Okoskütyük a CES 2014-ről

Sony Core a CES 2014-en

Népeszerű okostelefonok | TOP 20 tablet | Okosórák

Lassan véget ér Las Vegasban a világ talán legnagyobb elektronikai és technológia vására, a Consumer Electronics Show (CES). Most is rengeteg újdonságot mutattak be a gyártók, mi főleg a Samsung, Sony, LG hármas gyöngyszemei közül válogattunk.

Miden eladó – Inkább a foci EB-vel, mint nélküle…

20120613-szurkolok-olcsobbat-hu-01

A legnépszerűbb LED LCD tévék | Tükörreflexes digitális fényképezők | Videókamerák az élmények megörökítéséhez

Az okos marketingesek szerint kisgyermekkel, avagy aranyos háziállattal minden termék eladható, mostanság pedig már kezdjük azt érezni, hogy a foci EB-vel is. Nincs az a termék a bajnokság indulása óta, melyet nem valamilyen focicuccal reklámoznának, az üdítőhöz poharat, a gabonapehelyhez játék cd-t csomagolnak és amit csak lehet ellátnak a nagy esemény logójával. Körbenéztünk és elámultunk, lássuk miket szeretnének ránk sózni mostanság a futball lázra hivatkozva…

Az amerikai foci a digitális világot is felforgatja

20120211-nfl-superbowl-olcsobbat-hu-01

Nagyképernyős tévé a meccsnézéshez | Olcsó hűtőszekrény a sörnek | A legjobb amerikai focis videojáték

Hiába fiatalabb az amerikai foci, mint az európai, hiába tűnik durvábbnak és arányában kevésbé népszerűnek, az tény, hogy egy valamit az Egyesült Államokban sokkal jobban csinálnak, mint mi: ez pedig a sportágat, az NFL-t és a bajnokság nagydöntőjét, a Super Bowlt övező felhajtás. Szinte ünnep ez minden amerikai állampolgár számára, sőt mi több, ma már világszerte, így Magyarországon is egyre nagyobb rajongótábora van az amerikai focinak. Vasárnap ért véget a legutóbbi szezon, a New England Patriots és a New York Giants versengéséről szóló Super Bowl megint rekordokat döntött, és természetesen alaposan felpörgette a digitális világot is – ilyenkor minden technokrata fantáziája beindul!

Mi jöhet még a full HD felbontás után?

20120130-4kosszefoglalo-olcsobbat-hu-01

A digitális korszakkal akaratlanul előtérbe került a felbontás kérdése, ma már boldog és boldogtalan is azzal foglalkozik, hogy a tévéje hány pixelt képes megjeleníteni, a kamerája milyen részletességgel tud videót rögzíteni. Az SD-korszakban ez senkit nem érdekelt, a gyártók a HD-tévék bemutatkozása után gondoskodtak róla, hogy az egyszeri felhasználót az is érdekelje, milyen részletességgel jelenjen meg a kijelzőn az adott videó vagy fotó. A „nagyfelbontású” tartalmak mindennél jobban elterjedtek, amik maximális kiélvezéséhez 720 és 1080 pixelsoros televíziók szükségesek.

Ultrabook-áradat és Intel-alapú okostelefon a CES-en

20120111-ces-osszefoglalo-elsoresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – első felvonás

Az év egyik legnagyobb konzumelektronikai szakvására a Consumer Electronics Show (CES), ez kétségtelen, a Las Vegas-i összejövetel évről-évre vonzza a technokraták figyelmét, s egyszersmind elbűvöli őket, végtelenül beindítja a fantáziájukat. Kétrészes összefoglalónkkal arra vállalkozunk, hogy összeszedjük a show legérdekesebb bejelentéseit, bemutassuk a legizgalmasabb újdonságokat. Nem álltatjuk magunkat: bár megpróbálunk minél teljesebb, kerekebb ismertetőt összeállítani, biztosan lesznek olyan finomságok, amik esetleg kimaradnak – a hiánypótló észrevételeket kommentekben várjuk! Vágjunk is bele: az első felvonásban a legújabb laptopokat, tableteket és okostelefonokat vesszük sorra.

Bemutatkoznak a 3D-ben rögzítő videokamerák

20111130-3d-videokamera-olcsobbat-hu-01

A végeredményt már ismerjük: James Cameron Avatarja óta óriási népszerűségnek örvendenek a 3D-s mozik és filmek, a térbeli megjelenítés pedig az otthoni technológiát is maga alá hajtja – ma már a videojátékok, a fényképezőgépek, sőt az okostelefonok is csatába küldik a 3D-t, és akkor a tévékről, Blu-ray lejátszókról még nem is szóltunk. Az odáig rendben van, hogy mi magunk vásárolhatunk 3D-s tartalmakat, de vajon készíthetünk-e ilyet otthon? Nem is lenne rossz: térben megnézni a családi nyaralást, újra ott lenni a tengerparton, de karácsonykor, a fenyőfa felállításakor is jobb összehasonlítási alapunk lenne – csak betöltjük a videót, és az is látszik majd, mennyire volt ferde, merre dőlt a karácsonyfánk. Most három olyan kamerát mutatunk, ami képes 3D-felvételek készítésére, de persze nem szeretnénk senkit álltatni: ezek a kütyük egyáltalán nem olcsók még akkor sem, ha nem a legfrissebb modellekről van szó – ilyen kamerában tényleg akkor érdemes gondolkodni, ha már megvan a 3D-s tévénk, és az egész családnak jut hozzá szemüveg!