Ontja magából a Sony a Cyber-shot fényképezőket

20120324-sonycybershot-olcsobbat-hu-01

Népszerű digitális fényképezőgépek | Digitális fényképezőgépek olcsón | Kompakt kütyük kezdőknek

Mi is megkérdőjeleztük már néhányszor a blog hasábjain a kompakt fényképezőgépek létjogosultságát, azonban a Sony továbbra is lát potenciált az ilyen eszközökben – a Cyber-shot-széria gőzerővel dübörög. Nem egészen egy hónappal ezelőtt a gyártó négy új típust is bemutatott: a DSC-WX150, a DSC-W690, a DSC-TX66 és a DSC-TX20 rajtszámot viselő modelleknek egyaránt megvannak a sajátosságaik, utóbbival többek között a víz alatt vagy éjjel is készíthetünk kiváló minőségű, nagy felbontású fényképeket, és akkor a könnyed, elegáns dizájnról még nem is beszéltünk! Lássuk őket szépen, sorjában!

Itthon is megjelent a PlayStation Vita

3G-s PlayStation Vita kiváló áron | A legmenőbb játékkonzolok | Óriási videojáték-választék

Bő egy évvel a bejelentése után Magyarországon is megjelent a Sony újgenerációs kézikonzolja, a PlayStation Vita. A PSP utódja február végén landolt a boltok polcain, két kiszerelésben férhetünk hozzá, és mintegy 20-25 nyitójáték közül válogathatunk, ha az új jövevény mellett döntünk. A Vita egyértelműen méltó a Sony korábbi termékeihez, igazi hardcore játékgépről van szó, tény viszont, hogy az ára kissé borsos, ami indokolja, hogy eddig csupán 1,2 millió példányt adtak el belőle világszerte. Ugyanakkor az is biztos, hogy igazi következő generációs élményt ígér, amit sehol máshol nem kapunk meg.

Ma már vezeték nélkül menő telefont tölteni

20120227-indukciostolto-olcsobbat-hu-01

A legnépszerűbb mobiltelefonok | Hasznos mobiltelefon kiegészítők | Telefontöltőt olcsón

A mobiltelefonunk és sok más kütyünk éppen attól különösen hasznos, hogy nem vagyunk velük egy helyhez kötve, szabadon mozoghatunk, nem korlátoz bennünket semmilyen drót a használatban. Pontosabban de: azért olykor-olykor csak lemerül az a fránya készülék, a derék felhasználó pedig ilyenkor kénytelen fogni a töltőt, konnektorra dugni, majd várni, míg a telefon újra használható lesz az akkumulátorról. Mára viszont ez a probléma is kiküszöbölhető: több gyártó is kínál úgynevezett indukciós töltőket, amik lehetővé teszik a vezeték nélküli töltést!

Ki vesz ma még kompakt fényképezőgépet?

20120212-nikon-s2600-fenykepezo-olcsobbat-hu-01

Legolcsóbb kompakt fényképezők | Olcsó nagyfelbontású fényképezők | Okostelefon jó minőségű kamerával

Fogós kérdés, mi is szoktunk agyalni róla. Sokszor leírtuk már a blogon, hogy az okostelefonok fejlődésével és térnyerésével bizonyos termékkategóriák óhatatlanul is feleslegessé váltak, hiszen az általuk betöltött funkciókat a mobilok ma már könnyedén átemelik, a működésükhöz szükséges alkatrészek sem számítanak akkora anyagi tételnek, hogy valamelyik gyártónak spórolásból célszerű lenne kihagyni őket a legújabb telefonjából. GPS például ma már minden készülékben található, és fényképezőgépből is akad a legtöbb kütyüben, mindjárt kettő is.

Mi jöhet még a full HD felbontás után?

20120130-4kosszefoglalo-olcsobbat-hu-01

A digitális korszakkal akaratlanul előtérbe került a felbontás kérdése, ma már boldog és boldogtalan is azzal foglalkozik, hogy a tévéje hány pixelt képes megjeleníteni, a kamerája milyen részletességgel tud videót rögzíteni. Az SD-korszakban ez senkit nem érdekelt, a gyártók a HD-tévék bemutatkozása után gondoskodtak róla, hogy az egyszeri felhasználót az is érdekelje, milyen részletességgel jelenjen meg a kijelzőn az adott videó vagy fotó. A „nagyfelbontású” tartalmak mindennél jobban elterjedtek, amik maximális kiélvezéséhez 720 és 1080 pixelsoros televíziók szükségesek.

Mondja meg valaki, mennyi az idő!

20120118-garmin-karora-olcsobbat-hu-01

Szalad az idő. Az idő pénz… Ezek a mondatok, szólások elég gyakran kicsúsznak a szánkon. Nem mintha, nem lenne igazság alapjuk, de azt is jól példázzák, hogy mennyire az idő rabjai vagyunk. Sosem elég számunkra 24 óra, hogy elvégezzük minden munkánkat, családi és baráti életet éljünk, illetve pihenjünk vagy akár gondot fordítsunk önmagunkra. Látszólag mindig kiszaladunk az időből. A világ minden idejéből. Pedig sokszor észrevétlenül suhan el mellettünk.