Rend a lelke mindennek

Valóban, annyiból nagyon is igaz a mondás, hogy jobb folyamatosan karbantartani a környezetünket, mint időnként nekigyürkőzni. Előzze meg a káoszt, ne hagyja, hogy kicsússzanak a dolgok a kezéből. Ne szánjon egész hétvégeket takarításra, rendrakásra, inkább egy esős hétvégi napot áldozzon a pincére, padlásra, nagyobb volumenű lomtalanításra. Az apróságokra kerítsen sort a kevésbé zsúfolt hétköznapokon. Így marad ideje élvezni a napsütéses őszi napokat a szabadban, és meglesz Önben az a jóleső érzés is, hogy elvégezte a feladatot.

 

Ne hagyja karácsonyra!

Hiszen annyi más dolog köti le mindannyiunkat az ünnepek közeledtével! Amit lehet végezzen el még a karácsonyi nagytakarítás előtt, így nem is lesz az olyan nagy takarítás. Legjobb, ha ír egy kis listát, mi mindent szeretne rendbe tenni addigra. Így látja mi mennyi időt igényel, és sokkal kényelmesebben oszthatja be idejét. Ha rangsorolja a teendőket azzal még jobban jár.
A lakástextileket már november végén kimoshatja, leadhatja a tisztítóban, a szőnyegtisztítást sem árt mielőbb megejteni. Ha sok kárpitos bútor, szőnyeg van a lakásban, akkor jobban jár, ha kibérel egy profi kárpittisztító gépet egy hétvégre. Selejtezze ki a gyerekszobában a játékokat is. Amelyek még használhatóak, csak már nem az életkoruknak megfelelő, tegye külön. Ha nincs kinek elajándékozni, akkor keresse fel a területi védőnőt, így biztosan jó helyre kerülnek. A törött, sérült, javíthatatlan darabokat tegye a szelektívbe.
Ha a szobák padlója különleges ápolást igényel, pl. viaszolt, vagy olajozott, akkor ezt se hagyja az utolsó pillanatra.
Az ablakokat belülről érdemes hamarabb megtisztítani, a külső felével várhat az utolsó hétvégéig. Azért jó ablaktisztító folyadékot használni, mert egy darabig véd az esőcseppek ellen, lepergeti, így megkíméli magát attól a bosszúságtól, hogy a csillogó ablak szépségét elrontja az első zivatar.
Tisztítsa meg az ajtókat és a kilincseket is, ebben még a gyerekek is segítségére lehetnek.

Vonja be a kisebbeket is!

A legtöbb gyerek szeret minden lében kanál lenni, ha ad neki valami feladatot, akkor biztosan nem fogja hátráltatni, és addig sem töri rosszcsont dolgokon a fejét. Vannak olyan háztartási munkák, amiket már a picik is el tudnak végezni, és számukra ugyanúgy öröm a jól végzett munka gyümölcse. Mit is bízhatnánk rájuk?
- A cipőtároló rendbe rakását. A gyerekek szeretnek pakolászni, szekrényekben matatni. Ha még túl kicsi, hogy tisztítószert használjon, akkor egyszerű ecetes vízben öblített törlőkendővel is kitörölheti a szekrénykét. A cipők párosítását a legkisebbek is játéknak tekintik.
- A konyha nagytakarításában is részt vehetnek. A szekrények áttörlése nem egy nagy mutatvány, de

Interjú Valkó Eszterrel a takarításról és az autó rendben tartásáról

valkoeszter-olcsobbat-hu-01

Autó ápoló termékek | Kézi porszívók autó takarításhoz | Minőségi törlőkendők

Amikor Valkó Esztit felhívtam, hogy a takarításról szeretnék vele diskurálni, felnevetett, mert a párjával, Péterrel épp a kocsit pucolták. Most meg épp egy takarítás közepébe csörögtem bele.

Tartsuk rendben a házat természetesen

20120501-portorles-olcsobbat-hu-01

Takarítás természetes módon | Bio bőrápolószerek | 100 %-os teafaolaj

Manapság a természetesség nem csak egy egyszerű divat hóbort. Nem azért akarunk minél környezetvédőbbek lenni, mert a szomszéd Ági is ezt csinálja vagy, mert a tévében ezt mondják nekünk, hanem egyszerűen arról van szó, hogy a logikus gondolkozás is ezt diktálja.

Interjú Szulák Andreával a háztartásról és a takarításról

20120430-szulak-andrea-olcsobbat-hu-02

Minőségi robotporszívók | A energiaosztályú mosó- és szárítógépek | Családi kiszerelésű mosószerek

Szulák Andiról mindig az ugrik be, hogy egy koncerten úgy énekelte a Neotontól a ’Kell, hogy várj’ c. dalt, hogy megríkatott vele. Csupa lélek énekesnő… Ezen kívül színésznő, műsorvezető, és anyuka, elég nehéz elképzelni, hogyan szorította be a húsvéti készülődést a táncrendjébe.

Add tovább – tavaszi lomtalanítás

shutterstock_36446074

Seprűk és felmosók | Papírkosarak lomtalanításhozOlcsó szemetszsákok

Ahogy a minap szétnéztem a lakásban, megint rá kellett jönnöm, hogy egy év alatt számtalan dolgot sikerült ismét felhalmoznom, amit nem is igazán használok, meglennék nélkül és így tovább. Sok apróságot kap az ember, sok minden megvesz első felindultságból és vannak olyan dolgok is, amik rejtélyes módon találják meg az útjukat otthonunkba. De ez nem jelenti azt, hogy hagynunk kellene, hogy a felesleges dolgok kitúrjanak minket. Azzal, hogy rég nem használt tárgyakhoz ragaszkodunk, csak azt érjük el, hogy megragadunk saját múltunkban és sosem fogunk előre lépni.

Nyári műszakra felkészülni, avagy klímatakarítás szakembermentesen!

shutterstock_67087666

Légkondik a nyári hőség ellen | Légcsatornás klímák | Mobil klímák, ha nem akarsz falat fúrni

Azt hiszed, hogy a tavasz még eltart egy ideig és lesz időd felkészülni a gatyarohasztó hőségre? Tévedsz! A hőmérő higanyszála észrevétlenül kúszik majd a magasba, az emberek pedig kapkodva szedik elő a télen leporosodott ventillátorokat, indítják be a klímákat és léghűtőket, majd elvárják, hogy azok haptákba vágva magukat tökéletesen működjenek.