Három olcsó laptop az iskolakezdésre

Toshiba AC100 Android Netbook

Acer netbookok | Könnyen hordozható Asus laptopok | Toshiba notebookok

A laptop ma már elengedhetetlen a tanuláshoz: már a középiskolások is jó hasznát vehetik egy-egy házi dolgozatnál, míg a főiskolán és az egyetemen gyakorlatilag kötelező a használata a sok digitális jegyzet, beadandó vagy adott esetben a kifejezetten számítógépet megkövetelő szoftverhasználattal kapcsolatos feladatok miatt. Az alábbiakban három laptopot fogunk mutatni, amiket csak ajánlani tudunk a tanulásra!

Asus PadFone – mobil, tablet és netbook egy termékben

20120320-asus-padfone-mobiltelefon-olcsobbat-hu-01

A legnépszerűbb mobiltelefonok | A legjobb tablet PC-k | További formabontó Asus-termékek

Izgalmas termékkel rukkolt elő az Asus a barcelonai Mobile World Congressen, igaz, a PadFone bejelentése nem mondható túl frissnek, elvégre a gyártó már tavaly bemutatta az új kütyüt. A második premier előnye viszont kétségtelen: nyilvánvalóan eddig tartott az Asus számára, míg a PadFone „három az egyben” koncepciója letisztult, és végre konkrétumokat is megtudhattunk a fejlesztésről. De mit is jelent ez az új koncepció? Nemes egyszerűséggel az utóbbi idők egyik legérdekesebb, és legnagyobb jövő előtt álló ötletét.

A legkisebb laptopok a Samsung kínálatában

20111016-samsubg-series9-laptop-olcsobbat-hu-01

Legújabb összeállításunkban laptopokat vettünk elő, azonban ezúttal nem feltétlenül a teljesítmény oldaláról elemezzük ki a gépeket, hanem olyan modelleket kerestünk, amelyek kifejezetten kicsik, könnyen hordozhatók, de ártól függően a vásárló kénytelen lehet kompromisszumokat kötni. Az „ultraportable” kategória nagy népszerűségnek örvend manapság, hiszen amellett, hogy az idetartozó modellek kicsik, kellően erősek is – persze meg is van a maguk ára. Ha azonban olcsó laptopot keresünk, és nem számít annyira a teljesítmény, egy netbook lesz a legmegfelelőbb választás – mutatunk is mindjárt néhány példát a Samsung kínálatából, a gyártó újabban ugyanis kifejezetten a kisebb modellek tervezésére ment rá.

Asus EEE PC X101 netbook – más akar lenni

20110731-asus-eeepcx101-netbook-olcsobbat-hu-01

Azt talán többször is említettük a korábbi posztokban, hogy a netbookok ugyan fontos piaci rést tömtek be, de idővel úgy tűnt: hosszú távon mégsem lesz rájuk olyan szükség, mint amilyen például a válság idején kibontakozni látszott. Az is világos, hogy sokan egyszerűen rosszul mérték fel az igényeiket: a netbookokat nem véletlenül hívják így, az ilyen gépeket komolyabb feladatokra csak erős korlátozások mellett tudjuk használni.

Samsung Series 5 laptop – elég egyetlen böngésző

20110515-samsung-series5-laptop-olcsobbat-hu-01

Új termékvonalon indul el a Samsung, a dél-koreai gyártó ezúttal a Google-lel karöltve vágott bele a Series 5 netbook – bocsánat, hivatalosan nevén ChromeBook – tervezésébe. A relatíve kis teljesítményű gép előnye, hogy rendkívül könnyen hordozható, ráadásul nincsen rá telepítve operációs rendszer – legalábbis a klasszikus értelemben, a laptop lelke ugyanis mindössze egyetlen Chrome böngésző.

Dell Inspiron M102z laptop – az igazi dilemma

20110403-dell-inspironm102z-laptop-olcsobbat-hu-01

Nehéz eldönteni, hogy tulajdonképpen minek nevezhető a Dell Inspiron M102z: akkor most ez egy nagyon erős netbook, vagy inkább egy gyengécske notebook? Akárhogy is legyen, az tény, hogy az eddigi tapasztalatok azt mutatják, az emberek igénylik ezt a kategóriát: a M102z tökéletes vétel lehet nekik, és bár a legújabb játékok nem fognak elfutni rajta, alapvető grafikai feladatokra kiválóan használható a laptop.