CES 2012: OLED TV-k és high tech kütyük a kiállításról

20120114-ces-osszefoglalo-masodikresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – második rész

Show must go on – hadd idézzük sokadikként a Queen örökzöld slágerét, hogy egyszersmind így vezessük fel a Consumer Electronics Show (CES) kapcsán készített kétrészes összefoglalónk befejező darabját. Az előző felvonásban a legújabb és legérdekesebb laptopokról, tabletekről és okostelefonokról esett szó, most pedig egy kicsit a szórakoztatóipari termékek felé vesszük az irányt: szó lesz néhány érdekes tévékészülékről, mutatunk egy-két játékosoknak szánt újdonságot, bónuszként pedig néhány olyan kütyüt mutatunk, amit az érdekes és hasznos, de annyira nem megfizethető kategóriába sorolnánk. Nézzük őket!

Vidd magaddal a könyvtárad a zsebedben!

20111209-pocketbook-iq701-ekonyvolvaso-olcsobbat-hu-01

Amikor gyerek voltam, a felnőttek folyton azon panaszkodtak, hogy milyen nehéz az iskolatáskám, pedig nem is nekik kellett cipelni minden nap. Most, hogy iskolás korú gyerekek vannak a családban és koromnál fogva én is felnőttnek számítok (de ezt ne áruljátok el senkinek), én is azon szörnyülködöm, hogy milyen nehéz az iskolatáska. A könyvek súlya alatt a kicsik egyre görnyedtebbek lettek az évek során. Talán pont emiatt döntöttek úgy néhány amerikai gimnáziumban, hogy kísérleti jelleggel megszüntetik hagyományos könyvtáraikat. A könyvek digitális, e-book olvasók formájában továbbra is elérhetők, de a padlótól falig terjedő könyvespolcok helyét átvették a könnyű kis digitális olvasók és a kávés, teás bögrék.

Régi kontrollerek új köntösben

20111021-razer-onza-kontroller-olcsobbat-hu-01

Manapság egy játékkonzol nem akkor igazi újdonság, ha erősebb processzort és videokártyát tud felmutatni, nagyon fontos az innováció is, amikor a gyártók a játék új formáját akarják megismertetni velünk. Az irányítás alapos átalakítása különösen népszerű módszer újabban, a Nintendo Wii indította el a lavinát, amit követett a Sony és a Microsoft, most pedig ott tartunk, hogy kíváncsian várjuk a Wii utódját, a viccesen hangzó névre keresztelt Wii U-t, melynek tervezésekor újfent a kontrollerre összpontosítottak a mérnökök. Most kicsit szembemegyünk a divattal, inkább olyan kiegészítőket mutatunk, amik a hagyományos gamepadekre épülnek, viszont valamilyen tekintetben mégis egyedülállóak.

Razer Blade laptop – játékra találták ki

20110828-razer-blade-laptop-olcsobbat-hu-03

Nagy várakozás előzte meg a Razer legutóbbi bejelentését, a kiegészítőiről ismert gyártó a Wall Street Journal hasábjain intézett nyílt levelet a konzolgyártókhoz, amelyben leszögezte: a PC, mint játékplatform még nem halott. Mint utóbb kiderült, mindezzel vadi új laptopjának, a Blade-nek kívánt hírverést csinálni: a Razer első noteszgépe igazi játékos konfiguráció, ráadásul a komoly teljesítmény mellé korrekt méret is párosul.

Sony PlayStation Vita kézikonzol – miniatürizált csúcsteljesítmény

20110807-sony-playstationvita-kezikonzol-olcsobbat-hu-01

Az okostelefonok ugyan jobban keresztbe tettek a kézikonzoloknak, mint gyártóik hitték, azok továbbra sem adják fel. Bár a Nintendo 3DS csúnyán leszerepelt, és ezért hatalmas árcsökkentés előtt áll, a Sony gőzerővel dolgozik a PlayStation Portable utódján, amely a PlayStation Vita elnevezést kapta – még mielőtt valaki félreértené: a „vita” latin szó, életet jelent, bár kétségtelen, hogy magyarul kissé nehéz megszokni.

Razer Star Wars: The Old Republic játékszett – fanatikusoknak

20110609-razer-starwarstheoldrepublic-kiegeszitok-olcsobbat-hu-01

Mivel Los Angelesben éppen a héten zajlott le a legjelentősebb játékkiállításnak tartott Electronic Entertainment Expo, ezúttal igyekeztünk olyan kütyüket választani, amelyek játékosoknak szólnak. Szerencsére pont kapóra jött a Razer bejelentése, miszerint ő gyártja a Star Wars: The Old Republic hivatalos perifériáit – a játékot valószínűleg nem kell bemutatni: a World of Warcraft legkomolyabb vetélytársának tartott MMORPG ez, melyben évezredekkel a Star Wars filmek előtt harcolhatunk a Sith Birodalom vagy a Galaktikus Köztársaság oldalán…