Nokia Lumia 900 mobiltelefon – a finnek folytatják

20120313-nokia-lumia900-mobiltelefon-olcsobbat-hu-01

A legkedveltebb mobiltelefonok | Okostelefonok hozzáférhető áron | Korábbi Nokia Lumia-modellek

Ha egyszer a szekér beindul… Rendben, konkretizáljuk: egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy a Nokia Windows Phone operációs rendszerrel szállított okostelefonjai mekkora sikernek örvendenek, de az már biztos, hogy a finn gyártó feltette rájuk az életét, és ontja magából az új Lumia-készülékeket. A Nokia Lumia 900 a januári Consumer Electronics Show falain belül mutatkozott be először, a készülék nemcsak a Lumia 800 közvetlen utódja, ha úgy tetszik, felfrissült változata lesz, de több szempontból rá is ver a tavaly bejelentett modellre.

Izgalmas mobilbejelentések érkeztek Barcelonából

20120304-mwc2012-olcsobbat-hu-01

A legkeresettebb mobiltelefonok | A legújabb tablet PC-k választéka | Olcsón is lehet okostelefont venni!

A héten rendezték meg Barcenolában a Mobile World Congresst, ahol a legnagyobb készülékgyártók is előhozakodtak legfrissebb bejelentéseikkel. A bemutatott termékek között új Samsung-, Nokia-, Asus- és HTC-telefonok is szerepelnek többek között, összeállításunkban arra vállalkoztunk, hogy bemutassuk őket néhány szóban. Természetesen ez csak a kezdet: a közeljövőben sorra vesszük az érdekesebb termékeket, és bővebben is szót ejtünk majd róluk a blogon.

Bemutatkoztak az első windowsos Nokia-telefonok

20111030-nokia-lumia-mobiltelefon-olcsobbat-hu-01

Aki kicsit is követi a mobilvilág történéseit, tisztában lehet a Nokia helyzetével: a finn gyártó egykor a legnépszerűbb vállalat volt, neve egybeforrt a minőség és a használhatóság hívószavával, azonban az okostelefonok előretörésével háttérbe szorult, a készülékei hirtelen már nem tűntek olyan jónak. A nagyobb nyereséggel kecsegtető okostelefonok piacán a gyártó folyamatosan teret vesztett, mígnem utolsó mentsvárként nyolc hónappal ezelőtt megállapodott a Microsofttal: a legújabb okostelefonjai már nem Symbian, hanem a Windows Phone 7 operációs rendszerrel érkeznek. A szerdai Nokia World eseményen a Nokia be is mutatta az új készülékeket, s bár nagy meglepetést nem okozott velük, eddig mindegyikük kellően meggyőző.

Windows Phone 7.5 – egy szép, új világ

20111029-microsoft-windowsphone75-oprendszer-olcsobbat-hu-01

Hosszas várakozás előzte meg a Windows Phone 7 okostelefonos operációs rendszer legújabb frissítését, a Mango becenevet viselő Windows Phone 7.5 megjelenését. A frissített kiadás több száz új és továbbfejlesztett funkciót kapott, mi pedig kétrészes cikkünkben arra vállalkoztunk, hogy összefoglaljuk ezeket, valamint szemügyre vesszük az első a telefonokat, amik az új rendszerrel dolgoznak együtt – a második, holnapi felvonásban a Nokia első windowsos készülékeiről lesz szó!

Samsung Omnia W mobiltelefon – szereti a mangót

20110926-samsung-omniaw-mobiltelefon-olcsobbat-hu-01

Megint telefonnal foglalkozunk, ezúttal viszont egy olyan platform is szóba kerül, amit kissé méltatlanul hanyagoltak az utóbbi időben: igen, a Windows Phone 7-ről van szó. A Microsoft legújabb mobil operációs rendszere ugyan remekül sikerült, maradéktalanul még nem győzte a felhasználókat, ennek megfelelően a várt siker is elmaradt. Sebaj, a redmondiak összerakták a program legújabb, Mango kódnevet viselő verzióját, amely a következő hetekben mutatkozhat be a nagyközönség előtt.

Nokia N9 mobiltelefon – gombok nélkül

20110621-nokia-n9-mobiltelefon-olcsobbat-hu-01

A Nokiát manapság úton-útfélen temetik, de tény, hogy nem oktalanul. Az egykor szebb napokat is megélt gyártó folyamatosan veszít a piaci részesedéséből, az eladásai egyre rosszabbak, nemrég még arra is ráfanyalodott, hogy feladva önállóságát, összeszűrje a levet a Microsofttal, mely megállapodás keretében Windows Phone 7 operációs rendszerrel telepített Nokia-telefonok érkezhetnek majd a jövőben.