Alienware X51: brutális PC konzolméretben

20120229-alienware-x51-szamitogep-olcsobbat-hu-01

Csúcsteljesítményű számítógépek játékhoz is | A legnépszerűbb videokártyák | PC-k olcsón

A számítógépek és a játékkonzolok tulajdonosai állandó szócsatát folytatnak, s bár kétségtelen, hogy mindkét oldal mellett fel lehet sorolni érveket, ellenérveket, az Alienware legújabb PC-je, könnyen helybenhagyhatja a játékgépek rajongóit. Az X51 ugyan nem kínál csúcsteljesítményt, viszont a gyártó pofás kis házba építette bele a PC-t, ami nemcsak tökéletesen fest a tévé mellett a nappaliban, de adott esetben bővíthető is. Amiért szerethető, az mégis pont az egyszerűsége, az emberek többsége pont azért fog beleszeretni, mert jól néz ki, nem kell szöszölni a hardverrel, és a legtöbb PC-s játék viszonylag magas beállítások mellett elfut rajta.

Ultrabook-áradat és Intel-alapú okostelefon a CES-en

20120111-ces-osszefoglalo-elsoresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – első felvonás

Az év egyik legnagyobb konzumelektronikai szakvására a Consumer Electronics Show (CES), ez kétségtelen, a Las Vegas-i összejövetel évről-évre vonzza a technokraták figyelmét, s egyszersmind elbűvöli őket, végtelenül beindítja a fantáziájukat. Kétrészes összefoglalónkkal arra vállalkozunk, hogy összeszedjük a show legérdekesebb bejelentéseit, bemutassuk a legizgalmasabb újdonságokat. Nem álltatjuk magunkat: bár megpróbálunk minél teljesebb, kerekebb ismertetőt összeállítani, biztosan lesznek olyan finomságok, amik esetleg kimaradnak – a hiánypótló észrevételeket kommentekben várjuk! Vágjunk is bele: az első felvonásban a legújabb laptopokat, tableteket és okostelefonokat vesszük sorra.

Segítünk az új PC összerakásában!

20111229-segitunkazujpcosszerakasaban-olcsobbat-hu-01

Noha az új asztali számítógép összerakására a karácsony ideális alkalom, nem elképzelhetetlen, hogy néhányan az ünnep utánra hagyják azt a kört, amit néhány évente kötelező módon le kell futnia egy PC-felhasználónak. Számos ok indokolja ezt: a karácsonyi hajtás, amikor se kedvünk nincs ezzel foglalkozni, sem pedig időnk – egy PC felépítésére rá kell szánni a szükséges időt, hiszen egy jó konfiguráció évekig tökéletesen megállja a helyét. Mi most néhány összeállítást vázolunk fel, de csakis azt, a konkrét hardverajánlókat meghagyjuk későbbre, első körben azokat az alapvető elvárásokat, igényterületeket tisztázzuk, ami mentén el lehet indulni a hardverek összeválogatásakor. Természetesen igyekszünk konkrétak maradni, hogy hatékony lehessen ez a kiskáté minden egyszeri vásárló számára!

Összecsap a Battlefield 3 és a Call of Duty: Modern Warfare 3

20111126-codvsbf3-videojatek-olcsobbat-hu-01

Kevésvideojátékot övezett olyan hisztéria, mint a Battlefield és a Call of Duty: Modern Warfare harmadik felvonásait: a játékosok az elmúlt hónapokat tűkön ülve várták végig, lecsaptak minden apró információmorzsára vagy látnivalóra, milliók adták fel előrendelésüket valamelyik üzletnél. Sosem volt kétséges: a két háborús lövöldözős játék minőségtől függetlenül lesz az év szenzációja, rekordbevételükkel sarokba állítanak minden szórakoztatóipari terméket. Így is lett: a Battlefield 3 az egyik legnagyobb nyitókészlettel debütált videojáték volt, miután kiadója 5 millió példányt szállított le kezdetben a boltokba, míg a Call of Duty: Modern Warfare 3 öt nap alatt 775 millió dolláros forgalmat produkált, tehát még a legnagyobb mozifilmeket, a Star Warsot és a Gyűrűk urát is könnyedén lepipálta.

Toshiba DX735 asztali számítógép – a szoba ékessége

20110928-toshiba-dx735-asztaliszamitogep-olcsobbat-hu-01

Új asztali számítógéppel jelentkezik a Toshiba, és a DX735 méltán lehet majd a nappalik és hálószobák ékessége. Az „all-in-one” PC kifejezetten jól néz ki, ráadásul vezeték nélküli billentyűzettel és egérrel szállítják, ami miatt kényelmesen irányítható akár messzebbről is. Hatalmas, 23 hüvelykes monitora egy kisebb szobába megfelelő méretű, kiváló audiovizuális és számítási teljesítménye révén nem foghatunk majd rajta ki, állítja a gyártó.

Fanatec Forza Motorsport CSR kormány – éljen a motorsport, éljen a vezetés!

20110927-fanatec-forzamotorsportcsr-kormanyszett-olcsobbat-hu-01

Az ősz egyik legnagyobb játékslágere a Forza Motorsport negyedik része lehet, erre pedig nem árt felkészülni: egy komoly kormányra minden szimulátorrajongónak szüksége van! A Fanatec a Microsofttal és a Turn 10 Studiosszal együttműködve rakta össze, majd az idei E3-on mutatt be az új CSR kormányszettet, ami ráadásul a játék Xbox 360-exkluzivitása ellenére PlayStation 3-mal és PC-vel együtt is használható.