Pasilesen, avagy Valentin, te Drága!

20120213-pasilesen-olcsobbat-hu-01

Finom parfümök Valentin-napra | Népszerű ajándékötletek | Jópofa plüssállatok hölgyeknek

Ugye nem kell mondanunk, hogy a szerelmesek ünnepe a nyakunkon és erre már most meglehetős intenzitással figyelmeztetnek is bennünket: plüssáradat, csoki dömping, szívecske invázió, love forever, no persze?! Van, aki kifejezetten szereti, ha unos-untalan mosolygó mütyüröket tolnak az arcába és van, aki higgadt nyugalommal szemléli az eseményeket. Érdekes tanulmány ilyenkor megfigyelni a vásárlókat: vettük mi is a sátorfánkat és néhány órára birtokba vettünk egy plázát, hogy Big Brother módjára meglessük a férfiakat és aztán gonosz módon kategorizáljuk őket típus szerint.

Az amerikai foci a digitális világot is felforgatja

20120211-nfl-superbowl-olcsobbat-hu-01

Nagyképernyős tévé a meccsnézéshez | Olcsó hűtőszekrény a sörnek | A legjobb amerikai focis videojáték

Hiába fiatalabb az amerikai foci, mint az európai, hiába tűnik durvábbnak és arányában kevésbé népszerűnek, az tény, hogy egy valamit az Egyesült Államokban sokkal jobban csinálnak, mint mi: ez pedig a sportágat, az NFL-t és a bajnokság nagydöntőjét, a Super Bowlt övező felhajtás. Szinte ünnep ez minden amerikai állampolgár számára, sőt mi több, ma már világszerte, így Magyarországon is egyre nagyobb rajongótábora van az amerikai focinak. Vasárnap ért véget a legutóbbi szezon, a New England Patriots és a New York Giants versengéséről szóló Super Bowl megint rekordokat döntött, és természetesen alaposan felpörgette a digitális világot is – ilyenkor minden technokrata fantáziája beindul!

Mi jöhet még a full HD felbontás után?

20120130-4kosszefoglalo-olcsobbat-hu-01

A digitális korszakkal akaratlanul előtérbe került a felbontás kérdése, ma már boldog és boldogtalan is azzal foglalkozik, hogy a tévéje hány pixelt képes megjeleníteni, a kamerája milyen részletességgel tud videót rögzíteni. Az SD-korszakban ez senkit nem érdekelt, a gyártók a HD-tévék bemutatkozása után gondoskodtak róla, hogy az egyszeri felhasználót az is érdekelje, milyen részletességgel jelenjen meg a kijelzőn az adott videó vagy fotó. A „nagyfelbontású” tartalmak mindennél jobban elterjedtek, amik maximális kiélvezéséhez 720 és 1080 pixelsoros televíziók szükségesek.

CES 2012: OLED TV-k és high tech kütyük a kiállításról

20120114-ces-osszefoglalo-masodikresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – második rész

Show must go on – hadd idézzük sokadikként a Queen örökzöld slágerét, hogy egyszersmind így vezessük fel a Consumer Electronics Show (CES) kapcsán készített kétrészes összefoglalónk befejező darabját. Az előző felvonásban a legújabb és legérdekesebb laptopokról, tabletekről és okostelefonokról esett szó, most pedig egy kicsit a szórakoztatóipari termékek felé vesszük az irányt: szó lesz néhány érdekes tévékészülékről, mutatunk egy-két játékosoknak szánt újdonságot, bónuszként pedig néhány olyan kütyüt mutatunk, amit az érdekes és hasznos, de annyira nem megfizethető kategóriába sorolnánk. Nézzük őket!

Ultrabook-áradat és Intel-alapú okostelefon a CES-en

20120111-ces-osszefoglalo-elsoresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – első felvonás

Az év egyik legnagyobb konzumelektronikai szakvására a Consumer Electronics Show (CES), ez kétségtelen, a Las Vegas-i összejövetel évről-évre vonzza a technokraták figyelmét, s egyszersmind elbűvöli őket, végtelenül beindítja a fantáziájukat. Kétrészes összefoglalónkkal arra vállalkozunk, hogy összeszedjük a show legérdekesebb bejelentéseit, bemutassuk a legizgalmasabb újdonságokat. Nem álltatjuk magunkat: bár megpróbálunk minél teljesebb, kerekebb ismertetőt összeállítani, biztosan lesznek olyan finomságok, amik esetleg kimaradnak – a hiánypótló észrevételeket kommentekben várjuk! Vágjunk is bele: az első felvonásban a legújabb laptopokat, tableteket és okostelefonokat vesszük sorra.

Az erősebbik nem karácsonyi kívánságlistája

20110410-samsung-galaxysii-mobiltelefon-olcsobbat-hu-01

Ajándékozni jó. Ahogy növünk, egyre inkább rájövünk, hogy mekkora örömöt okoz, mikor azt látjuk, hogy a hozzánk közel álló emberek igazán örülnek egy tőlünk kapott ajándéknak. Az az ajándék lehet egy apróság, mások számára talán jelentéktelen dolog, és lehet persze egy olyan eszköz, ami miatt mindenki a megajándékozottat fogja irigyelni. Bárhogy is legyen. Nem az ajándék az igazán lényeges, hanem a személy, akinek adjuk.