Konzolháború: Microsoft Xbox One vagy Sony PlayStation 4?

Xbox One vs PlayStation 4

Microsoft konzolok | Sony konzolok | Még több konzol >>

Karácsony előtt piacra került mind a két várva-várt konzol. Eljött a generációváltás ideje, de nem könnyű a választás!

Grand Theft Auto V – a Guinness rekord halmozó

gtaV

Sony konzolok | Microsoft konzolok | Akció videójátékok

Szeptember 17-én jelent meg a Grand Theft Auto V, amely néhány nap alatt szinte minden eladási és bevételi rekordot megdöntött.

Szupervékony lett az új PlayStation 3

Super Slim Sony Playstation 3

Így vékonyodott a PS3: Sony Playstation 3 Slim >> Sony Playstation 3 Super Slim

Minden korábbinál hosszabbra nyúlik ez a konzolgeneráció. Ezt nemcsak az tükrözi tökéletesen, hogy még mindig nem tudunk semmit a következő PlayStation sorozatról és a következő Xboxról, de a Sony rendhagyó módon másodszorra is felfrissítette aktuális játékgépét, a PlayStation 3-at. Az új modell, a Sony PlayStation 3 Super Slim vékonyabb és könnyebb lett még a Slim kiadásnál is, nagy kár viszont, hogy a költségcsökkentés lehetőségével nem élt a gyártó.

Top 20 videójáték: hasonlítsd össze őket! >>

Videojáték minden mennyiségben – bejelentések az E3-ról

20120619-e301-csarnok-olcsobbat-hu-01

Konzolok kedvező áron | A legkedveltebb akció játékok | Kormányok autós játékokhoz

Mint minden évben, idén is Los Angelesben ünnepelt a játékipar, a kiadók és a konzolgyártók június első hetére, az Electronic Entertainment Expóra időzítették a legnagyobb bejelentéseiket. Bár a kiállítás a korábbiakhoz képest lényegesen kevesebb meglepetést tartogatott, azért az érdeklődőket így is sok újdonság várta. Ezekből szemezgetünk most!

Tudjuk, kinyeri az Európa-bajnokságot: Te!

20120608-videojatek-olcsobbat-hu-01

Népszerű konzolok | Sportos videójátékok | A legjobb videójáték kiegészítők

A futballrajongók számára az Európa-bajnokság ünnep, elvégre napról-napra a kiváló mérkőzések hada várja az érdeklődőket, mindenki EB-lázban ég, a hangulat mindenki fejét elcsavarja – persze lehet, csak a sör teszi! Nekünk kicsit olyan ez az egész, mint a karácsonyi készülődés: elővesszük a mezeket, a sálakat és zászlókat, alkoholos vattával tisztogatjuk a tévé távirányítóját, elmosogatjuk a korsóinkat, hogy jusson nekünk meg a haveroknak is.

A Microsoft Kinect a tudósok játékszere is

20120318-kinect-olcsobbat-hu-01

Kinect kedvező áron | Xbox 360-nal egybecsomagolt Kinect | További népszerű játékos kiegészítők

Gondoltuk volna, hogy az Xbox 360 legfontosabb kiegészítője, a Kinect ennyire népszerű lesz? A mozgásérzékelős kamerából több mint 18 millió darabot adtak el világszerte, noha a legtöbb kompatibilis játék borzasztó, a megrögzött játékosok számára egyenesen játszhatatlan. Tény viszont, hogy a Kinect hozott bőven újdonságot, elterjesztette a köztudatban, hogy a térbeli mozgásfelismerés manapság bárki számára elérhető. A Kinect ma már PC-n is használható, a hivatalos számítógépes kiegészítőhöz február óta juthatunk hozzá: ez a változat ugyan drágább némileg, de cserébe abszolút a PC-s felhasználók kívánalmainak megfelelően szabták testre, így akár a kamera fél méterről is meg tud barátkozni a derék júzerrel.