Zsebben az adatok? Érdemes még pendrive-ot venni?

Dinnye formájú pendrive

Pendrive-ok | Külső merevlemezek | Memóriakártyák

Változnak az idők, ennél pedig csak az biztosabb, hogy nő az adatmennyiség, amit gyorsan és megbízhatóan szeretnénk magunkkal cipelni. Azonban míg néhány éve azonnal rávágtuk volna, hogy egy pendrive-nál keresve sem találnánk kényelmesebb megoldást a fájljaink hordozására, ma már nem tudjuk ezt kötözködés nélkül megtenni. A technológia fejlődésével egy sor alternatíva vált elérhetővé, gondoljunk csak a felhőalapú tárolókra, ahol biztonságosan, olcsón tudjuk tárolni az adatainkat, ráadásul azokhoz bármilyen gépről, akár okostelefonokról vagy tabletekről is hozzáférhetünk!

Pasilesen, avagy Valentin, te Drága!

20120213-pasilesen-olcsobbat-hu-01

Finom parfümök Valentin-napra | Népszerű ajándékötletek | Jópofa plüssállatok hölgyeknek

Ugye nem kell mondanunk, hogy a szerelmesek ünnepe a nyakunkon és erre már most meglehetős intenzitással figyelmeztetnek is bennünket: plüssáradat, csoki dömping, szívecske invázió, love forever, no persze?! Van, aki kifejezetten szereti, ha unos-untalan mosolygó mütyüröket tolnak az arcába és van, aki higgadt nyugalommal szemléli az eseményeket. Érdekes tanulmány ilyenkor megfigyelni a vásárlókat: vettük mi is a sátorfánkat és néhány órára birtokba vettünk egy plázát, hogy Big Brother módjára meglessük a férfiakat és aztán gonosz módon kategorizáljuk őket típus szerint.

Kis helyen is biztonságban: Kingston DataTraveler Locker 16 GB

20100324-kingston-data-traveler-locker-olcsobbat-hu-01

Már önmagában az is elég, hogy egy pendrive 16 gigabájtos, ám a Kingston DataTraveler Locker 16 GB emellett sokkal többet kínál: a tökéletes biztonságot.

Érdekes Pendriveok

2009-04-24-freecom-usb-card

A floppy (és lassan a CD) kihalásával léptek elő az USB csatlakozós pendrive-ok. Az alábbiakban az érdekesebb darabok közül szemezgetünk.

Heti cukiság: apró pendrive-ok

2007-08-14-sony-microvault-tiny

Most, hogy a “kétezerér hozzánkvágják a gigás pendrive-ot” kort érjük, valami mással kell feldobni a piacot, mint a kapacitás végtelen terrabyte-osra növelésével, és az ezzel arányos árzuhanással (bezzeg a hőskorban, nálunk a cégnél legendák keringenek egy kollégáról, aki az első 256MB-os USB-kulcs megjelenésekor egyből rendelt magának egyet, potom százezer forintért, természetesen céges számlára). Szóval szegény marketingeseknek eladhatóvá kell tenni azt a fránya pendrive-ot valahogy, hiszen úgyis mindenki vesz egyet, a piac hemzseg a gyártóktól, de mégis mit lehetne tenni, hogy pont a minéket vegye meg az egyszeri user, aki betéved a boltba? Megvan, legyen kisebb, olyan kis cuki, meg nézzen ki trendin, ne csak a megszokott chipkártya legyen egy műanyagtokban! Meg legyen belőle rózsaszín, vagy babakék is, a női vásárlók kedvéért.

Kis kitekintés: a világ legkisebb pendrive-ja a 3C Cardnak elnevezett, 2,1mm vastag műanyaglap, amit használhatunk hagyományos pendrive-ként is, a számítógép (telefon, PDA, televízió, fűnyíró) USB portjára csatlakoztatva, megfordítva viszont pont egy SD/MMC kártya lesz belőle, így használhatjuk akkor is, ha fényképezőgépünkön (PDA-nkon, telefonunkon, turmixgépünkön) nincsen USB-port.

Aztán itt van egy példány, amivel van szerencsém személyesen is rendelkezni, egy cipőgyártó cég sajtótájékoztatóján az újságírókhoz hozzávágott cipőalakú pendrive, természetesen PR-anyagokkal kitömve, ez a vicces kinézet vonalat erősíti, 512MB-os, de ha megkérdezik, hogy mekkora akár válaszolhatjuk rá azt is, hogy 38-as.

És most nézzük az Olcsóbbat “kisebbségét”, azaz íme, ezeket az ici-pici pendrive-okat lehet nálunk megtalálni: