Konzolháború: Microsoft Xbox One vagy Sony PlayStation 4?

Xbox One vs PlayStation 4

Microsoft konzolok | Sony konzolok | Még több konzol >>

Karácsony előtt piacra került mind a két várva-várt konzol. Eljött a generációváltás ideje, de nem könnyű a választás!

Grand Theft Auto V – a Guinness rekord halmozó

gtaV

Sony konzolok | Microsoft konzolok | Akció videójátékok

Szeptember 17-én jelent meg a Grand Theft Auto V, amely néhány nap alatt szinte minden eladási és bevételi rekordot megdöntött.

Xbox One: több mint játékkonzol

Microsoft Xbox One játékkonzol bemutató

Microsoft játékkonzolok | Videójáték kiegészítők a Microsofttól | Játékok Xbox-ra

A szórakoztatási élményre ment rá a Microsoft a legújabb játékkonzolja megalkotása során, az Xbox One igazi médiaközpont lesz, amelynek alapfelszereltsége a kinect mozgásérzékelő szenzor.

Androiddal értelmezik újra a játékkonzol fogalmát

Ouya játékkonzol

Népszerű játékkonzolok | Videójáték kiegészítők kontrollertől a kormányig | TOP videójátékok

Minden külsőség ellenére a játékkonzolok több évtizede változatlan modell szerint működnek: megvesszük a gépet, majd utána valamilyen adathordozón vásárolhatunk hozzá játékokat, és pontosan ez a jó ebben az egészben, mert egyszerű. Nincs hardverfejlesztés, mint a számítógépeknél, a telepítést is elfelejthetjük, és a bonyolult másolásvédelmek sem hátráltatnak bennünket, hogy nekiessünk a régóta várt a játékprogramnak. Illetve dehogyis.

Androidos konzolokhoz Androidos mobilok >>

Szupervékony lett az új PlayStation 3

Super Slim Sony Playstation 3

Így vékonyodott a PS3: Sony Playstation 3 Slim >> Sony Playstation 3 Super Slim

Minden korábbinál hosszabbra nyúlik ez a konzolgeneráció. Ezt nemcsak az tükrözi tökéletesen, hogy még mindig nem tudunk semmit a következő PlayStation sorozatról és a következő Xboxról, de a Sony rendhagyó módon másodszorra is felfrissítette aktuális játékgépét, a PlayStation 3-at. Az új modell, a Sony PlayStation 3 Super Slim vékonyabb és könnyebb lett még a Slim kiadásnál is, nagy kár viszont, hogy a költségcsökkentés lehetőségével nem élt a gyártó.

Top 20 videójáték: hasonlítsd össze őket! >>

Meghízott a Nintendo 3DS

Nintendo 3DS XL konzol

Nintendo konzolok kedvező áron | Játékok Nintendo kézi konzolokra | A legtutibb kiegészítők videójátékokhoz

Furcsa irányt vett a hordozható kütyük piaca. Egy elektronikai gyártónak általában az volt az érdeke eddig, hogy csökkentse az eszközeinek méretét: a kisebb méret olcsóbb alkatrészekkel jár, ami végső soron alacsonyabb fogyasztást vonhat maga után, így nemcsak ő maga spórolhat az átméretezésen, de a felhasználó is jól járhat, hiszen az új termék jó eséllyel kevesebbe kerülhet, mint elődje. Ma is a méret a lényeg – igaz, éppen ellenkező irányban.