Asus Zenbook UX31 laptop – reszkess, Macbook Air!

20111106-asus-ux31zenbook-laptop-olcsobbat-hu-01

Új laptoppal rukkolt elő az Asus, a Zenbook ráadásul a mostanában oly sokat magasztalt ultrakompakt kategóriában indul harcba. Az általunk is sokat emlegetett, viszonylag friss vonulatnak a lényege ugye, hogy ezek a gépek bár rendkívül könnyűek és kicsik, a teljesítményüket abszolút nem érheti panasz. Ahogy az sejthető, a hordozhatóság és az elégséges kakaó (hát még a hardvert kiszolgáló, kellően erős akkumulátor) nem járnak kézen fogva, ezért hát nem is sok gyártó tudja megugorni a szükséges szintet: ezt a műfajt az Apple fejlesztette tökélyre a Macbook Airrel, és azóta is sorban esnek el az esetleges kihívói. Örömmel jelenthetjük, hogy az UX31-es Asus Zenbook is azon kevesek közé tartozik azért, amiben méltó ellenfélre lelhetnek Cupertinóban.

ViewSonic ViewPad 10pro tablet PC – dualista életvitel

20110821-viewsonic-viewpad10pro-tabletpc-olcsobbat-hu-01

Érdekes újdonsággal várja az érdeklődőket a ViewSonic. Tablet PC vásárlásakor kínos, sokszor kompromisszumokkal járó választás elé kerülünk, ha az operációs rendszerről van szó, de a ViewPad 10pro esetében ez a probléma gond nélkül átugorható: az új modell legfőbb érdekessége ugyanis az, hogy egyszerre két szoftver futhat rajta, és mindössze egyetlen gombnyomás szükségeltetik a váltáshoz.

MSI WindPad 110W tablet PC – nem szokványos darab

20110707-msi-windpad110w-tabletpc-olcsobbat-hu-01

Az MSI hamisítatlan számítógépgyáros, nem csoda, ha a tableteknél sem a mostanában divatossá vált irányvonalat erősíti. A WindPad 110W sokkal inkább hasonlít a hagyományos laptopokra és PC-kre, ám kialakításában és bizonyos funkciói révén vérbeli üzleti tablet válhat belőle. A látványos kezelőfelületet elfelejthetjük: itt Windows 7-et kapunk a maga relatíve barátságtalan felépítésével, ám annál gazdagabb funkcionalitásával.

Samsung Galaxy Pro mobiltelefon – láttuk már valahol

20110307-samsung-galaxypro-mobiltelefon-olcsobbat-hu-01

Ismerősnek tűnhet a Samsung új mobiltelefonja, a Galaxy Pro, a dél-koreai gyártó ugyanis olyan alaposan lemásolta a BlackBerry telefonok formavilágát, hogy azok szinte megszólalásig hasonlítanak egymásra. Végtére is megértjük: ez a kialakítás évek óta nyerő, s érintőkijelző ide, gyorsulásmérő és giroszkóp oda, a QWERTY-billentyűzet mindig pótolhatatlan lesz, ha irányításról van szó.