Ki vesz ma még kompakt fényképezőgépet?

20120212-nikon-s2600-fenykepezo-olcsobbat-hu-01

Legolcsóbb kompakt fényképezők | Olcsó nagyfelbontású fényképezők | Okostelefon jó minőségű kamerával

Fogós kérdés, mi is szoktunk agyalni róla. Sokszor leírtuk már a blogon, hogy az okostelefonok fejlődésével és térnyerésével bizonyos termékkategóriák óhatatlanul is feleslegessé váltak, hiszen az általuk betöltött funkciókat a mobilok ma már könnyedén átemelik, a működésükhöz szükséges alkatrészek sem számítanak akkora anyagi tételnek, hogy valamelyik gyártónak spórolásból célszerű lenne kihagyni őket a legújabb telefonjából. GPS például ma már minden készülékben található, és fényképezőgépből is akad a legtöbb kütyüben, mindjárt kettő is.

A memóriánk sem a régi: kell egy fényképezőgép!

20111210-panasonic-lumixdmcfs16-fenykepezogep-olcsobbat-hu-01

A legszebb emlékeket a fejünkben őrizzük, de azért nem árt őket más formában is megörökíteni. Hiszen az emlékek hajlamosak minden pillanatot megszépíteni vagy sokszor szelektálni. Pedig sok vicces, kedves pillanat veszhet kárba, ha csak a memóriánkra hagyatkozunk.

Nikon Coolpix P500 fényképezőgép – újabb nagyágyú

20110327-nikon-coolpixp500-fenykepezogep-olcsobbat-hu-01

Újabb fényképezővel bővült a Nikon Coolpix termékcsaládja: az úgynevezett „megazoom” kategóriában induló P500 típusú készülék 36-szoros közelítésre képes, a hátulján pedig 3 hüvelyk átmérőjű, 921 ezer képpontos, dönthető LCD kijelző feszít. A gépbe elektronikus képkereső került, ráadásul kiváló képstabilizátorral (mechanikussal és digitálissal egyaránt) rendelkezik.