Asus EeeBox PC EB1030 – ez nem olyan desktop PC!

Asus EeeBox PC EB1030

Asus Netbookok | Asus asztali gépek | Asus monitorok

Noha a laptopok térhódítása megállíthatatlan, és az asztali számítógépekből rendre kevesebbet adnak el, azért be kell látni: van aki, inkább a desktop PC-kre szavaz, vagy éppen azért használja őket, mert például a potenciálisan kínált teljesítmény miatt kénytelen rá. Többeknek viszont így is eszébe jutott: mennyi bosszúságtól kímélhetné meg őket, ha a hatalmas fémházat valami kisebbre, valami elegánsabbra cserélhetnék?

Ezek az idei év legmenőbb Ultrabookjai

20120621-ultrabook-olcsobbat-hu-04

Erős laptopok | Kedvenc netbookok | Wifi-s tabletek

Idén is megrendezték Tajvanban a Computex kiállítást, ahol a legtöbb számítógépgyártó annak rendje és módja szerint előrukkolt a legújabb fejlesztéseivel. Idén is az Ultrabook volt a sláger: a kisméretű, jellemzően vékony és könnyű, ugyanakkor viszonylag erős hardverrel felszerelt laptopok minden nevesebb cégnél megtalálhatók, ráadásul 2012-re szintet is léptek.

CES 2012: OLED TV-k és high tech kütyük a kiállításról

20120114-ces-osszefoglalo-masodikresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – második rész

Show must go on – hadd idézzük sokadikként a Queen örökzöld slágerét, hogy egyszersmind így vezessük fel a Consumer Electronics Show (CES) kapcsán készített kétrészes összefoglalónk befejező darabját. Az előző felvonásban a legújabb és legérdekesebb laptopokról, tabletekről és okostelefonokról esett szó, most pedig egy kicsit a szórakoztatóipari termékek felé vesszük az irányt: szó lesz néhány érdekes tévékészülékről, mutatunk egy-két játékosoknak szánt újdonságot, bónuszként pedig néhány olyan kütyüt mutatunk, amit az érdekes és hasznos, de annyira nem megfizethető kategóriába sorolnánk. Nézzük őket!

Ultrabook-áradat és Intel-alapú okostelefon a CES-en

20120111-ces-osszefoglalo-elsoresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – első felvonás

Az év egyik legnagyobb konzumelektronikai szakvására a Consumer Electronics Show (CES), ez kétségtelen, a Las Vegas-i összejövetel évről-évre vonzza a technokraták figyelmét, s egyszersmind elbűvöli őket, végtelenül beindítja a fantáziájukat. Kétrészes összefoglalónkkal arra vállalkozunk, hogy összeszedjük a show legérdekesebb bejelentéseit, bemutassuk a legizgalmasabb újdonságokat. Nem álltatjuk magunkat: bár megpróbálunk minél teljesebb, kerekebb ismertetőt összeállítani, biztosan lesznek olyan finomságok, amik esetleg kimaradnak – a hiánypótló észrevételeket kommentekben várjuk! Vágjunk is bele: az első felvonásban a legújabb laptopokat, tableteket és okostelefonokat vesszük sorra.

Vidd magaddal a könyvtárad a zsebedben!

20111209-pocketbook-iq701-ekonyvolvaso-olcsobbat-hu-01

Amikor gyerek voltam, a felnőttek folyton azon panaszkodtak, hogy milyen nehéz az iskolatáskám, pedig nem is nekik kellett cipelni minden nap. Most, hogy iskolás korú gyerekek vannak a családban és koromnál fogva én is felnőttnek számítok (de ezt ne áruljátok el senkinek), én is azon szörnyülködöm, hogy milyen nehéz az iskolatáska. A könyvek súlya alatt a kicsik egyre görnyedtebbek lettek az évek során. Talán pont emiatt döntöttek úgy néhány amerikai gimnáziumban, hogy kísérleti jelleggel megszüntetik hagyományos könyvtáraikat. A könyvek digitális, e-book olvasók formájában továbbra is elérhetők, de a padlótól falig terjedő könyvespolcok helyét átvették a könnyű kis digitális olvasók és a kávés, teás bögrék.

Asus Zenbook UX31 laptop – reszkess, Macbook Air!

20111106-asus-ux31zenbook-laptop-olcsobbat-hu-01

Új laptoppal rukkolt elő az Asus, a Zenbook ráadásul a mostanában oly sokat magasztalt ultrakompakt kategóriában indul harcba. Az általunk is sokat emlegetett, viszonylag friss vonulatnak a lényege ugye, hogy ezek a gépek bár rendkívül könnyűek és kicsik, a teljesítményüket abszolút nem érheti panasz. Ahogy az sejthető, a hordozhatóság és az elégséges kakaó (hát még a hardvert kiszolgáló, kellően erős akkumulátor) nem járnak kézen fogva, ezért hát nem is sok gyártó tudja megugorni a szükséges szintet: ezt a műfajt az Apple fejlesztette tökélyre a Macbook Airrel, és azóta is sorban esnek el az esetleges kihívói. Örömmel jelenthetjük, hogy az UX31-es Asus Zenbook is azon kevesek közé tartozik azért, amiben méltó ellenfélre lelhetnek Cupertinóban.