A Microsoft Kinect a tudósok játékszere is

20120318-kinect-olcsobbat-hu-01

Kinect kedvező áron | Xbox 360-nal egybecsomagolt Kinect | További népszerű játékos kiegészítők

Gondoltuk volna, hogy az Xbox 360 legfontosabb kiegészítője, a Kinect ennyire népszerű lesz? A mozgásérzékelős kamerából több mint 18 millió darabot adtak el világszerte, noha a legtöbb kompatibilis játék borzasztó, a megrögzött játékosok számára egyenesen játszhatatlan. Tény viszont, hogy a Kinect hozott bőven újdonságot, elterjesztette a köztudatban, hogy a térbeli mozgásfelismerés manapság bárki számára elérhető. A Kinect ma már PC-n is használható, a hivatalos számítógépes kiegészítőhöz február óta juthatunk hozzá: ez a változat ugyan drágább némileg, de cserébe abszolút a PC-s felhasználók kívánalmainak megfelelően szabták testre, így akár a kamera fél méterről is meg tud barátkozni a derék júzerrel.

Nokia Lumia 900 mobiltelefon – a finnek folytatják

20120313-nokia-lumia900-mobiltelefon-olcsobbat-hu-01

A legkedveltebb mobiltelefonok | Okostelefonok hozzáférhető áron | Korábbi Nokia Lumia-modellek

Ha egyszer a szekér beindul… Rendben, konkretizáljuk: egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy a Nokia Windows Phone operációs rendszerrel szállított okostelefonjai mekkora sikernek örvendenek, de az már biztos, hogy a finn gyártó feltette rájuk az életét, és ontja magából az új Lumia-készülékeket. A Nokia Lumia 900 a januári Consumer Electronics Show falain belül mutatkozott be először, a készülék nemcsak a Lumia 800 közvetlen utódja, ha úgy tetszik, felfrissült változata lesz, de több szempontból rá is ver a tavaly bejelentett modellre.

Farsangi terülj-terülj asztalkám – 2. rész

20120223-farsangietelek-masodikresz-olcsobbat-hu-01

Jó áron kínált sütők a farsangi lakomához | Receptek az ünnepi ételekhez | Hasznos kiegészítők főzéshez

Ha olvastátok az első részt, akkor már tudjátok, hogy milyen ötletekkel lehet feldobni a farsangi asztalt, de most lássunk néhány konkrét receptet is, amit a barátoknak, rokonoknak kínálhatunk egy farsangi parti alkalmával.

Windows 8 – Start menü nélkül érkezik az üdvöske

20120221-microsoft-windows8-operaciosrendszer-olcsobbat-hu-01

A jelenlegi legnépszerűbb operációs rendszerek | Ilyen laptopon biztosan futni fog az új Windows!

Ha minden jól megy, és a csillagok is megfelelően állnak, még idén boltokba kerülhet a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 8. A szoftver számtalan ponton hoz – nem egyszer gyökeres – változást a felhasználók életében, ráadásul immár nemcsak az x86-os processzorokat támogatja majd, hanem az okostelefonok és a tabletek túlnyomó többségében megtalálható, ARM architektúrájú lapkákat is. A Windows Phone 7-nél bemutatkozott Metro dizájn itt is elérhetővé válik, ezzel a rendszert érintőképernyőn keresztül is kényelmesen lehet majd irányítani, de természetesen a hagyományos asztal sem tűnik el – csak éppen a Start menü fog hiányozni.

Márpedig ide fal kell! Punktum!

20120206-gipszkarton-valaszfal-olcsobbat-hu-01

Nagy valószínűséggel a férfiak kilencven százaléka értetlenül szemléli azt, amikor egy nő hirtelen ötlettől vezérelve lakberendezésbe, házátalakításba kezd és fenekestől felforgatja a jól megszokott otthont. Ha meg, ne adj isten, az említett hölgyike még szőke is (értsd külsőleg és belsőleg egyaránt), akkor lesz igazán az egészből káosz. A fent említett női szerzet én lennék, a fejfogós, kétségbeesett emberkék pedig azok a szárazépítészek, akik segítségemre rohantak…

Még, hogy a videojátékok nem mozgatnak meg?

20120202-nintendo-wii-konzol-olcsobbat-hu-01

Mondja valaki, hogy a számítógépes játékoktól a srácok csak elbutulnak és elvesztik normális alakjukat, mert folyton csak a gép előtt ülnek. Nos, ez talán így volt a 90-es években, de ma már az interaktív, lassacskán 3 dimenziós játékoknak köszönhetően erről szó sincs.