Farsangi terülj-terülj asztalkám – 2. rész

20120223-farsangietelek-masodikresz-olcsobbat-hu-01

Jó áron kínált sütők a farsangi lakomához | Receptek az ünnepi ételekhez | Hasznos kiegészítők főzéshez

Ha olvastátok az első részt, akkor már tudjátok, hogy milyen ötletekkel lehet feldobni a farsangi asztalt, de most lássunk néhány konkrét receptet is, amit a barátoknak, rokonoknak kínálhatunk egy farsangi parti alkalmával.

Farsangi terülj-terülj asztalkám – 1. rész

20120222-farsangietelek-elsoresz-olcsobbat-hu-01

Olcsón is lehet jó sütőt venni! | Receptek a farsangi fogásokhoz | Elengedhetetlen kiegészítők a főzéshez

Ha az évet egy háziasszony szemével nézem, akkor valahogy az ünnepek mindig egymást érik. Ott van azonnal az újév első partija, melyet együtt ünnepelünk a barátokkal, majd azonnal lehet is készülni a farsangi szezonra. Persze ilyenkor nincs minden nap maszkabál és ovis farsang, de mégis, nincs olyan időszak, ahol megállhatna az ember lányának kezében a fakanál.

Még, hogy az ősök nem tudtak mulatni és közben jókat enni?

20120215-farsangifank-olcsobbat-hu-01

Jó áron kínált sütők a farsangi lakomához | Receptek az ünnepi ételekhez | Hasznos kiegészítők főzéshez

Itthon a farsangi mulatságok leglátványosabb elemei a busójárás, farsangi álarcosbálok és persze a gazdag lakomák. Ilyenkor az asztalok talán még gazdagabban roskadoznak, mint karácsonykor, hiszen ebben az időszakban szinte folyton hús kerül hússal rájuk a jó borok, házi pálinkák és finom édességek mellett.

Összecsap a Battlefield 3 és a Call of Duty: Modern Warfare 3

20111126-codvsbf3-videojatek-olcsobbat-hu-01

Kevésvideojátékot övezett olyan hisztéria, mint a Battlefield és a Call of Duty: Modern Warfare harmadik felvonásait: a játékosok az elmúlt hónapokat tűkön ülve várták végig, lecsaptak minden apró információmorzsára vagy látnivalóra, milliók adták fel előrendelésüket valamelyik üzletnél. Sosem volt kétséges: a két háborús lövöldözős játék minőségtől függetlenül lesz az év szenzációja, rekordbevételükkel sarokba állítanak minden szórakoztatóipari terméket. Így is lett: a Battlefield 3 az egyik legnagyobb nyitókészlettel debütált videojáték volt, miután kiadója 5 millió példányt szállított le kezdetben a boltokba, míg a Call of Duty: Modern Warfare 3 öt nap alatt 775 millió dolláros forgalmat produkált, tehát még a legnagyobb mozifilmeket, a Star Warsot és a Gyűrűk urát is könnyedén lepipálta.

Mi vár a Nintendo 3DS-re: feltámadás vagy bukás?

20111113-nintendo-3ds-konzol-olcsobbat-hu-01

Érdemes figyelni a játékpiaccal kapcsolatos híreket, hiszen a Nintendo talán legnagyobb meglepetéseket produkálja hónapról-hónapra. A kiotói játékgyártó brutális népszerűségre tett szert az utóbbi néhány évben. Legutóbbi kézikonzolja, a DS és a PlayStation 3-mal, illetve Xbox 360-nal szemben harcba induló Wii sikert sikerre halmozott, azonban ez nem mondható el legújabb üdvöskéjéről, a 3DS-ről. Az új kütyü februárban mutatkozott be Japánban, majd márciusban debütált a világ többi részén, s bár a kezdeti eladások biztatóak voltak – igaz, éppen csak teljesítették a Nintendo elvárásait -, a konzol iránti kereslet drasztikusan visszaesett a következő hónapokban: júniusig mindössze 4,32 millió darabot adtak el a 3DS-ből, az utolsó negyedévben alig 700 ezer darabot, ami borzasztó lendületvesztést jelent. Nyilvánvalóvá vált: a Nintendónak sürgősen tennie kell valamit, ha nem akarja, hogy a 3DS besüljön.

Ugly in the morning – MP3-as ébresztőrádiók

ebreszto_vekker

“Elaludtam. Pont ma elképesztően fontos lett volna beérnem, mégis egy óra késéséssel ébredtem, kezemben a már húszszor lenyomott telefonnal. Persze rohanás, indulás borostásan és korgó gyomorral, idegbaj a dugóban, aztán meg hallgathatom a főnököt, hogy mennyire nem lehet számítani rám. Persze a legfontosabb mappát hagytam otthon, úgyhogy ugrott az ebédszünet is, amíg hazarohanok érte. Sebaj, mert akkor legalább lecserélhetem a még csipásan felvett felemás zoknijaim. Jól indul a hét.”

Ismerős? A telefon már hatástalan, mert túl rutinosan nyomod be a szundi-gombot? Teljesen magadénak érzed a Faith No More örökbecsű számát? Nem akarsz az erőltetetten vidámkodó koffein-túladagolt műsorvezetőkre és a legújabb tuctuc-slágerekre ébredni, inkább valamelyik kedvenc számoddal indítanád a napot, hogy aztán azt dúdolgathasd ebédig? Neked egy MP3-as rádió kell, az ébresztős fajtából.