapixeles kameráját LED vaku és BSI érzékelő egészíti ki, elől pedig egy VGA-fényképező feszít. A HTC igyekezett saját szolgáltatásokkal is feldobni a készüléket – már amennyire ezt a Microsoft megengedte -, megkapjuk például a Watch és a Locations funkciókat is a gyártótól.

Acer Allegro mobiltelefon - olcsobbat.hu

Utoljára megint csak egy keleti gyártót, egészen pontosan az Acert hagytuk, aki először rukkolt elő windowsos telefonnal: az Allegro művésznéven bemutatkozott W4 pedig hozza a kötelezőt, semmilyen tekintetben nem lehet rá panasz az előzetesen közzétett specifikációk szerint. Tömegre a fenti két modell között helyezkedik el, 126 grammos mindössze, méretre pedig nagyjából megegyezik a többiekkel: 116 x 59 x 13 milliméter nagyságú. Kijelzője 3,6 hüvelykes és természetesen 800×480 pixel megjelenítésére képes, tehát a pixelsűrűsége ennek a készüléknek lesz a legjobb. Belső memóriája 8 GB, de ez microSD kártyával 32 GB-ra bővíthető utólag. Egy gigahertzes Snapdragon processzora gondoskodik a teljesítményről, 1300 mAh kapacitású akkumulátora 6 órás beszélgetést biztosít. Kamera tekintetében itt is ugyanaz a helyzet, mint a másik két típusnál, legalábbis hátul: az a fényképező 5 megapixeles, vakuval támogatott, előlapi kamerát viszont nem kapunk, így a videochat nyújtotta kényelemről mindenképpen le kell mondanunk.

Ajánlott bejegyzések
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…
lgmobilnetsamsung

Hajlított képernyő és az egészségre figyelő okostelefon

2 Perc olvasási idő
LG okostelefonok | Samsung okostelefonok | Még több okostelefon Az LG és a Samsung is sok újdonsággal rukkolt elő a legújabb csúcskategóriás…
mobiltelefonsamsung

Samsung Galaxy Note 2 – telefonnak nagy, tabletnek kicsi

3 Perc olvasási idő
Samsung okostelefonok | Samsung táblagépek Noha az első generációs Samsung Galaxy Note kétségkívül furcsa próbálkozás volt a dél-koreai gyártó részéről, az emberek…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük