CES 2012: OLED TV-k és high tech kütyük a kiállításról

20120114-ces-osszefoglalo-masodikresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – második rész

Show must go on – hadd idézzük sokadikként a Queen örökzöld slágerét, hogy egyszersmind így vezessük fel a Consumer Electronics Show (CES) kapcsán készített kétrészes összefoglalónk befejező darabját. Az előző felvonásban a legújabb és legérdekesebb laptopokról, tabletekről és okostelefonokról esett szó, most pedig egy kicsit a szórakoztatóipari termékek felé vesszük az irányt: szó lesz néhány érdekes tévékészülékről, mutatunk egy-két játékosoknak szánt újdonságot, bónuszként pedig néhány olyan kütyüt mutatunk, amit az érdekes és hasznos, de annyira nem megfizethető kategóriába sorolnánk. Nézzük őket!

Ultrabook-áradat és Intel-alapú okostelefon a CES-en

20120111-ces-osszefoglalo-elsoresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – első felvonás

Az év egyik legnagyobb konzumelektronikai szakvására a Consumer Electronics Show (CES), ez kétségtelen, a Las Vegas-i összejövetel évről-évre vonzza a technokraták figyelmét, s egyszersmind elbűvöli őket, végtelenül beindítja a fantáziájukat. Kétrészes összefoglalónkkal arra vállalkozunk, hogy összeszedjük a show legérdekesebb bejelentéseit, bemutassuk a legizgalmasabb újdonságokat. Nem álltatjuk magunkat: bár megpróbálunk minél teljesebb, kerekebb ismertetőt összeállítani, biztosan lesznek olyan finomságok, amik esetleg kimaradnak – a hiánypótló észrevételeket kommentekben várjuk! Vágjunk is bele: az első felvonásban a legújabb laptopokat, tableteket és okostelefonokat vesszük sorra.

Lenovo ThinkPad X130e laptop – diákoknak szánják

20120102-lenovo-x130e-laptop-olcsobbat-hu-01

Talán idő kérdése, és minden tizenéves tinédzser saját laptopot használhat majd, azután pedig szinte kétségtelen, hogy eljön az a nap, mikor mindegyikük iskolába viszi a számítógépét, hogy azon tanuljon, alapozza meg a jövőjét. A Lenovo most rájuk építi legújabb termékét, a ThinkPad X130e típusú gépet ugyanis kifejezetten diákoknak szánja a gyártó, erre utal, hogy viszonylag könnyen hozzáférhető eszközzel van dolgunk, ami külsőre is meglehetősen masszív is – ennek nem fog ártani a folyamatos cipelés, talán még egy-két koccanást is kibír majd! Játszani ezen a gépen sem fogunk, de a csatlakoztathatóság, a multimédiás képességek mind-mind segítik a digitális tanulást – márpedig a szakmabeliek szerint a digitális pedagógia nagy jövő előtt áll, jobb lesz erre felkészíteni a srácokat is.

Összecsap a Battlefield 3 és a Call of Duty: Modern Warfare 3

20111126-codvsbf3-videojatek-olcsobbat-hu-01

Kevésvideojátékot övezett olyan hisztéria, mint a Battlefield és a Call of Duty: Modern Warfare harmadik felvonásait: a játékosok az elmúlt hónapokat tűkön ülve várták végig, lecsaptak minden apró információmorzsára vagy látnivalóra, milliók adták fel előrendelésüket valamelyik üzletnél. Sosem volt kétséges: a két háborús lövöldözős játék minőségtől függetlenül lesz az év szenzációja, rekordbevételükkel sarokba állítanak minden szórakoztatóipari terméket. Így is lett: a Battlefield 3 az egyik legnagyobb nyitókészlettel debütált videojáték volt, miután kiadója 5 millió példányt szállított le kezdetben a boltokba, míg a Call of Duty: Modern Warfare 3 öt nap alatt 775 millió dolláros forgalmat produkált, tehát még a legnagyobb mozifilmeket, a Star Warsot és a Gyűrűk urát is könnyedén lepipálta.

Lenovo IdeaPad S205 laptop – ultrahordozható gyöngyszem

20110925-lenovo-idepads205-laptop-olcsobbat-hu-01

Talán erőltetettnek tűnhet az „ultrahordozható” jelző, valójában nagyon is van létjogosultsága: ezt a kategóriát azok a laptopok képviselik, amik többet nyújtanak az egyszerű netbookoknál, de még gyengébbek a szokványos gépeknél. Ezen a területen kiváló választás lehet az új Lenovo-modell: bár kétségtelen, hogy a gyártó ThinkPadjei megnyerőbbek, a számításból az IdeaPadeket sem hagyhatjuk ki, ha hordozható, de egyúttal használható laptopot keresünk.

BlackBerry Torch 9850 mobiltelefon – az újgenerációs fáklya

20110909-blackberry-torch9850-mobiltelefon-olcsobbat-hu-01

A Research in Motion klasszikus okostelefonjai ugyan egyre inkább háttérbe szorulnak az érintőkijelzős „csodakütyük” mellett, azonban a gyártó nem adja fel, tavaly nyáron indította útjára a BlackBerry Torch-sorozatot, amely úgy hozta be a hatalmas érintésérzékeny megjelenítőt, hogy a korábbi modellek védjegyének számító QWERTY-billentyűzetet is megőrizte. Az új stílusvonal bejött, a 9850-es a legújabb Fáklya a szériában.