Mondja meg valaki, mennyi az idő!

20120118-garmin-karora-olcsobbat-hu-01

Szalad az idő. Az idő pénz… Ezek a mondatok, szólások elég gyakran kicsúsznak a szánkon. Nem mintha, nem lenne igazság alapjuk, de azt is jól példázzák, hogy mennyire az idő rabjai vagyunk. Sosem elég számunkra 24 óra, hogy elvégezzük minden munkánkat, családi és baráti életet éljünk, illetve pihenjünk vagy akár gondot fordítsunk önmagunkra. Látszólag mindig kiszaladunk az időből. A világ minden idejéből. Pedig sokszor észrevétlenül suhan el mellettünk.

A karácsony is máshogy csillog majd

20111212-csillogounnepek-olcsobbat-hu-01

A gyémántok a lányok legjobb barátai. Legalábbis így tartja a mondás és lássuk be, hogy igaza van. Egy nő csillogása elmúlhat (ezt persze csak hosszas kínzás árán valljuk be), de az ékszerek csillogása hosszú és értékálló. Eleink is tudták, hogy ékszerbe mindig érdemes fektetni, mert a pénz értéke leeshet a bizonyos béka feneke alá, de az ékszer mindig értékes marad. Nem utolsó sorban pedig csodálatos műtárgyként sem utolsó darab egy ilyen csecsebecse.

Sony Vaio VPC-EA1S1E/B – kicsi, de erős!

20100512-sony-vaio-ea1s-olcsobbat-hu-01

Vannak esetek, amikor csupán egy nagy márkanevet kell “megfizetni”, de a Sony notebookjai esetében mindig köztudott volt, hogy a pénzünkért valami különlegesen szépet és jót kapunk. A Sony Vaio VPC-EA1S1E/B esetében sincs ez másképp.

Rádiós órák – zenés ébresztő

20100129-radios-ora-01

A mai posttal azt ünnepeljük, hogy holnap és holnapután – kevés kivételtől eltekintve – biztosan nem kell korán kelnünk. Mert bizony, hétköznap nem biológiai óránk irányítja, mikor pattan ki a szemünk, hanem valamilyen sipító, pittyegő ébresztő. Ha már egyszer kelni kell, miért nem ébreszt inkább valamilyen rádiós óra?

Elaludtam…

2007-08-22-teac-r-2

Vannak azok a típusú reklámok, amikben az éjjeliszekrényen lévő rádiós ébresztőóra kijelzőjén a nagy piros számok pont átváltanak 6:59-ről 7:00-ra, mire fel rögtön megszólal James Brown-tól az I Feel Good, a főhős meg jólfésülten, mosolygósan kikel az ágyból, kitangózik a konyhába és berakja a szájába a legújabb narancslevet, kávét, zabpelyhet, vagy egyéb szintetikus szemetet. (Juteszembe, a reggeli reklám kategóriából mostanában az anyósos, “Csináltam egyet. Méregerőset.” volt a legmenőbb, ha valaki tudja honnan lehet letölteni, írja már be kommentbe.)

Persze mindannyian tudjuk, hogy a reggeli rutin korántsem ilyen egyszerű, főleg ha munka vagy szórakozás miatt reggelbe nyúlik az este, és hogy egy klasszikust idézzek, aki este legény, az reggel lehány. Google-be beírva a “morning routine” keresőkifejezést (ha esetleg reggel olvasná ezt a cikket, és még fáradt gépelni, ide kattintva megtesszük ezt mi Ön helyett, nagyon szívesen) természetesen rengeteg tippet találunk, onnantól kezdve, hogy feküdjünk le időben, valamint felejtsük el a “csak még tíz percet” kifejezést, egészen olyan extremitásokig fajulva, hogy jobban járunk, ha mindig zuhanyozunk és reggelizünk. Hogy mik vannak. Aztán persze van olyan, akinek a reggeli “jump-start” e-mail és feedolvasással kezdődik, de olyan is, aki a koffeines szappanra esküszik.

Namost istenments, hogy életvezetési és egyéb lifehack tanácsokat próbáljunk meg adni itt a blogon, egy viszont biztos: zenét hallgatni mindig jó, tehát reggel is. Nézzük tehát mi újság a tudomány, a technika, és a rádiós ébresztőórák világában!