Hajlított képernyő és az egészségre figyelő okostelefon

LG-G-Flex-és-Samsung-Galaxy-S5

LG okostelefonok | Samsung okostelefonok | Még több okostelefon

Az LG és a Samsung is sok újdonsággal rukkolt elő a legújabb csúcskategóriás okostelefonjaiban.

LG Optimus Vu – újabb „se nem mobil, se nem tablet”

20120330-lg-optimusvu-mobiltelefon-olcsobbat-hu-01

A legnépszerűbb mobiltelefonok | Közkedvelt tabletek | A stílus előfutára: Samsung Galaxy Note

A Dellnél még nem egészen tudtuk hova tenni, a Samsungnál elfogadtuk, mert úgy tűnt: a dél-koreaiak azért csináltak ilyet, mert megtehetik. Mostanra pedig nagyon úgy fest, hogy az öthüvelykes, „se nem tablet, se nem mobiltelefon” kütyükből külön termékkategória válhat, ahogy egyébként ezt már a Samsung is igyekezett tudatosítani az emberekkel a Galaxy Note-tal – talán éppen ez az oka, hogy utóbbi nem hasalt akkorát a kasszáknál, mint a Dell Streak, sőt ahhoz képest kifejezetten sikeres lett. Most itt a legújabb trónkövetelő, a változatosság kedvéért szintén Dél-Koreából, az LG a Mobile World Congress falain belül mutatta be az Optimus Vu-t.

Izgalmas mobilbejelentések érkeztek Barcelonából

20120304-mwc2012-olcsobbat-hu-01

A legkeresettebb mobiltelefonok | A legújabb tablet PC-k választéka | Olcsón is lehet okostelefont venni!

A héten rendezték meg Barcenolában a Mobile World Congresst, ahol a legnagyobb készülékgyártók is előhozakodtak legfrissebb bejelentéseikkel. A bemutatott termékek között új Samsung-, Nokia-, Asus- és HTC-telefonok is szerepelnek többek között, összeállításunkban arra vállalkoztunk, hogy bemutassuk őket néhány szóban. Természetesen ez csak a kezdet: a közeljövőben sorra vesszük az érdekesebb termékeket, és bővebben is szót ejtünk majd róluk a blogon.

Ma már vezeték nélkül menő telefont tölteni

20120227-indukciostolto-olcsobbat-hu-01

A legnépszerűbb mobiltelefonok | Hasznos mobiltelefon kiegészítők | Telefontöltőt olcsón

A mobiltelefonunk és sok más kütyünk éppen attól különösen hasznos, hogy nem vagyunk velük egy helyhez kötve, szabadon mozoghatunk, nem korlátoz bennünket semmilyen drót a használatban. Pontosabban de: azért olykor-olykor csak lemerül az a fránya készülék, a derék felhasználó pedig ilyenkor kénytelen fogni a töltőt, konnektorra dugni, majd várni, míg a telefon újra használható lesz az akkumulátorról. Mára viszont ez a probléma is kiküszöbölhető: több gyártó is kínál úgynevezett indukciós töltőket, amik lehetővé teszik a vezeték nélküli töltést!

Mi jöhet még a full HD felbontás után?

20120130-4kosszefoglalo-olcsobbat-hu-01

A digitális korszakkal akaratlanul előtérbe került a felbontás kérdése, ma már boldog és boldogtalan is azzal foglalkozik, hogy a tévéje hány pixelt képes megjeleníteni, a kamerája milyen részletességgel tud videót rögzíteni. Az SD-korszakban ez senkit nem érdekelt, a gyártók a HD-tévék bemutatkozása után gondoskodtak róla, hogy az egyszeri felhasználót az is érdekelje, milyen részletességgel jelenjen meg a kijelzőn az adott videó vagy fotó. A „nagyfelbontású” tartalmak mindennél jobban elterjedtek, amik maximális kiélvezéséhez 720 és 1080 pixelsoros televíziók szükségesek.

CES 2012: OLED TV-k és high tech kütyük a kiállításról

20120114-ces-osszefoglalo-masodikresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – második rész

Show must go on – hadd idézzük sokadikként a Queen örökzöld slágerét, hogy egyszersmind így vezessük fel a Consumer Electronics Show (CES) kapcsán készített kétrészes összefoglalónk befejező darabját. Az előző felvonásban a legújabb és legérdekesebb laptopokról, tabletekről és okostelefonokról esett szó, most pedig egy kicsit a szórakoztatóipari termékek felé vesszük az irányt: szó lesz néhány érdekes tévékészülékről, mutatunk egy-két játékosoknak szánt újdonságot, bónuszként pedig néhány olyan kütyüt mutatunk, amit az érdekes és hasznos, de annyira nem megfizethető kategóriába sorolnánk. Nézzük őket!